Den här resan är inställd, men det kommer fler spännande träningsresor! Se alla våra kommande träningsresor här!

Yogaresa till Kerala, Indien med Isabelle Moberg

Välkommen på yogaresa till Isola Di Cocco – Island of Coconuts (kokosnötsön), Poovar, Kerala

Drömmer du om att uppleva Indien, yoga och slappa vid poolen eller på stranden till ljudet av svajjande palmer, tropiskt värme och havets brus? Då är denna resa rätt för dig.

Vår yogavecka går till orten Poovar i sydindiska delstaten Kerala och leds av vår mycket uppskattade yogainstruktör Isabelle Moberg. Isola Di Cocco är en unik liten hotellanläggning med rum och bungalows trevligt placerat bland vajande kokosnötspalmer vid stranden till mynningen av floden Poovar och Indiska Oceanen. En liten allé omgärdad av kokosnötspalmer leder fram till Isola di Cocco. Hotellet omgärdas av vatten, en flodstrand, en strand, en sjö och populära backwaters. Lugnet som råder går nästan att ta på och vi spenderar vår tid på att yoga, återhämtning, lugn och ro. Vill du uppleva det livliga Indien ligger upplevelsen utanför portarna, med populära tursitmål och stränder som Kovalam (30 min) och Varkala (90 min).

Om yogan och träningen

Vi utövar Pranayama, Hatha och Vinyasa yoga med olika variationer av intensiteter och nivåer.
Alla pass ingår och du deltar i det du vill. Vi kommer dessutom att gästas av en lokal yogainstruktör.

Pranayama = Andningsträning.

Hatha yoga = En mjukare form av yoga med mål att hitta en balans mellan fysisk och psykisk hälsa.

Vinyasa yoga = En dynamisk form av yoga där positionerna övergår genom ett flöde, det bidrar till ökad blodcirkulation, flexibilitet och kroppskontroll.

För de som önskar kommer vi även gå ut på gemensamma morgonpromenader/powerwalks.

Vem kan delta?

Denna resa är för dig som gillar att yoga. Du behöver inte vara jättevan men du bör ha kört yoga tidigare.

Om programmet

Här kan du se veckans program. Programmet är preliminärt och tiderna kan komma att justeras på plats för att passa väder och lokaler.

Veckans program

Utflykter

Vi erbjuder 3 utflykter under veckan (valfritt mot avgift):
- Backwaters (24 h) med övernattning på traditionell husbåt. Mer info kommer.
- Varkala, heldag i heliga klippbyn Varkala för strand, yoga och lite lokal shopping. (transfer ca 1 h 30 min enkelväg)
- Kovalam, stranddag (ca 30 min enkel väg), kan arrageras flera dagar för den som önskar.


Pris: 12 998:-

Begränsat antal platser. Max 20 deltagare!

Datum:
7-15 nov 2020

Avreseort: 
Stockholm & Köpenhamn

Det här ingår:

Det mesta ingår på denna resa.

 • Flyg tur retur från Stockholm eller Köpenhamn
 • Boende del i dubbelrum (7 nätter)
 • Helpension (frukost, lunch och middagsbuffé)
 • Transfer och mat på flyget
 • All yoga och träning enligt program

Begränsat antal platser! 

Tillkommer:

 • Visum (läs mer under visum)
 • Utflykter
 • Enkelrumstillägg 3000:-​​

Flygtider:

Notera att flygtiderna är preliminära och kan komma att ändras.

7 nov Arlanda-Doha 08.05-16.05
7 nov Doha-Trivandrum 19.20-02.25 + 1 dag

15 nov Trivandrum-Doha 03.25-06.00
15 nov Doha-Stockholm 08.00-12.30

7 nov Köpenhamn-Doha 08.25-16.35
7 nov Doha-Trivandrum 19.20-02.25 + 1 dag

15 nov Trivandrum-Doha 03.25-06.00
15 nov Doha-Köpenhamn 08.00-12.45

Bra att veta om Apollos gruppresor med reguljärflyg

Inställd, hitta en annan träningsresa

Begränsat antal platser!

Kontakta oss: 
Mejl: [email protected]
Telefon: 08-519 307 07
Öppettider: måndag-fredag 9-16

Om Isabelle Moberg 

Isabelle Moberg har sin yogautbildning från San Francisco och har hållit i många yogaresor runt om i världen. Hon började som balettlärare 2008 och har sedan dess lett många olika former av träning bland annat löpning, cirkelträning och bootcamp. Yoga är den träningsformen som fastnade och ligger närmast om hjärtat eftersom den alltid går att anpassa och utveckla. Isabelle delar med sig av en stark och utmanande yoga som leder till mer energi och bättre meditation. Hon tycker att det fina med yogan är att föra samman kropp, sinne och själ vilket bidrar till en bättre hälsa och ökad livsglädje.

“Det fina med yoga är att jag kan påverka individer på djupet. Det går alltid att anpassa och utveckla yogan, vilket innebär att alla som kan andas kan yoga. Det finns inga krav eller måsten och går att utföras på alla nivåer och är så individuell vilket gör att den kan påverka på riktigt”


Om hotellet

Isola Di Cocco, Kokosnötsön, är ett unikt hotell och kulturarv i Kerala som är omgivet av kokospalmer. Det ligger på stranden vid floden Poovar, precis där den lugna floden omfamnar arabiska havet.

Hela hotellet är omgivet av vatten, här erbjuder naturen sitt allra bästa – en flod, flera typer av stränder, sjöar och dammar. Blickar du ut över hotellområdet ser du floden och den privata stranden på ena sidan och havet på den andra sidan. Oavsett om du drömmer om att koppla av i ett vackert traditionellt rum eller om att ligga på stranden där du kan njuta av lugnet, vågornas brus och susande palmblad, är Isola Di Cocco precis rätt ställe för dig.

Rummen
Vi bor i moderna rum eller bungalows med traditionell inredning. Alla rum har uteplats/veranda med utsikt över de exotiska trädgårdarna. Rummen ligger utspridda över hela hotellområdet.

Ayurveda centre

På hotellet fins ett Ayurveda center där du kan boka autentiska ayurvediska behandlingar. Se hotellets behandlingar här.

Yoga
Vi yogar utomhus med utsikt över hav, palmer och flod. Det finns 3 yogacenter på hotellet och ett stort öppet utrymme att yoga på vid trädgården och sjön.

Bad
Poolområde med stor pool för svalkande dopp med vacker utsikt. Stranden nås med liten båt som trafikerar hotellet gratis dagligen. Tar ca 5 minuter över och inget som behöver planeras. Du hoppar på när strandsuget blir stort och återvänder när det passar dig. Fin vit sand.

Om maten

Helpension ingår. I restaurangen serveras frukost, lunch och middagsbuffé. Det bjuds på både lokala spännande rätter från sydinsindiska Kerala-köket, mycket vegetariskt, mer traditionella indiska rätter liksom rätter med fisk och kötträtter liksom internationella rätter. Rätterna är anpassade efter säsong och vi använder råvaror med hög kvalité, lokala leveratörer och håller god hygien.

Bra att veta

Transporter

Vi flyger till Trivandrum International Airport, endast 45 min transfer till hotellet. Isola Di Cocco Beach Resort ligger ca 30 minuter från populära tursitorten Kovalam, bara 10 minuter med tuktuk till livliga Poovar stad. I poovar myllrar det av aktivitet, gatukök och rykande färska samosas.

Pass och visum

Visum behövs för nordiska medborgare. Pass skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.  E-visa ansöker du om här och skall göras senast en vecka innan avresa men görs med fördel tidigare då visumet är giltigt 6 månader från utfärdande.

Vaccinationer

Hör med närmsta vaccinationscentral. Vaccinationer som Hepatit A och B och Dukoral är standard.

Packa ner följande i resväskan:

 • En gnutta nyfikenhet
 • Pengar till dryck och dricks
 • Yogamatta
 • Träningskläder för yoga i tropiskt väder
 • Skor för promenader