Vandringsresa Kappadokien

Häng med på en vandringsresa till magiska Kappadokien – platsen känd för sina mystiska stenformationer, grotthus och ballongfärder. Vi vandrar 3 dagar i Kappadokiens fascinerande landskap, bland grottor (fairy chimneys) och stenkyrkor hackade i den porösa lavastenen.

Vi vandrar i Kappadokiens facinerande miljöer bland grottor kallade ”Fairy chimneys” och hemliga dalar. Människor hackade en gång i tiden ut bostäder, kyrkor och hela städer både ovan och under jord. Kappadokien erbjuder faktiskt några av de mest fascinerande vandringsdagsturerna i världen. De berömda byarna och det fantastiska landskapet är bäst att njuta av till fots. Vår vandrings-weekend i detta område med grottbostad och surrealistiska bergformationer blir ett minne för livet. 


Om vandrigen och veckan

Vandringen är av måttlig svårighetsgrad* och är generellt mellan 4 och 6 timmar varje dag. Det finns också tid att besöka några av de attraktiva byarna på vägen. Det mesta är inkluderat och du kan förvänta dig en upplevelse utöver det vanliga.

*Måttligt ansträngande vandring, graderas till Nivå B  (a: enkel, b: måttlig, c: ansträngande). Vissa stigar med relativt teknisk vandring (stenar, trappor och rullgrus).

Se program


Boende och måltider

Vi bor på hotell Garden inn Cappadocia, i byn çavuşin. Har bor vi lokalflott och äter vår frukost innan våra långa heldagar. Alla rum med privat dusch och WC och AC. Frukost och middag serveras på hotellet. Luncher på lokala restauranger beroende på vart vi befinner oss. Alla måltider ingår.


Guider

Vi guidas av proffsiga engelsktalande lokalguider från Middle Earth. Med 20 års erfarenhet i området erbjuder vi professionella licensierade guider som kan varje grotta, varje stig och varje hörn i Kappadokien.  Dessutom vet vi vart du äter bästa lunchen, får den bästa utsikten eller godaste färskpressade granatäppeljuicen i byn. Med på resan följer alltid en svensktalande Apollo Sports representant.


Om Kappadokien 

Resterna av vulkanutbrott för miljontals år sedan, formade av vind och regn, har bildat ett av naturens mest spektakulära mästerverk: Spektakulära bergformationer, kallade "fairy chimneys". Format av persier, romare, bysantinska- och ottomanska civilisationer, är många av dessa grottor fortfarande dekorerade med ikoner och väggmålningar från tidigt kristendom. Kappadokien är rik på historia och fylld av naturliga underverk! Som att vandra i en saga.


 

Pris: från 9 998 kr

Datum: 

13-17 oktober 2021
20-24 oktober 2021

Avreseort: Stockholm & Köpenhamn

I priset ingår:

 • Flyg tur/retur (via Istanbul) från Stockholm med måltid eller snack.
 • 30 kg incheckat bagage 
 • Transfer från och till flygplatsen i Kappadokien
 • Del i dubbelrum
 • Engelsktalande lokalguide
 • Svensktalande Apollo Sports representant
 • Tre heldagar vandring
 • Tre dagars shuttle service
 • Helpension:  Frukost dag 2-5, lunch dag 2-4, middag dag 1-4

​​* Enkelrumstillägg 1500:-

Det här tillkommer:

 • Läsk och alkoholhaltiga drycker vid måltid
 • Dricks till lokalguide
 • Entré till historiska sevärdheter samt muséum
   

Bra att veta om Apollos gruppresor med reguljärflyg.

Boka

Begränsat antal platser!

Kontakta oss: 
Mejl: [email protected]

Flygtider, pass, visum

Packlista

Se vad tidigare deltagare tyckt om resan


Om maten

Den lokala maten är en resa i sig och både frukost, lunch och middag ger smaklökarna en kulinarisk resa. Vi äter klassisk turkisk frukost med ostar, ägg, oliver, färsk frukt och grönsaker. Till lunch äter vi på lokala restauranger, alla med sina lokala specialiteter och på kvällen äter vi lokal gourmetmat. Det finns ingen risk att du kommer gå hem hungrig. Även maten är världsklass. Det mesta av det vi äter på restaurangerna är odlade lokalt.


Luftballong

Något som verkligen är unikt för Kappadokien är de tidiga morgonflygningarna med varmluftsballong och det makalösa landskapet skapar en unik och mystisk atmosfär i Kappadokien-regionen!  För dig som är sugen kommer vi erbjuda möjligheten att flyga ballong en morgon. Om du vill anmäla dig till detta så görs det direkt på plats under den första middagen. 


När skall man åka?

Bästa tiden att åka hit är mellan april – juni och september - oktober. Mars och november funkar.