Presentkort hos Apollo

Presentkort på resa

Ge bort ett minne för livet - ge bort ett presentkort hos Apollo! Ett presentkort är den perfekta presenten till den som har allt.  


Köp presentkort

Presentkort via mejl

Ge någon ett presentkort via mail! Skriv en personlig hälsning på kortet och bestäm när du vill skicka den till mottagaren. Du kan välja ett belopp mellan 500:- och 25 000:-.

Köp presentkort via mejl

Fysiskt presentkort

Beställ ett oladdat, fysiskt presentkort som du får hem i brevlådan! Du laddar enkelt på presentkortet här på hemsidan när du fått hem det. Presentkortet kan laddas med belopp från 500:- till 25 000:-. 

Beställ hem presentkort


Om Apollos presentkort

Betala med presentkort

Presentkortet innehåller en unik 16-siffrig kod som du anger vid betalning. Du kan betala din charterresa med ditt presentkort online via Mitt Apollo, på fliken presentkort. 

För betalning med presentkort med övriga bokningar hänvisar vi till vår kundservice, telefonnummer 0771-37 37 37.

Betala med presentkort

Ladda ditt presentkort

Har du beställt hem ett presentkort laddar du på ditt presentkort här. Ange koden med 16 nummer på presentkortet och följ instruktionerna.

Ladda presentkort

Kolla saldo på presentkort

Är du osäker på hur mycket pengar du har på ditt presentkort? Du kan enkelt kontrollera ditt saldo så att du vet hur mycket som finns kvar.

Kolla saldo


Frågor och svar om presentkort


Säkerhet

Är det säkert? 
Dina kreditkortsuppgifter sänds över en krypterad förbindelse till kortinlösen med samma form av säker kryptering som du använder t ex på din internetbank.

Använder du Internet Explorer kan du kontrollera att du är uppkopplad över en säker förbindelse genom att du ser ett gult hänglås nere i högra hörnet av Internet Explorer.

Andra webbläsare kan ha andra symboler för att visa att överföringen är krypterad. Så fort din betalning registrerats, skickas presentkortet till mottagaren vid den tidpunkt du valt.

Giltighetstid

Hur länge gäller presentkortet?
Två år. Utgångsdatum står tydligt markerat på e-postmeddelandet. Du ser även giltighetstiden på presentkortet om du går in på saldokontroll på hemsidan. Laddar du ett nytt värde på presentkortet får varje ny laddning en giltighetstid på två år. När du sedan utnyttjar presentkortet används alltid den äldsta värdeuppladdningen först.

Jag har inte använt mitt presentkort på två år, kan jag förlänga giltighetstiden?
Presentkortet kan inte förlängas, giltighetstiden är två år.

Betalning med presentkort

Hur betalar jag med ett presentkort? 
Presentkortet innehåller en unik 16-siffrig kod som mottagaren anger vid sin betalning. Du betalar via telefon 0771-37 37 37 eller online via Mitt Apollo

Lämna tillbaka presentkort

Kan jag lämna tillbaka ett presentkort och få pengar tillbaka?
Ett presentkort kan inte bytas mot kontanter.

Vid köp av Apollos presentkort i andra hand

Apollo har den senaste tiden uppmärksammat att flera kunder blivit lurade vid köp av presentkort i andra hand vid försäljning på till exempel Blocket, Tradera och Marketplace. 

Generellt rekommenderar vi inte köp av presentkort i andra hand, då vi inte kan garantera giltigheten på presentkortet.

Avboka resa

Om jag har betalat med ett presentkort och avbokar resan eller om resan blir inställd av någon anledning, får jag pengar tillbaka då?
Om du är berättigad till återbetalning och har betalat resan med ett presentkort så får du ett nytt presentkort på returbeloppet.

Kreditkort vid köp

Vilka kreditkort kan jag använda vid betalning av presentkort på nätet? 
Du kan betala presentkortet med Mastercard, Visa eller direktbetalning via Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken. 

Borttappade presentkort

Vad händer om jag tappar bort mitt plastpresentkort?
Borttappade presentkort ersätts inte.

Var kan jag handla? / Var gäller presentkortet?

Var gäller presentkortet?
Presentkortet gäller endast som betalning av Apolloresa bokad direkt via Apollos hemsida eller hos någon av våra reseförsäljare. Presentkortet kan inte användas för resor bokade med TEMA.

Kan jag använda presentkortet ombord på flyget eller på en utflykt nere på destinationen?
Presentkortet kan inte användas ombord på flyget eller nere på någon av våra destinationer. Det används endast som betalning av resa.

Köp med andra valutor

Om jag har bokat en Apolloresa i norska kronor eller danska kronor kan jag då använda mitt presentkort?
Presentkortet kan endast användas som betalning av resor bokade i svenska kronor.

Resor du paketerar själv

Kan jag använda mitt presentkort för bokningar som jag har paketerat själv (resor med flexibel reslängd)?
Ja, du kan använda ditt presentkort. För att göra det betalar du med ditt betal- eller kreditkort vid bokningen, sedan mejlar eller ringer du kundservice och uppger ditt bokningsnummer och presentkortsnummer så reglerar vi betalningen.