Triathlonläger med Svenska Triathlonförbundet

Playitas Resort, Fuerteventura

Kortdistansläger med Svenska Triathlonförbundet på Playitas Resort. Playitas är inte bara ett idylliskt tillflyktsort för triathlonproffs utan också en skräddarsydd triathlondestination för alla nivåer. Träning, miljöombyte och kamratskap går hand i hand och skapar en oförglömlig upplevelse som får dig att ta nästa nivå i din motionärskarriär. Oavsett om du är en erfaren triathlet som vill nå nya höjder eller en nybörjare som är nyfiken på kortdistans triathlon, har vi skapat det perfekta lägret för dig. 


Om resan

På detta läger fokuserar vi på distanserna upp till olympisk distans, vilket innebär 1500 meter simning, 40 kilometer cykling och 10 kilometer löpning. Detta är din chans att upptäcka triathlonens värld och få den kunskap och motivation som tar dig till nästa nivå inom denna spännande idrott. Gör dig redo att ta det första steget mot framtiden.

Vårt läger i november vänder sig till dig som vill komma i gång med triathlon och till dig som redan genomfört ett eller flera triathlon/paratriathlon. Under en vecka kommer vi fokusera på de moment som ingår i triathlon på olika nivåer som gör att alla deltagare känner att de kan hänga med, utvecklas och inte minst, känner den glädje och gemenskap som finns inom vår idrott. Vi kommer dela in oss i olika grupper inför varje pass för att alla ska få ut så mycket som möjligt av varje tillfälle och känna sig trygg.

Simmar gör vi mestadels i bassäng med möjlighet till teknikträning, men vi kommer också prova på att simma i öppet vatten. Cykelpassen gör vi i grupp på lagom kuperade vägar och distanser som anpassas efter gruppens förmåga. Vi lär oss cykla i klunga på ett tryggt sätt och löppassen varvas med distans- och intervallpass men också teknik- och löpskolning. Givetvis glömmer vi inte växlings-momenten, den fjärde disciplinen i triathlon, och kommer ha tillfällen då detta tränas. 

För personer i rullstol kommer veckan att fokusera på simning, rullstolsåkning och styrketräning. Cykelpassen på lägret är anpassade för tandem- eller tvåhjulig cykel så här cyklar du som lägerdeltagare i en grupp anpassad efter din fart och förmåga. Du ansvarar själv för att ta med den utrustning du behöver och för medföljande guider/ledsagare/assistenter finns möjlighet att boka vistelse med eller utan ledarledd träning. 


Veckans program

Vi erbjuder coachad simning alla dagar, ledarledd cykling i varierande längd cirka fem pass, löpning kommer vara dels i kombination med cykelpassen och även specifikt för löpteknik. Förutom dessa pass kommer ett träningsrace att genomföras och yoga/rörlighet/styrka finns med på programmet. Man väljer själv vilka pass man vill delta på, och det finns cykel att hyra på plats om man inte vill resa med egen cykel denna gång. Det kommer även att finnas tre föreläsningar med olika teman, detta presenteras två veckor innan avresa. 

Program för veckan presenteras här inom kort.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmets innehåll och tider. Fullständigt program erhålls 2 veckor innan avresa.


Vem kan delta?

Veckan kommer innehålla ett upplägg med träningspass av både fysiska och mer teoretiska pass, anpassat så att kroppen hinner återhämta sig mellan passen. Just detta läger fokuserar på kortdistans triathlon (upp till olympisk distans = 1500 m simning, 40 km cykel, 10 km löpning) och riktar sig till dig som är i början av din triathlon-karriär eller du som vill få en kick-start att komma igång och lära dig mer om vår fantastiska idrott. Ta med dig familjen (det går bra att åka med på vårt läger utan ledarledd träning) eller kom själv och upplev en vecka av gemenskap med likasinnade där du blir en del av triathlon-familjen. Alla pass är frivilliga, ni väljer själva om ni vill vila ett pass.


Utrustning

Cykel finns även att hyra på plats om du dock hellre använder din egen - notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garanters platstillgång på flygen!

Vill du hyra cykel på Playitas finner du priser och bokningsinformation här under prislistor.

Hyra eller ta med egen cykel

Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg.

Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garantera platstillgång på flygen!

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350-400 sek beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på din bokning via ”Min resa” på Apollo.se. Du loggar in med ditt bokningsnummer och efternamn, klickar dig vidare till fliken ”tillval” och sedan scrollar du längst ner på den sidan.

Tryck på rutan ”Förboka sittplats och specialbagage” så länkas du vidare till aktuellt flygbolag där du enkelt kan boka på och betala för cykeln genom att klicka på fliken ”extra bagage”.

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.

Pris från: 12 798:-

Datum: 27 nov – 4 dec 2023

Hotell: Playitas Resort

Avresa från: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Detta ingår:

  • Flyg tur & retur
  • Mat ombord på flyget
  • Bagage + handbagage
  • Transfer tur & retur
  • Boende i delat dubbelrum/lägenhet på Playitas Resort
  • Halvpension (frukost & middag)
  • Ledarledd träning enligt program med Svenska Triathlonförbundet
  • Hotell och träningsfaciliteter i toppklass

* Enkelrumstillägg: 2500: -

Bokningen är stängd!

Kontakta oss: [email protected]


Ledare

Vi är noga med att alla oavsett nivå, skall få ut så mycket som möjligt av våra träningsläger. Våra läger är ledartäta och vi erbjuder både ledare inriktade på simning så som cykel och löpning. Alla ledare kvalitetssäkras och rekryteras av Svenska Triathlonförbundet.

Vill du veta mer kan du kontakta oss på [email protected]


Om instruktörerna


 

Patric Ericsson har en bakgrund som simmare och cyklist på elitnivå. Numera är det triathlon som gäller, både för honom själv och sonm guide åt en blind man. Han har varit på Playitas x antal gånger som ledare på förbundets olika läger. Till vardags jobbar han med coaching, tränaruppdrag och halvtid på ett cykelmärke.

Mikael Fredriksson före detta parasimmare med meriter från EM, VM och Paralympics. Under min aktiva karriär så har jag tagit 10 medaljer vid EM och VM och slagit 9 st världsrekord. Min tränarkarriär började med att jag var hjälptränare i Lindesbergs simsällskap som 15-åring. Jag har även varit coach eller assisterande coach i 17 år och coachat allt i från totala nybörjare som vill lära sig crawla, skådespelare och landslags aktiva i både Sverige och Finland.

Åsa Annerstedt heter jag och arbetar som idrottskonsulent på Svenska Triathlonförbundet. Bor i Sundborn och har en bakgrund inom triathlon på internationell nivå (sprint och olympisk distans), swimrun (vinnare av Ö till Ö 2009, 2010 och 2011) och öppet vattensimning (vinnare av Vansbrosimningen 2016). Jag har främst coachat inom simning men även som personlig tränare för swimrun och triathlon. På Playitas kommer jag främst stå på bassängkanten och se till att ni verkligen får bra teknikträning, men även finnas i det öppna vattnet. Hoppas vi ses!

Jeff has worn every hat there is in Triathlon - athlete, coach, team manager, volunteer, club administrator, race director, and fan!

Originally from New Zealand, he now lives in Sweden and continues to enjoy all aspects of Triathlon. With more than 30 years experience in this sport, racing every distance from Sprint to Ironman, he has been an active club member, club administrator, event volunteer, and team manager for multiple world championship events around the world with Triathlon NZ teams.

As a coach Jeff has coached athletes of all abilities from beginner to experienced, and has a particular passion for the age group athlete balancing a busy family life, work life, and social life. Having fun with this sport is paramount.


Om hotellet

Playitas Resort

Välkomna till Playitas Resort – ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Här finns över en miljon kvadratmeter fyllda av träningsmöjligheter och passar såväl aktiva familjer så som par eller singelresenär, gammal eller ung. Vad sägs om Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, cykelcenter med de senaste modellerna, olympisk 50-meters pool, en 18-håls golfbana och massor med ledarledda träningspass.

Läs mer om Playitas Resort
Officiell leverantör av olympisk camp

Apollo är officiell leverantör av olympisk camp och träningsläger till Sveriges Olympiska Kommitté och den svenska OS-truppen. Läs mer!