Vandringsresor med Apollo

Vandringsresor

Att vandra på semestern blir mer och mer populärt. Inte så konstigt – att åka på vandringsresor är ett fantastiskt sätt att uppleva ett resmål på. Förutom de positiva hälsoaspekterna av att vandra får du upptäcka underbar natur, vackra utsiktsplatser och skapa minnen för livet. Oavsett om du är nybörjare, vandringsfantast eller bara lite nyfiken kan vi hjälpa dig vandra på semestern. Välj mellan en arrangerad vandringsresa, att ta en dagsvandring med guide och att vandra på egen hand.

Aktuella vandringsresor

Startdatum Event Hotell/Resmål  
OKTOBER 2022
19 oktober

Vandringsresa Kappadokien

Gruppträning Läs mer
26 oktober Vandringsresa Kappadokien Gruppträning Läs mer

 

Bra att veta

Nivåer / svårighetsgrader

Våra vandringar är indelade i tre nivåer:

Lätt: Lugnt tempo och enklare lättillgänglig terräng (ej kuperat). Kräver inte så mycket kondition och vandringarna är inte så långa.

Medel: Lite längre sträckor och mer kuperad terräng. Varierad svårighetsgrad och underlag. Du bör ha hyfsad kondition och helst inte problem med knän.

Avancerad/Svår: Svår innebär kuperade terräng, stora höjdskillnader (stigningar) och kräver god fysik, d.v.s. god kondition samt inga problem gå uppför och nedför (knäproblem inte att rekommendera)

Packa rätt utrustning

Packa rätt utrustning

Att packa inför en vandring kan vara svårt, och vad du ska ta med dig beror ju självklart på vilken typ av vandringsresa du gör. En dagstur kräver ju inte samma typ av utrustning som en hel veckas vandring. Men vissa saker är bra att packa med oavsett om du ska vara ute en hel vecka eller bara ett par timmar. Du hittar mer tips på packning under respektive vandringstyp.

• Vandrings- eller löparskor.

• Regnställ, skaljacka (vår och höst)

• T-shirts samt shorts eller tights

• Hatt eller keps 

• Badkläder 

• Solglasögon

• Vattenflaska

• Kamera 

• Energibar eller choklad

• Toalettpapper

Generella tips

Generella tips

Att åka på vandringsresa är ett enkelt och lätt sätt att se mer av världen på. Snöra på dig ett par skor och stick iväg! Vill du ta med dig några goda tips på vägen har vi samlat våra bästa för att vandra nedan.

• Det kan bli väldigt varmt i Medelhavet under sommarmånaderna, och på en vandringsresa är du ofta uppe på höga höjder där solen känns påtagligare. Fundera över vilken tid på året du vill genomföra vandringen – kanske kan du åka på din vandringsresa under våren eller hösten istället?

• Oavsett när du åker på vandringsresa är det viktigt att skydda sig med keps eller hatt och att ha med sig mycket vatten på vandringen. Klä dig efter väder och ha ett par fotriktiga skor.

• Ta med skavsårsplåster och solskyddsfaktor – två viktiga beståndsdelar som kan rädda dagen på en vandring.

• Läs på ordentligt om rutten om du vandrar på egen hand. Vid många vandringsleder finns information att tillgå. Avvik inte från vandringsleden.

• Glöm inte att ladda kameran! Du kommer att ångra dig om du inte lyckas fånga utsikterna från din vandring på bild.


Dagsvandring med guide

På några av våra destinationer kan du enkelt förboka några väl utvalda vandringar. Du blir upphämtad på ditt hotell och vandrar med en licensierad lokalguide. Ett enkelt sätt att upptäcka mer av ditt resmål!

Vandring på Kreta

Kreta har en fantastisk natur med hela tre olika klimatzoner där du kan uppleva allt från snötäckta bergstoppar till fantastiska stränder. Vid ravinerna Samaria och Imbros bjuder Kreta stolt på storslagna naturupplevelser. 

Vandring på Madeira

En resa till Madeira är inte komplett utan en vandring där du får uppleva öns makalöst vackra natur och vandringsleder.

Vandring på Limnos

Limnos har ett varierade landskap som bjuder in till fina vandringsupplevelser över slätter och berg, till geologiska fenomen och varma källor. 

Vandring på Lesvos

 Vill du vandra på utmarkerad stig i spektakulär miljö (eller springa trail) under din semester så finns det vandringsleder så det räcker i flera veckor på Lesvos! 

Vandring på Samos

 Samos är en ö med mängder av vandringsleder som tar dig genom gröna områden och upp i svalkande berg.

Vandring på Rhodos

Följ med på en vandring uppför Akramitsisberget, Rhodos näst högsta berg.

Vandring i Epirusområdet

I Epirusregionen finns några av Greklands vackraste platser och en mängd vandringsleder som tar dig rätt in i den grekiska vildmarken. 

Vandring på Zakynthos

Följ med på en vandringstur i bergen och upplev några av öns traditionella byar.


Vandra på egen hand

Kombinera en weekend med upplevelser på höga höjder, vackra berg och undangömda stigar – vandra på egen hand under din semester! Välj bland häftiga vandringsleder som Caminito del Rey och Cinque Terre.