Löparläger med fokus på löpteknik

Spring snabbare och orka längre utan att det kostar mer energi samtidigt som du minskar risken för skador. Det är möjligt med en effektivare löpteknik. Följ med Sveriges kanske mest erfarna löpteknikinstruktör, Fredrik Zillén, på en löparresa där alla pass är genomtänkta för att optimera din teknik och löpning, från första morgonjoggen till sista nedvarvningslöpningen. Analyser med 3D-kameror av ditt löpsteg ingår i resan och man måste inte vara jätteduktig för att hänga med.


Om veckans innehåll 

Det blir så klart mycket löpning under veckan, från väldigt lugn jogg före frukost för att väcka kroppen, till längre och tuffare pass. Ett stort fokus ligger på hur vi rör oss för att springa så energieffektivt som möjligt. Vanliga löppass blandas med rena löpteknikpass och pass för styrka, spänst och rörlighet som alla har biomekaniken som en röd tråd. Det handlar mer om avslappning, rytm och tajming än att forcera fram höga knälyft eller kraftfulla frånskjut och det blir mängder av övningar med inspiration från hur man tränar just denna rytm och tajming bland elitlöpare i Kenya och Etiopien.

Första och sista dagen gör alla deltagare analyser av sin löpekonomi med hjälp av 3D-kameror och mjukvaran MotionMetrix. Det blir även föreläsningar under veckan. Det lämnas även tid till annan träning än löpning och självklart är Playitas ordinarie utbud, inklusive sportprogram, tillgängligt för alla deltagare som vill prova på eller komplettera med andra sporter.


Vem kan delta?

Man behöver inte vara en väldigt duktig löpare för att vara med, alla pass är utformade så man kan genomföra dem i sin egen takt. Men då det är ganska mycket träning passar det sämre för nybörjare eller personer som inte är vana att springa flera pass i veckan.


Bra att ha med sig:

Löparskor och träningskläder. Det kan vara bra att ha vätskebälte eller löparryggsäck med plats för vätska på längre pass och om det blir varmt. Keps och solglasögon är också bra att ha.

Pris: 13 998:-

Datum:
21 - 28 maj 2023 - Fullbokad!

8-15 oktober 2023 

Avreseort: Stockholm, Köpenhamn

Hotell: Porto Myrina, powered by Playitas

Det här ingår:

  • Flyg tur/retur inkl bagage
  • Transfer
  • Mat på flyget
  • Del i dubbelrum                          
  • Måltidslösning: Halvpension
  • Ledarledd träning enligt program 

* Enkelrumstillägg 3000:-
 

Boka oktoberresan här!

Kontakta oss: [email protected]

 


Om instruktörerna


 

Fredrik Zillén

Ansvarig tränare är Fredrik Zillén, Sveriges kanske mest erfarna löpteknikspecialist som hjälpt tusentals löpare genom åren att springa snabbare, orka längre och bli av med, eller minska risken för, skador - från rena nybörjare till löpare i svenska landslaget. Fredrik har även anlitats av Naprapatförbundet, idrottsläklare och klubbar för utbildning i energieffektiv löpning och skadeprevention och skriver artiklar om löpteknik åt Runner’s World.

Sedan 2014 har Fredrik gjort långt över 10 000 3D-analyser av löpares effektivitet och har därför en unik erfarenhet av hur löpare springer och hur olika justeringar av löptekniken påverkar skaderisk och effektivitet.

Läs mer om vad löpare tycker om hjälpen de fått av Fredrik Zillén här: https://www.fredrikzillen.se/testimonials/

Jonas Eklöf är en utmärkt ultralöpare, på distanser som 100 och 200 miles. Men framför allt är han en bra tränare och en genomtrevlig person som är bra på att få löpare att lyfta sig själva. Jonas är huvudtränare och medgrundare av TeamFikaRunningClub i Halmstad med ett hundratal medlemmar. Utbildad tränare steg 1 & 2, Fystestning & Träningsplanering och certifierad löpledare utbildad av Riksidrottsförbundet-Sisu och Svenska Friidrottsförbundet samt Functional Foot Instructor. Förutom tränardelen i klubben tränar han individuella löpare inom medel och långdistans och styrketräning. 

Löparmässigt är Jonas Eklöf en av Sveriges snabbaste triallöpare på 200 miles med sina 48 timmar 39 minuter, HUB 2022, vilket är en tid som även står sig bra internationellt för traillopp på den distansen. 

Han har även genomfört ”The Swedish 100 miles Challenge” som går ut på under ett och samma år genomföra TEC 100 miles, Black River Run 100 miles, GAX 100 miles samt Kullamannen 100 miles. Kullamannen 100 miles har han även sprungit tre gånger. 

Kuriosa: Han har svart bälte i Aikido. 


Om hotellen

Porto Myrina – powered by Playitas

Porto Myrina – powered by Playitas är perfekt för dig som vill ha en aktiv semester i natursköna omgivningar på orörda Limnos. Hotellet erbjuder ett mångsidigt utbud av sport och träning - starta dagen med ett yogapass, träna i det nybyggda och välutrustade gymmet, få upp flåset i WOD-boxen eller delta i ledarledd gruppträning. Du kan också spela tennis eller padel på någon av hotellets banor, ge dig ut och SUP:a eller cykla i de vackra omgivningarna.

Läs mer om Porto Myrina - powered by Playitas