Träningsläger för veteranfriidrottare

Playitas Resort, Fuerteventura

Välkomen till Playitas Resort på Fuerteventura på ett träningsläger för veteranfriidrottare 2-9 december 2024. Träningslägret kommer ge dom bästa förutsättningar för 2025 års säsong som bland annat består av veteran-SM inomhus i Västerås, inomhus-VM i Florida, veteran-SM i Hässleholm och veteran-EM i Madeira.


Om resan

Under veckan kommer du att få exklusiv tillgång till expertcoaching från Mattias Sunneborn, Annica Sandström, Peter Wallin och Anna Ek. Vi kommer hjälpa dig att sätta upp realistiska mål och skapa en skräddarsydd träningsplanering för att maximera din potential. Teknikträning, friidrottsfys och personlig coaching kommer vara en del av programmet för att förbättra din prestation. Vi tränar på den nyrenoverade friidrottsanläggningen i grannbyn Gran Tarajal, vi kör fys på gym och i Playitas nyrenoverade WOD Box och njuter av god näringsrik mat. Mellan träningspassen kan vi njuta i solstolen vid stranden eller vid någon av poolerna.


Veckans innehåll: 

 • Teknikpass sprint, häcklöpning, höjd, längd, tresteg, kast (slägga, diskus, spjut, kula) och löpning
 • Friidrottsfyspass
 • Formtoppningsträning
 • Tävlingar i klassiska träningsövningar.
 • Lyftteknik/styrketräning
 • Pingisturnering 
 • Skadeförebyggande träning
 • Föreläsningar och workshop inom ämnena träningsplanering, hur man bör träna när vi blir äldre, formtoppning samt målsättning
 • ​​​​​​​Gemensamma middagar och sociala aktiviteter

Program

Program inför veckan kommer när vi närmar oss avfärd.


Vem kan delta? 

Träningslägret är för alla från 35 - 100 + år. Det krävs inga som helst förkunskaper, träningspassen kommer delas in i olika nivåer. Bara intresset och nyfikenheten finns så kommer du få en supervecka!

Pris från 14 998:-

Datum: 2-9 december 2024

Hotell: Playitas Resort

Avreseorter: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Flygtider: Se flygtider här genom att välja aktuellt datum & avreseort i kalendervyn.

Detta ingår:                                    

 • Flyg tur & retur
 • Mat ombord på flyget
 • Bagage + handbagage
 • Transfer tur & retur
 • Boende i delat dubbelrum på Playitas Resort
 • Halvpension (frukost & middag)
 • Ledarledd träning enligt program.
 • Hotell och träningsfaciliteter i toppklass

* Enkelrumstillägg: 3500:-

Bra att veta om Apollos gruppresor.

BOKA
Sista dag för bokning 18 nov 2024, eller tidigare vid fullbokat event.

Kontakta oss: [email protected]


Om instruktörerna


 

Mattias Sunneborn, var först i Sverige över 8 meter i längdhopp och har vunnit EM guld, VM silver och hoppat OS final 1996 Efter 2-3 års uppehåll från elitkarriären började han som veteranfriidrottare 2005.

Tävlar i många olika grenar, men 10-kamp är favoriten. Mattias är en av världens absolut bästa veteranfriidrottare med 5 gällande världsrekord och 18 VM guld

Idag jobbar han med träning, hälsa och friskvård och driver "Road to Gothenburg”.

Annica Sandström är absolut världselit i längdhopp, tresteg och mångkamp i klassen K55. På 90-talet representerade hon svenska seniorlandslaget vid flera tillfällen. När Annica inte tränar själv eller tränar sina veterangrupper så jobbar hon på Lidingö trädgårdscenter.

Peter Wallin, nybliven medaljör på veteran-EM inomhus på 400m i M50. ”Back in the days” har Peter sprungit i juniorlandslaget på 400m häck.

Peter är en av coacherna i framgångsrika veterangruppen "Road to Gothenburg". På arbetstid jobbar han på SEB som data engineer.

Anna Ek, älskar alla kastgrenar (förutom spjut...). Hon har ett antal internationella medaljer och svenska rekord i slägga och viktkastning som veteranfriidrottare.
På fritiden är hon tränare för veteranfriidrottare i hemmaklubben IKHP Huskvarna. Jobbar till vardags som Leg. Fysioterapeut på MedicRehab i Jönköping där hon tar hand om många idrottare. 


Om hotellet


 

Playitas Resort

Välkomna till Playitas Resort – ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Här finns över en miljon kvadratmeter fyllda av träningsmöjligheter och passar såväl aktiva familjer så som par eller singelresenär, gammal eller ung. Vad sägs om Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, cykelcenter med de senaste modellerna, olympisk 50-meters pool, en 18-håls golfbana och massor med ledarledda träningspass.

Läs mer om Playitas Resort