Single Track – Kappadokien

En magisk MTB-resa med stigcykling i världsklass. Regionen Kappadokien gör sig mest känd för sina klippformationer tillsammans med sina luftballongturer på tidiga vindstilla morgnar. Även vandringar och den goda maten adderar stort attraktionsvärde. Men det är för cyklingen vi är här.

Stigcykling i Flintstonemiljö

I stigcykelparadiset Kappadokien skapade moder jord tillsammans med människans flertusenåriga närvaro singel tracks (stigar) i världsklass. Med boende på hotell i byn Göreme som bas stoltserar regionen med möjlighet till ett flerdagars stigcykeläventyr på singel track i science-fiction miljö på riktigt. Makalöst vackra naturupplevelser skapade under flera miljoner år tillsammans med mänsklig mångtusenårig närvaro och den moderna människans närvaro skapar mystik i vartenda hörn. Här har stig-guden inte sparat på något. Kappadokien är helt enkelt stigcykling i världsklass. 

Cyklingen och transporter 

Fokus på stigcykling. Vi cyklar i tre dagar och täcker in de allra bästa stigarna. Hittar ni en favorit kör vi den igen. Med oss följer lokalguide liksom en shuttle buss med specialbyggd trailer för att vi skall hinna cykla så mycket som möjligt nerför och så lite som möjligt uppför. Det är lite små klättringar här och där mellan åken så viss klättring förekommer men fokus är på stigcykling. Någon längre transportsträcka kan förekomma. Långa sköna åk, vissa med tekniska partier. 

Rose Valley 1 och 2 erbjuder 0hisnande stigar och naturupplevelser utöver det vanliga. Vi dundrar ner för Pigeon Valley och håller andan när vi rullar stig på Balcony trail (Kappdokiens Grand Canyon).  Zemi trail är en annan rolig stig liksom tekniska partier som Martins kurva och för den väghalsige The Jesper Stairs.

Reportage från Allt om MTB

Nivå

Denna resa är passar de flesta som gillar att cykla MTB i skog och stig. Du behöver vara van att cykla skog och stig då den mesta cyklingen är utför/nedför. Stundtals tekniska partier, lös sand och grus men mestadels ganska enkel flowig stig. En hel del cykling uppför, liksom transportsträckor förekommer, så på vissa platser kommer din lungkapacitet testas. Ingen stress, ingen brådska dock, vi kör väntar in varandra och trampar vidare. Gillar du stigcykling är detta paradiset!

Maten

Den lokala maten är en resa i sig och både frukost, lunch och middag ger smaklökarna en kulinarisk resa. Vi äter klassisk turkisk frukost med ostar, ägg, oliver, färsk frukt och grönsaker. Till lunch stannar vi på lokala restauranger, alla med sina lokala specialiteter. På kvällen äter vi lokal gourmetmat i byn Göreme. Det finns ingen risk att du kommer gå hem hungrig. Även maten är världsklass.

Cykel

Egen cykel rekommenderas! Gärna heldämpat All-Mountain-cykel med "dropper post" (höj/sänkbar sadel) gör åkningen skönare. Cykeltransport ingår så ingen anledning att snåla på bagaget. 

Önskar du hyra cykel finns det cyklar att förboka (mot avgift, hardtail /endast dämpare fram). Ange då detta vid bokning.  

Om Kappadokien

Resterna av vulkanutbrott för miljontals år sedan, formade av vind och regn, har bildat ett av naturens mest spektakulära mästerverk: Spektakulära bergformationer, kallade "fairy chimneys". Format av persiser, romare, bysantinska- och ottomanska civilisationer, är många av dessa grottor fortfarande dekorerade med ikoner och väggmålningar från tidigt kristendom. Kappadokien är rik på historia och fylld av naturliga underverk! Som att cykla i en saga.

När skall man åka

Bästa tiden att åka hit är mellan april – juni och september - oktober. Mars och novermber funkar också, men risk för snö. 

Pris: 8 998:-

Aktuella avresedatum:

29 sept-3 okt 2021 med Specialized Concept Store 
6 okt-10 okt 2021 med Specialized Concept Store 
13-17 okt 2021
20-24 okt 2021 med Calle Friberg

Avreseort: Stockholm & Köpenhamn

Det här ingår:

 • Flyg tur/retur (via Istanbul) med måltid eller snack.
 • 30 kg incheckat bagage + cykel (utöver incheckat bagage).
 • Transfer till och från hotell
 • Transport av cykel på flyg och buss i Kappadokien 
 • Del i dubbelrum på Hotell i Göreme
 • Lokalguide
 • Apollo Sports / Xtravel-representant
 • Tre heldagar cykling
 • Tre dagars shuttle service
 • Frukost dag 2-5, lunch dag 2-4, middag dag 1-4
 • Enduro-tröja loose fit

* Enkelrumstillägg 1500:-

Bra att veta om Apollos gruppresor med reguljärflyg

Begränsat antal platser! Minst 6 deltagare för att resan ska genomföras.

Arrangera din egen MTB-resa!

Är ni ett privat sällskap, kompisgäng, klubb eller annan samling av likasinnande som vill åka på en skräddarsydd cykelresa till ett spännande resmål? Då har du hamnat rätt! Med hjälp av Apollos experter på området sätter du ihop din egen drömresa på två hjul.

Skicka förfråganKontakta oss: 
Mejl: [email protected]

 

Dagsprogram 

Dag 1 

Resa från Stockholm eller Köpenhamn. Ankomst sen kväll.
Transfer ca 1 timme till hotell i Göreme

Dag 2-4

Cykel hela dagen från ca 9 - 17. Vi testar nya områden och stigar dagligen. Favoritstigar tar vi igen. Vi har tillgång till vår shuttle hela dagen.

Dag 5

Hemresa. Tidig pick up för transfer till flygplatsen (1 timma). Hemkomst Sverige strax efter lunch.

Våra guider

Vi jobbar med erfarna lokala cykelguider som känner varje stig i området. Vi startar dagen runt 09.00 och är tillbaka vid 17-tiden. Vi tar dig till Kappadokiens bästa trails och stannar på vägen för att fota, luncha och uppleva. Vi åker hela dagen och får du inte nog finns fler stigar runt hörnet. 

 • Resan 20-24 oktober följer Calle Friberg med. Calle har varit MTB-proffs i över 10 år och flerfaldig svensk mästare. Nu senast i cross country 2015 och landslagsman i MTB Cross Country. Han började tävla 1992 och blev proffs år 2000.

 

Boende 

Vi bor på lokalt 3-stjärnigt ”boutique” hotell i byn Göreme. Har bor vi lokalflott och äter vår frukost innan våra långa heldagar.

Flygtider, pass, visum

Praktisk information

Utrustning

Se vad tidigare deltagare tyckt om resan