Träningsresa med TaudienTraining

Kombo Beach Resort, Gambia

NYHET! En träningsresa till Gambi är så mycket mer än bara en träningsresa. Här bor vi bra på Kombo beach resort, en sportanläggning med fantastiska träningsmöjligheter direkt vid stranden. Förutom all träning så upplever vi land och kultur på ett aktivt sätt.Tillsammans har vi två utflyktsdagar som ingår i resan. Vi utforskar tillsammans närbelägna Bijilo nationalpark med dess rika fågelliv och en annan dag tar vi oss norrut till Bakau där vi finner den vackra stranden cape point, krokodil zoo och en stor lokal marknad. För dem som vill finns även möjlighet till safari i södra Gambia, kajakturer eller laga mat tillsammansmed en lokal familj.


Om resan

Från Köpenhamn har vi direktflyg och på drygt 7 timmar är vi framme i värmen och låter äventyren börja! För enkelhetens skull ingår All Inclusive på resan med allt du kan tänka dig: Med träning, aktiviteter, mat och dryck. För fler utflykter finns möjlighet att boka till Apollos rika utbud.

Kombo Beach i tropiska Gambia är Apollo Sports senaste tillskott bland våra populära sporthotell. Med fokus på en aktiv semester för hela familjen är anläggningen perfekt för alla träningsintresserade, oavsett nivå. Anläggningen erbjuder padelbanor, ett välutrustat gym, träningsytor och vår populära WOD-box (känd från våra powered by Playitas-hotell) i en miljö präglad av tropisk skönhet. Sporthotellet är kvalitetssäkrade och utvecklade av Apollo Sports, och hotellets faciliteter är byggda för att passa både motionärer och aktiva på alla nivåer.

 

Kombo Beach Resort har ett stort poolområde direkt ovanför den fina sandstranden i Kotu. Solstolar och parasoller ingår både på stranden och vid poolerna. Stranden vid Kombo Beach är inte bara en plats för avkoppling utan också en livlig träningsarena. Tidiga morgnar fylls den långa sandstranden Kotu Beach med lokalbefolkningen som tränar med en energi som är unik för Gambia. Direkt utanför hotellet väntar en spännande gambisk vardag med ett litet torg med små affärer som säljer lokalt hantverk samt några få enkla barer och restauranger. Restaurangen erbjuder både lokala och internationella rätter. Varje vecka arrangerar hotellet en brunch vid poolområdet där det spelas skön jazz och serveras en buffé med mat från hela världen och en av kvällarna anordnas grillkväll.

Bijilo Nationalpark: En av förmiddagarna promenerar vi längs med kusten till Bijilo nationalpark. Här strövar aporna fritt som är så vana vid människor att de gärna kommer fram och får smaka på något gott. Parken har även ett rikt fågelliv och att promenera här ger dig känslan att vara mitt i djungeln. Entré till parken ingår.

Bakau med lokal marknad, krokodilsafari och cape point: Efter morgonklasser och frukost snörar vi på oss skorna och promenerar norrut längs med kusten för att nå fram till den lilla orten Bakau. Vi utforskar stan och gör sen ett stop hos krokodilerna. Krokodilerna matas så de alltid är mätta, vilket gör det möjligt att promenera fritt hos dem! Vi utforskar därefter den lokala marknaden och avslutar på den fina stranden Cape point!

Välkomna till Gambia, vårt sportparadis under vajande palmer!


Veckans program

Vi fyller schemat med allt ifrån yoga, aquapass och dans till tuffare fyspass och funktionell träning. Förutom all träning erbjuds workshops och roliga överraskningar för att skicka med dig ännu mer kunskap, inspiration och glädje hem. Vi har en enorm bredd i schemat och erbjuder ca 30 olika koncept under veckan. Ta en titt under program för att se det späckade schemat full av valmöjligheter.

Här finns mycket att se och uppleva även utöver träningen där vi tillsammans utforskar vad Gambia har att erbjuda.

Program

*Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmets innehåll och tider.


Vem kan delta?

Träningsveckan passar alla oavsett vilken nivå du befinner dig på. Vi erbjuder ett stort antal olika träningsformer som varierar i såväl intensitet och svårighetsgrad som känsla och form, för att du ska hitta något som passar just dig! Du deltar i så många pass och aktiviteter du vill.

Vi sätter högt värde vid ett personligt bemötande och god sammanhållning i gruppen. Maxantalet på resan är 30 personer och våra instruktörer finns hela tiden nära till hands för att kunna ge dig det lilla extra. På kvällarna möts vi upp i baren och middagarna intas tillsammans. Det går med andra ord utmärkt att åka själv på en träningsresa då du aldrig är ensam när du inte vill.


Varför TaudienTraining?

TaudienTraining har lång erfarenhet av träningsresor och uppskattas framför allt för sitt personliga och nära bemötande, engagerade instruktörer och en härlig gruppkänsla. De många återkommande kunderna nämner även den enorma bredden av träningspass. Du guidas genom träningen av professionella instruktörer som bjuder på sig själva såväl som närhet och en strävan om att alltid möta Dig som individ, oavsett träningsnivå eller eventuella begränsningar.

Pris från: 23 498:- *

*Boka tidigt rabatt på 500:- för bokning innna 31/10 2024. Ordinarie pris 23 998:- från Köpenhamn & 25 998:- från Stockholm. 

Datum: 28 jan – 4 feb 2025

Hotell: Kombo Beach Resort  

Avresa från: Stockholm & Köpenhamn

Flygtider: Se flygtider här genom att välja aktuellt datum & avreseort i kalendervyn.

Detta ingår:                                               

  • Flyg tur & retur
  • Mat ombord på flyget
  • Bagage + handbagage
  • Transfer tur & retur
  • Boende i delat dubbelrum på Kombo Beach Resort
  • All Inclusive (frukost, lunch, middag, snacks och dryck)
  • Ledarledd träning enligt program med TaudienTraining
  • Utflykter (några som tillval)
  • Hotell och träningsfaciliteter i toppklass

* Enkelrumstillägg: 3000:-

Bra att veta om Apollos gruppresor

BOKA
Sista dag för bokning 14 jan 2025, eller tidigare vid fullbokat event.

Kontakta oss: [email protected]


Instruktörer med på resan


 

Marlene Taudien

Marlene Taudien, Älskar känslan som uppstår av att träna i grupp och genom att se andra utvecklas. Marlene är grundaren till TaudienTraining och arbetar med att ta fram nya resmål och koncept, genomföra dem tillsammans med teamet och lika noga med att i efterhand utvärdera. Marlene får alla att känna sig sedda och skapar en god gruppdynamik. Ingenting lämnas åt slumpen utan allt är genomtänkt. Som instruktör uppskattas hon för sin fantasifullhet och energi på intensiva klasser, men också för sitt djup, lugn och behagliga röst på de återhämtande klasserna. Mixen är det bästa och enligt Marlene är all träning rolig, genom stor variation så tröttnar man aldrig.

 

I den egna träningen är det stor variation där hon ser kroppen mår bäst av allsidigheten och även för att hon tycker all träning är kul! Tunga styrkepass varvas med sköna yogapass, samtidigt som största favoriten är att utforska nya löpstigar och vyer när hon är iväg med husbilen.

Vid sidan av TaudienTraining har hon även konsultuppdrag där hon anlitas för utbildningsverksamhet, styrelseuppdrag, ledarskapsutveckling och presentationsteknik.

Jessica Nylén

Jessica är en erfaren och kunnig instruktör som brinner för att förmedla att träning handlar om mer än bara fysisk styrka och kondition; det handlar också om att utmana sig själv, lyssna inåt och lära känna sig själv på djupet.

Hon arbetar som sjuksköterska under nätterna för att kunna ägna dagarna åt sin familj och sitt största fritidsintresse – träning. Jessica har över 20 års erfarenhet i träningsbranschen och instruerar en bredd av klasser, från yoga och vattengymnastik till dans- och styrketräning. Hennes djupa kunskap och fokus på god teknik gör henne till en specialist på att lära sina deltagare nya färdigheter och hjälpa dem att utvecklas.

Jessica träffar du på Tränings- såväl som renodlade Yogaevent. Tack vare variationen och alla fantastiska kunder som utmanar sig själva tröttnar hon aldrig på arbetet utan älskar den glädje och gemenskap som eventen för med sig.

 


Om hotellet

Kombo Beach Resort, med sitt perfekta läge vid sandstranden, är ett skönt hotell för aktiva par och familjer. Hotellet lockar med tre pooler, varav en är Gambias enda pool med tre vattenrutschkanor! Här finns också många bra sportfaciliteter som ett nyrenoverat gym, padelbanor, tennisbana, gruppträning och möjlighet att spela både volleyboll och fotboll på stranden. All Inclusive finns att köpa till för en enkel, bekväm semester.

Läs mer om Kombo Beach Resort