Löparveckan

Cavo Spada Deluxe & Spa Giannoulis Hotel, Kreta

NYHET! Ultrasuccén är tillbaka i ny tappning, och denna gång lyfter planet mot natursköna Kreta!

Under ledning av en av svensk ultralöpnings absolut största profiler - Rune Larsson, och långdistanslöparen tillika äventyraren Mia Thomsen, kommer du få lära dig hur du tränar inför ett ultralopp, ta del av hur ultralöparens mentala träning ser ut och spendera en vecka i fantastisk gemenskap med likasinnade långdistanslöpare. 


Om resan

​​​​​​På denna stora, natursköna ö med sin dramatiska historia finns både större städer med ett myllrande folkliv och mindre småbyar med ett vardagsliv som flyter på i lugn takt. 
Här möter du de fantastiska stränderna, det kristallklara havet och den grekiska sensommaren. 

Huvudledare för veckan är ultralegendaren och anekdotmaskinen – Rune Larsson, tillsammans med ultralöparen och långdistanslöparen tillika äventyraren Mia Thomsen. Med flertalet löparresor i bagaget är det svårt att hitta en mer erfaren och rutinerad ledarduo än detta radarpar.

Under denna resa kommer det erbjudas flertalet olika typer av pass. Vi springer över berg, längst med älvar och över åsar, genom småbåtshamnar och pittoreska bergsbyar. 
Oavsett om du är en rutinerad ultralöpare eller aldrig tidigare har sprungit ultralångt, är du varmt välkommen till Löparveckan när vi för första gången tar oss till Kreta och det femstjärniga hotellet Cavo Spada. 

Hotellet ligger mitt på klapperstensstranden i charmiga Kolymbari, en ganska nyfunnen pärla på Kretas västkust, på behörigt avstånd från pulsen och kommersen i turistorterna runt omkring. 
Här njuter vi av all inclusive med fokus på hälsosam grekisk mat gjord på lokala råvaror, och service i absoluta världsklass. 

Följ med oss för en vecka där vi springer lite längre, lite lugnare och har det mycket roligare!


Program

Vi garanterar en fullmatad vecka med massor av skratt, ny kunskap och härlig träning i glada vänners lag. Förbered dig på magiska löpmiljöer, hisnande utsikt och drömska vyer. 
Vi springer bland annat hem från Kretas huvudstad Chania, en tur på cirka 24km!

Exempelprogram från tidigare resa

*Notera att programmet är preliminärt och att ändringar kan ske. 


Vem kan delta?

Vårt fokus under veckan är att samla distans och att vara i rörelse, vilket vi gör i lugnt tempo. Alla kan hänga med. Om vi behöver, så delar vi in oss i två grupper och ingen blir lämnad ensam. Ofta går vi uppförsbackarna. Det kommer alltså inte att vara några snabba distanser eller intervaller under veckan. Kan du springa en mil? Ja då fungerar det att hänga med på denna träningsvecka.

Det ultralånga passet går lugnt för samtliga och blir ett äventyr. Det finns gott om tid och möjligheter för egna pass i snabbare tempo mellan de ledarledda passen - omgivningarna bjuder in till egna strapatser.


Bra att ha med sig

 • Solskyddsfaktor
 • Löparglasögon eller keps
 • Vätskesystem (vätskebälte eller vätskeryggsäck)
 • Resorb eller vätskeersättning
 • Sportslick/Vaselin eller tejp för att förhindra skavsår

Pris från 14 998: -

Datum: 12-19 okt 2024

Avresa från: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn

Hotell: Cavo Spada Deluxe & Spa

Detta ingår:

 • Flyg tur & retur  
 • Bagage + handbagage
 • Transfer tur & retur
 • Mat ombord på flyget
 • Del i dubbelrum på Cavo Spada
 • All inclusive
 • Ledarledd träning enligt program
 • Hotell och träningsfaciliteter i toppklass

​​​​* Enkelrumstillägg 4200: -

 
Kontakta oss: [email protected]

 

Om instruktörerna 


 

Rune Larsson sprang sitt första maraton bara 16 år gammal, men det var längre distanser som lockade mest. På hans meritlista finns bland annat en rodd över Atlanten och en löptur tvärs över USA. Dessutom har han tre segrar i Spartathlon, ett 24,6 mil långt ultralopp där endast en tredjedel av alla startande tar sig i mål under maxtiden på 36 timmar. Runes träningsfilosofi är att det ska vara roligt att springa och att man ska träna på ett sådant sätt att man alltid ser fram emot nästa pass.

Maria Thomsen bestämde sig för att tag i sin hälsa, gå ner i vikt och sluta röka. Den ena utmaningen avlöste den andra. När maratondistansen inte räckte lade hon till distans. Mia springer hellre långt än snabbt. I sin strävan för att bygga en evighetsmaskin tar hon träning, pannben, positiv energi och mat till hjälp. I somras sprang Mia Sveriges längsta lopp, Trans Sweden (54,5 mil) och har som enda svensk tagit sig i mål på Marathon des Sables Peru 250 kilometer. På sin fritid coachar hon löpare på olika distanser, och bloggar under namnet Marathonmia.


Om hotellet

Cavo Spada Deluxe & Spa Giannoulis Hotels

Hotell Cavo Spada Deluxe & Spa Giannoulis Hotels på Kreta är ett välskött Apollo Sports-hotell av hög standard. Här bor du nära stranden, med All Inclusive, och har spa på hotellet som erbjuder ett brett utbud av faciliteter och behandlingar. På hotellet finns det dessutom många och bra sportfaciliteter med gym både utomhus och inomhus, gruppträning, cykling, tennisbana och bra löpning i de närliggande området. Den 12–19 maj 2017 förvandlades Cavo Spada till ett olympiskt träningsläger där hela den svenska OS-truppen tränade inför vinter-OS i Sydkorea 2018. 

Läs mer om Cavo Spada Deluxe & Spa Giannoulis Hotels