Cykla och kör mountainbike utomlands

Landsväg och mountainbikeresor

Landsväg, triathlon eller mountainbike? Gillar du att cykla mil efter mil på kokande asfalt eller bli körd till toppen för att cykla single track nerför i djungel eller bli härligt lerig på Madeira. Du kan även hyra cykel – landsvägscykel, mountainbikes eller citybikes på de flera av våra hotell. På dessa hotell finns även förslag på rundor att cykla, testade av oss och lokala cyklister.

Oavsett om du är cyklist, triathlet, eller mountainbikecyklist, föredrar grus, steniga partier, nylagd asfalt, drops, stigar eller landsväg..... Här har vi samlat alla våra kvalitetssäkrade resor, ja allt som har med två hjul att göra.

Arrangera din egen MTB-resa!

Är ni ett privat sällskap, kompisgäng, klubb eller annan samling av likasinnande som vill åka på en skräddarsydd cykelresa till ett spännande resmål? Då har du hamnat rätt! Med hjälp av Apollos experter på området sätter du ihop din egen drömresa på två hjul.

Skicka förfrågan

 


Aktuella cykelresor

Häng med på en cykelresa med fokus på landsvägscykling eller MTB.

Startdatum Event Hotell / Resmål  
SEPTEMBER 2021
29 september Single Track Kappadokien Kappadokien, Turkiet Läs mer
OKTOBER 2021
6,13,20 oktober Single Track Kappadokien Kappadokien, Turkiet Läs mer
NOVEMBER 2021
22, 23 november Enduro days Vidamar Resort, Madeira Läs mer
JANUARI 2022
28 januari Mountainbikeläger med Calle Friberg La Pared, Fuerteventura Läs mer
29 januari Landsvägscykling med Aktivitus Maspalomas, Gran Canaria Läs mer
FEBRUARI 2022
4 februari Mountainbikeläger för nybörjare med Calle Friberg Playitas, Fuerteventura Läs mer
6 februari Landsvägscykling med Aktivitus Maspalomas, Gran Canaria Läs mer
14, 15 februari Enduro days Vidamar Resort, Madeira Läs mer


Hotell med bra cykling

Det finns gott om bra cykling runt våra träningshotell. Vill du köra riktigt rolig mountainbike (all mountain och enduro) rekommenderar vi Madeira. Söker du tropisk hetta åker du till Phuket, eller klassisk landsvägscykel på Mallorca. För triathlon och tempo är Playitas och Fuerteventura en given destination.

Playitas – 100 % träningshotell

På Playitas på Fuerteventura finns bra förutsättningar för både landsvägscykling, tempo och mountainbike. Här finns cykelcenter med landsvägscyklar, tempocyklar, MTB och citybikes. Bra vägar med lite trafik.

Thanyapura Sports Hotel

Thanyapura är Sydostasiens största sporthotell, med faciliteter i världsklass. Här cyklar du i tropisk miljö på bra vägar med lite trafik. Hotellet erbjuder cykelturer i grupp varje vecka.

La Pared

La Pared är perfekt för dig som älskar berg, utmanande terräng och backar. Alldeles i närheten av hotellet ligger långa backar, som El Cardon. Är du mountainbikecyklist väntar grusvägar, öken, bergspass och långa, sköna rundor med crosscountrycykel. Se våra cykelkartor längre ner på sidan.

Aqua Vista

Omkring Aqua Vista  – powered by Playitas finns bra vägar med bra asfalt för framförallt tempo och landsvägscykel. Triathleterna trivs utmärkt i denna miljö, med knappt en enda höjdmeter att klättra. De flesta av vägarna har ingen eller lite trafik, och är även breda och ger mycket plats till både bilar, cyklister och en och annan kamel. 


TV: Cykling runt Fuerteventura