Cykla och kör mountainbike utomlands

Landsväg och mountainbikeresor

Landsväg, triathlon eller mountainbike? Gillar du att cykla mil efter mil på kokande asfalt eller bli körd till toppen för att cykla single track nerför i djungel eller bli härligt lerig på Madeira. Du kan även hyra cykel – landsvägscykel, mountainbikes eller citybikes på de flera av våra hotell. På dessa hotell finns även förslag på rundor att cykla, testade av oss och lokala cyklister.

Oavsett om du är cyklist, triathlet, eller mountainbikecyklist, föredrar grus, steniga partier, nylagd asfalt, drops, stigar eller landsväg..... Här har vi samlat alla våra kvalitetssäkrade resor, ja allt som har med två hjul att göra.

Arrangera din egen MTB-resa!

Är ni ett privat sällskap, kompisgäng, klubb eller annan samling av likasinnande som vill åka på en skräddarsydd cykelresa till ett spännande resmål? Då har du hamnat rätt! Med hjälp av Apollos experter på området sätter du ihop din egen drömresa på två hjul.

Skicka förfrågan

 


Aktuella cykelresor

Häng med på en cykelresa med fokus på landsvägscykling eller MTB.

Startdatum Event Hotell / Resmål    
OKTOBER 2022
5 oktober Single track MTB-resa  Kappadokien, Turkiet   Läs mer
12 oktober Single Track girls weekend, Kappadokien Kappadokien, Turkiet   Läs mer
26 oktober Single track MTB-resa  Kappadokien, Turkiet   Läs mer
NOVEMBER 2022
21/22  november Enduro days Vidamar, Madeira   Läs mer
JANUARI 2023
6 januari

Cykelresa med Team Snabbare, Playitas Resort

Playitas Resort, Fuerteventura   Läs mer
27 januari

Mountainbikeläger med Calle Friberg

La Pared - powered by Playitas, Fuerteventura   Läs mer
28 januari Cykelvecka Premium med Aktivitus Lopesan Baobab Resort, Maspalomas, Gran Canaria   Läs mer
FEBRUARI 2023
4 februari Cykelvecka Premium med Aktivitus Lopesan Baobab Resort, Maspalomas, Gran Canaria   Läs mer
4 februari

Aktivitus MTB-vecka Gran Canaria

Lopesan Baobab Resort, Maspalomas, Gran Canaria   Läs mer
13, 14 februari Enduro days Vidamar, Madeira   Läs mer
         

Cykeltyper

Teaser Part

Mountainbike Mountainbike, terrängcykel, bergscykel, är vanligaste namnen på cykeltypen som framför allt är avsedd att köras i terräng. Denna cykel har vanligen flertalet växlar och grova däck. Det finns både mountainbikes med eller utan stötdämpning. Mountainbike förkortas vanligtvis MTB och har i regel 26-29 tums-hjul.

Cross Country (XC) erbjuder varierande cykling både i hög och låglänt terräng med varierande underlag. Utvalda magiska leder med en  härlig mix av handbyggda stigar, naturliga singletracks och fina utsiktspunkter.

Enduro/all-mountain/trail/stigcykling - För dig som är ett fan av äventyr och adrenalin! Cyklarna är oftast tyngre än XC-maskiner, typisk vikt mellan 14-16 kg. Dessa cyklar har större fjädringsomfång, ofta så mycket som justerbar till 150 mm både fram och baksving. Cykling i skog eller berg på stig. Snabba, utmanande, flowiga trails och stigar. Rötter, berg, sten. Enduro blandar det adrenalinfyllda downhill-åkandet med det fysiska cross-country trampandet. Här behöver du ta dig upp för egen maskin men ibland i kombination med lift eller shuttle.

Downhill Med hjälp av liftar eller annat färdmedel tar vi oss upp till startpunkten. Sen tar du dig ner i stilla takt i oslagbar natur eller rakt utför i rasande fart, du sätter gränserna! Lite uppför, mycket nerför. Familjer, företag, tjej- eller grabbgänget och de mest äventyrslystna experterna – alla kan cykla downhill.

Landsvägscykel, även racercykel, tävlingscykel, sportcykel (kärt barn har många namn) är en cykel anpassad för tävling på landsväg. Den används också av motionärer och förkortas LVG

Gravel/Cyclocross Förenklat kan cykelcrossen och Gravel biken förklaras vara en landsvägscykel men med mer robusta hjul, växlar och bromsar. Den gör dig obegränsad för framfart i de flesta körbara terränger. Du kan köra snabbt på landsväg men också över på grusväg och stig. Oerhört kul!

Nivåer MTB

Svårighetsgrader från lätt till svårt, ibland markerade likt skidbackar i fjällen med grön, blå, röd och svart backe.

Lätt: Motsvarar gröna och blå backar. Passar de flesta åkare, både nybörjare och regelbunden åkare som vill ha skoj.

Medelsvår: Motsvarar röda backar för medelåkare och uppåt. Du cyklar regelbundet och är cykelmotionär.

Svår: Motsvarar svarta backar. Brant, tekniskt, utmanande för erfarna och avancerade åkare.

Extreme: endast skickliga åkare.


Hotell med bra cykling

Det finns gott om bra cykling runt våra träningshotell. Vill du köra riktigt rolig mountainbike (all mountain och enduro) rekommenderar vi Madeira. Söker du tropisk hetta åker du till Phuket, eller klassisk landsvägscykel på Mallorca. För triathlon och tempo är Playitas och Fuerteventura en given destination.

Sivota Retreat - powered by Playitas, Grekland

Här finns många trevliga rundor för både landsväg, MTB (hardtail) och Gravel. Ett nybyggt cykelcenter med landsväg / eller gravel finns också.

Läs mer

Levante – powered by Playitas, Grekland

Platta kustvägar och tuffa backar – området utanför Levante - powered by Playitas är perfekt för cyklister. På hotellets cykelcenter finns gratis mountainbikes och landsvägscykel. 

Läs mer

Playitas Resort, Fuerteventura

På Playitas Resort på Fuerteventura finns bra förutsättningar för både landsvägscykling, tempo och mountainbike. Här finns cykelcenter med landsvägscyklar, tempocyklar, MTB och citybikes. Bra vägar med lite trafik.

Läs mer

Porto Myrina - powered by Playitas, Grekland

Cyklar finns att hyra och guidade turer (social rides) erbjuds utan extra kostnad. Här finns även ett nybyggt cykelcenter och en Wahoo Kickr Bike med inbyggd effektmätare.

Läs mer

La Pared - powered by Playitas, Fuerteventura

La Pared är perfekt för dig som älskar berg, utmanande terräng och backar. Alldeles i närheten av hotellet ligger långa backar, som El Cardon. Är du mountainbikecyklist väntar grusvägar, öken, bergspass och långa, sköna rundor med crosscountrycykel. 

Läs mer

Aqua Vista - powered by Playitas, Egypten

Omkring Aqua Vista  – powered by Playitas finns bra vägar med bra asfalt för framförallt tempo och landsvägscykel. Triathleterna trivs utmärkt i denna miljö, med knappt en enda höjdmeter att klättra. De flesta av vägarna har ingen eller lite trafik, och är även breda och ger mycket plats till både bilar, cyklister och en och annan kamel. 

Läs mer

Thanyapura Sport & health Resort, Thailand

Thanyapura är Sydostasiens största sporthotell, med faciliteter i världsklass. Här cyklar du i tropisk miljö på bra vägar med lite trafik. Hotellet erbjuder cykelturer i grupp varje vecka.

Läs mer

TV: Cykling runt Fuerteventura