Värmeguiden

- vart och när reser du helst?

Hitta värmen året runt med vår värmeguide! Här kan du se var det är varmt och soligt på populära resmål under årets alla månader. Vi tipsar om vilka resmål som passar dig baserat på hur varmt du vill ha det på din semester..


Vanliga frågor och svar

Var är det varmt i Europa?

Det beror helt på under vilken månad du väljer att resa. Under sommarmånaderna är resmål som Grekland, Cypern, Spanien och Albanien några av länderna med högst temperaturer, perfekt för dig som vill ha en semester med garanterad sol och värme.

Är Grekland eller Spanien varmast?

Både Spanien och Grekland bjuder på många soltimmar och härliga temperaturer. Under sommaren bjuder båda resmålen på sol och värme med temperaturer på runt 30 grader och under vintern bjuder Spaniens magiska Kanarieöar på temperaturer över 20 grader, ungefär som svensk sommar.

Var är det varmast just nu?

För att hitta det varmaste resmålet just nu kan du kolla in vår värmeguide månad för månad. Där kan du välja bland varma länder i Europa och övriga världen som passar just dina preferenser. 

Var är det som varmast på vintern?

Om du tröttnat på mörkret och vinterkylan finns många varma och soliga resmål att välja bland. Några av de varmaste resmålen under vintern är Thailand, Egypten, Maldiverna och Förenade Arabemiraten. Vill du inte resa för långt är givetvis Kanarieöarna ett bra alternativ med sol och temperaturer över 20 grader.