Let it Flow med Blossom Tainton Lindquist & Ulrica Norberg

Levante - powered by Playitas, Rhodos

Förläng sommaren, ge dig själv en skön paus från vardagens stress och följ med Retreafy på en inspirerande träningsresa till solsäkra Rhodos med superstjärnorna Blossom Tainton och Ulrica Norberg.


Om resan:

Vi bor på Apollo Sports hotellet Levante – powered by Playitas som ligger precis intill stranden, mellan de små lokala och lugna byarna Afandou och Kolymbia. Här kan du njuta av byarnas genuina känsla, kulinarisk grekisk mat och optimala omgivningar för träning och rörelse.

På Levante – powered by Playitas finner vi de bästa träningsfaciliteter och träningsplattformen bjuder på en vy ut över medelhavets böljande vågor och naturens stilla rytmer. Här startar vi dagen med att mjuka upp kroppen till olika typer av yogaklasser och senare under dagen låter vi musikens rytmer leda oss över golvet till energigivande danspass.

Allt upplagt för att du personligen, men också vi tillsammans som grupp, infinner en känsla av välmående, glädje och samhörighet. Mellan träningspassen stärker vi denna känsla genom workshops och föreläsningar som är direkt kopplade till vår kraftfulla andning och hur vi gör för att stärka vårt välmående, både för vår fysiska kropp och vår själsliga inre kraft.


Klassbeskrivning:

Morning Glory/MorgonYoga (meditation, andningsövningar och avslappning) Starta dagen dagen mjukt och skönt där vi tillsammans väcker kropp och knopp i ett lugnt flöde.

DanceFit är ett kombinerat dans och styrkepass som garanterar ett leende och effektiva styrkeövningar. Vi varvar dans och styrka i varannan låt.

Pilates Power är ett dynamiskt och explosivt pass med fokus på vår stabiliserande muskulatur kring mage och rygg. Genom rörelserna och övningarna stärker vi upp och utmanar muskulaturen och lederna till fullo.

Danspass där dansanta rytmer och "Flow" kännetecknar detta signatur pass med Blossom. Vi försäkrar medryckande och livade koreografier och steg-kombinationer.

Workshop med Blossom där vi går igenom prehab och rehab för knän och höfter. 

Föreläsning - Ibland gör det för ont. Om förhållningssätt till träning vid smärta. Om utmattning, PMR och knäprotes och Blossoms resa in och ut ur dessa tillstånd. Baserat på Blossoms bok.

Yogaklass UNWIND är en perfekt fysisk och mental återställare. Ulrica guidar dig igenom en serie sekvenser som ämnar släppa på spänningar, stramheter och stress i sinnet. En ljuvlig boost för kropp och själ. Ett pass ni inte vill missa.

Yogaklass BODY PARADISE är en perfekt start på dagen, som startar stillsamt med mjuka yin-orienterade rörelser för att stillsamt väcka kroppen och skapa mer utrymme för andetaget. Vi söker oss vidare in för att hitta stramheter och spännande områden i behov av livskraft och omtanke. Denna klass syftar på att frigöra kraften, öka blodcirkulationen och stimulera friheten i sinnet. Denna klass är ett paradis för sinne, kropp och själ.

Yogaklass SOULSTRETCHING en skön klass som blandar hållningsträning och rörelser med fokus på att komma in i kroppen och beröra själen tills att de möts i större balans. Genom rytmiska toner, stora och djupa andetag och spännande rörelsesekvenser väcker vi kropp, sinne och själ och låter dem vävas samman in i en större klarhet och kraft för att förhoppningsvis tända mer av vår livsgnista.

Yogaklass ENERGY FLOW där vi träder in på mattan till en klass som fokuserar på kraft, energi och inspiration; om att släppa på kroppsliga spänningar och stärka muskler till att upptäcka hur du kan uppgradera din inre hårddisk genom fokusövningar. Här får du ett yogapass som inte bara sänker stress och ökar skärpan men som också ger dig det du behöver för att skapa ökad cirkulation. Detta med tonvikt på sköna rotationer och coreövningar. Vi flödar igenom sekvenser som ämnar att arbeta upp mobilitet och stabilitet i ryggraden, i andetaget och i sinnet.

Föreläsning INTE UTAN MINA ANDETAG är en föreläsning om andningens kraft i träning, i livet, mentalt välmående. Om hur vi kan utveckla och stärka vårt immunförsvar, förädla hållning, tankekraft, fokus och koncentration samt även bearbeta trauman med hjälp av andningsträning. Hur medveten andning kan ta oss från dunkel och dysterhet till lätthet och kraft och hur andningsträning kan vinna OS medaljer och VM guld samt varför senaste forskning visar att andningsträning kan vara lösningen på miljöproblem och depression.


Veckans program:

Ett preliminärt program kommer att presenteras inom kort, fullständigt program skickas ut till deltagarna 14 dagar före avresa.


Vem kan delta?

Alla välkomna att följa med oavsett ålder och träningsvana. Våra resor passar alla, oavsett ålder och tidigare träningsvana. Res själv och skapa nya minnen och träffa vänner för livet, eller boka tillsammans med någon du vill skapa nya minnen med.

Pris från: 16 298:- 

Datum: 20-27 okt 2024

Hotell: Levante - powered by Playitas

Avresa från: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Flygtider: Se flygtider här genom att välja aktuellt datum & avreseort i kalendervyn.

Det här ingår

  • Flygresa tur och retur
  • Incheckat bagage + handbagage
  • Måltid ombord på planet
  • Transfer tur och retur
  • Boende med del i dubbelrum
  • Halvpension
  • ​Träning, föreläsningar och andra aktiviteter enligt program

BOKA

*Begränsat antal deltagare. Vi reserverar oss för slutförsäljning.

OBS: Slut på enkelrum!

Kontakta oss: [email protected]Vi följer med på resan

 

 

Blossom Tainton Lindquist

Blossom har många strängar på sin lyra och samtidigt en ständigt aktuell folkkär hälsoprofil med ett av de starkaste varumärkena i Sverige inom hälsa, friskvård och träning. Det stora genombrottet kom med hälsoprogrammet ”Toppform” i SVT 2003 där Blossom var programledare och coach i samtliga 6 säsonger. 
Blossom är också Lic och cert Holistic Lifestyle Coach, Personlig tränare, Ayurvedisk hälsorådgivare, Yogainstruktör, Artist och en väldigt uppskattad Föreläsare.

Ulrica Norberg

Ulrica Norberg är en av Skandinaviens främsta pionjärer inom yoga, andningsträning, meditation och vandring och har utbildat hundratals yogalärare runtom i världen och coachar idag många idrottare, chefer, företag och organisationer.
Ulrika är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yogamästare som bara ärats 9 västerlänningar innan henne. Ulrica har spelat en viktig roll för yogans utveckling i Europa från 90-talet, och var en av de första i Europa att undervisa och utbilda i Poweryoga och Yinyoga samt erbjuda Personlig träning i yoga. Ulrica har även skrivit ett tjugotal böcker om hälsa, vandring och kreativitet, många av dem bästsäljare.


Om hotellet

Levante – powered by Playitas

Levante - powered by Playitas är ett nytillskott i vår Playitas-familj, ett sporthotell med fokus på en aktiv semester för familjen, par, singelresenärer och högpresterande hobbymotionärer. Här väljer du tempot och kan träna så mycket eller så lite du vill, och det bästa är att de flesta aktiviteterna ingår i resans pris, i vad vi kallas Sports Inclusive. Levante – powered by Playitas på Rhodos östkust ligger perfekt i lugna omgivningar, direkt på Afandou-stranden. Med ett svårslaget utbud av sport- och träningsmöjligheter, härlig sandstrand, hög hotellkomfort och generösa poolområden finns allt du behöver för en lyckad träningsresa eller aktiv semester.

Läs mer om Levante - powered by Playitas