Surf & Yoga Retreat med Surfakademin – Saint Jean de Luz, Frankrike

Nyhet! Surf- & Yogaretreat på Château Basque i samarbete med Surfakademin. Retreatet är både för dig som aldrig surfat eller yogat och mediterat tidigare samt för dig som vill utveckla din surfing och gå djupare i din yoga. Vi lever efter det hawaiianska ordspråket "Den bästa surfaren är den surfare med störst smajl”. Leken är alltid i fokus.


Rumstyper

Delat dubbelrum

Läs om våra rumstyper och se bilder


Fakta och faciliteter

Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Wifi på rummet
Gym
Mer fakta

Om hotellet

Välkommen till Château Basque och Surfakademins gemenskap av surfare och yogis från hela världen. Vi bor alla tillsammans på det sagolika slottet Château Basque precis där Pyrenéerna möter Atlanten i den franska delen av Baskien, strax söder om Biarritz. Tillsammans med Surfakademin bjuder vi in dig till en unik upplevelse med surf, yoga, meditation, breathwork, hiking, roadtrips och långa middagar.

Surfakademin är inte klassrummet med den stressande prestationsångesten utan skolgården där alla får vara med och leka. Surfing är en värld dit alla är välkomna. Surfing handlar inte om att vara bäst i vattnet. Surfing är inte en tävling. Surfing är en känsla och vår passion. Det är en lek, en lek som alla kan vara med i. Det är leken i vågorna som betyder något, inte prestationen.

Surf & yoga retreatet inleds med en meet & greet i slottsträdgården när hela gruppen anlänt.

Om surfen & yogan
Surf & Yoga retreatet innebär fem dagars surflektioner. Vi surfar på närliggande stränderna i Hendaye och Bidart, beroende på rådande förhållanden. Vanligtvis är vågorna bäst tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen, så vi surfar vid något av dessa tillfällen. Så vi packar brädorna på surfbussarna och beger oss ut på roadtrip längs dem baskiska vägarna.

Surfakademins husyogini Gabriella Johanesson bjuder dagligen på sina signatursessions framtagna för oss surfare, vi varvar ner, sträcker ut och landar. En fin kombination av Vinyasa Flow & Yoga Nidra.

I mitten av veckan tar vi en återhämtningsdag från surfen för att vandra i de närliggande Pyrenéerna.

Samarbete med Baskiens härligaste sufcoacher och Surfakademiteamet
Vi samarbetar med tre lokala legender, Nathan Curren, Justin Delanne och Sylvain Frei. De är otroligt talangfulla surfare med en gedigen erfarenhet av coachning inom surfing.

Nathans familj har en djup förankring inom surfhistorien. Hans farfar Pat Curren var en dem som pionjärade de stora vågorna på Hawaii under 50- och 60-talet, och hans pappa Tom är surfens första världsmästare på 80-talet tillika en stilikon. Nathan är själv en enastående surfare och coach. Justin, Nathans kusin, är fransk ungdomsmästare, och sist men inte minst Sylvain, som när han inte coachar för Surfakademin, spendar sin tid i Nazarre där han coachar big wave surfare.

Surfakademins grundare och Sveriges mest erfarna surfcoacher Peter Sahlberg och Jens Holmer håller i hela upplägget från meet & greet till avslutningsceremonin. Med på resan är även Surfakademins yogainstruktör Gabriella Johannesson och kocken Tilde Lennaard.

Bara för att du är en nybörjare, behöver du inte se ut som en
För att du hela tiden ska se hur du utvecklas och korrigera saker du kan göra bättre, filmar och fotograferar vi ett par surfsessions varje vecka som vi sedan tittar på tillsammans i en gemensam filmfeedback. Peter & Jens håller i pep-talk, filmfeedbacken, surffilosofi och delar med sig av sina surfäventyr. Vi går även igenom vattensäkerhet, surfteori & historia - allt från hur vågor bildas till de vassaste stilknepen.

Bo på ett slott
Château Basque, byggt på 1600-talet, sträcker sig majestätiskt över kullarna ovanför Saint Jean de Luz, med en panoramautsikt över Biscayabukten och La Rhune-berget. Slottsparken sätter nivån över veckans vibb. Den avgränsar och manifesterar känslan kring att vi checkar in för att checka ut för att sen landa på en alldeles drömsk plats. Mellan sessions blir slottets pool en självklar samlingsplats.

Om Surfakademin
Surfakademin arrangerar sedan 2006 härliga surf & yoga retreats världen över, året om: Biarritz, Costa Rica, Kalifornien & Hemmavid. Idén till Surfakademin föddes på legendariska North Shore på Hawaii i mitten på 90-talet när grundarna Jens Holmer och Peter Sahlberg lämnat Sverige för att leva med surfen. Surfakademin har i nästan tjugo år lärt över 20.000 skandinaver att dansa fram på vågorna. Alla i Surfakademins instruktörsteam är internationellt certifierade livräddare och surfinstruktörer, enligt International Surfing Association.

Ingår i surf & yoga retreatet:

 • Flyg tur & retur inkl. ett incheckat bagage
 • Boende i dubbelrum på Chateau Basque i sju nätter
 • Brunch alla dagar
 • 5 x surflektioner
 • 3 x surfteori-lektioner
 • Film- & fotofeedback
 • All transfer i surfbussen
 • Utrustning (surfbräda och våtdräkt)
 • Vandring i Pyrenéerna
 • 6 x yoga- och mediationssessions (yogamatta ingår)

Måltider

Ingår:

 • Brunch

Brunchen serveras vanligen kl. 10.30.

Mot tillägg:

 • Måltidspaket med fyra middagar

Maten
Vårt kök vilar tryggt på det rika baskiska landskapet och dess grödor. Vi äter plantbaserat och hjärtfyllt. Brunchen, som förfereds av kocken Tilde, serveras i slottsparken och därefter brukar det bli skönt häng vid poolen. Middagarna lagar gruppen tillsammans under ledning av kocken Tilde.

Bra att veta

Transfer
Transfer kan köpas till. Surfakademins surfbussar hämtar på Biarritz flygplats kl. 15.00 på fredagen och lämnar av på flygplatsen kl. 10.00 efterföljande fredag.