Disneyland Paris, restips på Apollo.se

Disneyland i Paris

Ta med hela familjen till Disneyland Resort Paris på ett riktigt äventyr och släpp lös fantasin på en plats där alla barnens (och de vuxnas) favoriter ur Walt Disneys fantastiska värld finns med! Åk med på gastkramande åkattraktioner, ät er mätta på roliga temarestauranger och vandra runt i de vackra miljöerna. Bara 32 km från Paris ligger en drömvärld som tar med hela familjen på en fantasiresa med oförglömliga minnen. Vi på Apollo rekommenderar verkligen alla som är i Paris med barn att boka in ett besök på Disneyland i Paris.

Disneyland Resort Paris är uppdelad i två större temaparker: Disneyland® Park och Walt Disney Studios® Park.

Disneyland® Park

(Öppettider: 10:00 - 23:00)

Attraktioner på Disneyland Paris

Med fler än 50 åkattraktioner, fantasimiljöer, lek och spel så finns här något för alla besökare. Vad sägs till exempel om Törnrosas Slott, Pocahontas indianby, Vilda västernjärnvägen som tar hela familjen runt mellan alla attraktioner, eller den nya och uppdaterade berg- och dalbanan Space Mountain: Mission 2. Låt er skjutas genom den 36 meter långa kanonen långt ut i rymden för att sedan dundra fram i en omvälvande resa förbi passerande planeter och asteroider. Garanterad kolsyra i kroppen för de lite större barnen när gravitationen försvinner och man flyger fram igenom det svala mörkret och de blinkande stjärnorna. För de lite mindre finns ett stort antal anpassade attraktioner som t.ex. It's a small world – en lugnare båtfärd på vattenströmmar som tar er igenom en vacker tunnel med sjungande fantasifigurer och minivärldar. Eller gör ett besök i Peter Pans värld (Peter Pan's Flight) och hälsa på pirater, sjöjungfrur och indianer.

Underhållning

På Disneyland Paris kan alla i familjen delta i roliga aktiviteter. Har du alltid drömt om att möta karaktärerna från Star Wars-filmerna? Nu kan du göra det här! Den stora Disney-paraden äger rum dagtid och är en färgsprakande dansfest där man får möta alla de stora karaktärerna och deras vänner. Vid dåligt väder kan programmet komma att ändras då paraden sker utomhus.

Mat och dryck på Disneyland Paris

När det börjar kurra i magen och det blir dags för mat så finns det ett stort antal platser att besöka. Med fler än 60 restauranger, kaféer och snabbmatskök finns det något för alla smaker. Dela på en rymd-pizza på Buzz Lightyear’s Pizza Planet Restaurant eller avnjut en lyxmeny i riddarmiljö på á la carte-restaurangen Auberge de Cendrillon. På de lite tjusigare restaurangerna bör man boka bord i förväg då de är väldigt populära.

Är ni sugna på en glass i solen? I så fall rekommenderar vi ett besök på The Gibson Girl Ice Cream Parlour där en riktigt mysig miljö kombineras med ett stort urval glassmaker från Ben & Jerry’s. För besökare med matallergi har Disneyland Resort Paris tagit fram riktlinjer som ska fungera för alla. Om du vill veta mer om det, läs mer här (på engelska).

Walt Disney Studios® Park

(Öppettider: 10:00 - 21:00)

På Walk Disney Studio® Park får besökare se hemligheterna och hantverket bakom filmerna – såväl animerade som verkliga. Lär er hur specialeffekter skapas digitalt och används för att ge liv åt berättelser som Bilar, Toy Story och Spindelmannen.

Attraktioner

På Disney Junior Live on Stage: Get Up and Dance! får alla de lite mindre besökarna möta sina favoriter, som Musse Pigg, Mimmi Pigg och Långben, i en magisk föreställning med dans, sång och rörliga scenmiljöer. Föreställningen pågår i 20 minuter.

På Art of Disney Animation® kan barnen själva försöka sig på att skapa sina egna animationer och tecknande kortfilmer. Lär er mer om hur Walk Disney kunde skapa magi i målade figurer med rörelse, röster och ljudeffekter. Inspiration och kunskap blandat med lek och lärande!

Disneyland Paris

Underhållning

I Animagique® har Kalle Anka stulit Musse Piggs nyckel till filmvalvet Publiken dras in i en härligt galen föreställning där Lejonkungen, Dumbo och Den lilla sjöjungfrun släpps lösa i ett eget scenäventyr.

CinéMagique är en hyllningsföreställning till hundraårsjubileet av film som berättandeform, där man följer med i resan från svart-vit stumfilm hela vägen till dagens digitala specialeffekter och animationer. Filmkaraktärerna hoppar ner från duken och får liv på scenen. Filmhistoria och barndomsminnen möter värme och spänning när många stora filmögonblick passerar revy.

Transfer från flygplats

Från flygplatsen Paris Charles de Gaulle går direktbussarna Paris to Disneyland®: Magical Shuttle Airport Transfer som tar er hela vägen fram till nöjesparkerna. För att få en garanterad plats på bussen är det bra att boka plats i förväg. Resan tar ca 45 minuter. För mer information om alternativa transfermetoder,som exempelvis tåg från Paris, klicka här (på engelska).

Biljetter och bokning: För aktuella biljettpriser och paketerbjudanden, besök den officiella hemsidan.

Se fler restips till Paris