Resor till Paris

En resa till Paris är en perfekt minisemester. På bara några få timmar är du framme i staden som erbjuder en rik historia, kultur för alla smaker, shopping i överflöd och restauranger i världsklass. Boka din weekendresa till Paris med Apollo, och välj bland flyg och hotell i olika prisklasser. Upplev Paris med vännerna, familjen eller din käresta.

Hotelltips i Paris

Prisvärda hotell i centrala Paris.

Se alla hotell i ParisFakta om Paris

Tidsskillnad

Samma som svensk tid.

Valuta

Euro (EUR).

Äta ute

Paris har ett enormt utbud av restauranger och är internationellt känd som gastronomisk huvudstad. Här finns brasserier som serverar mat från hela världens hörn, franska rätter självklart inkluderat. Stadens bistros är mer intima och har ibland underhållning.

Transfer

Paris har två stora internationella flygplatser, Charles-de-Gaulle och Orly. Charles-de-Gaulle ligger 30 km nordost om Paris, flygbuss eller pendeltåg, 35-50 minuter. Orly ligger 20 km söder om centrala Paris, flygbussar ca 40 minuter.

Mer fakta

Väder

jan 5°c
feb 6°c
mar 10°c
apr 13°c
maj 17°c
jun 20°c
jul 22°c
aug 22°c
sep 19°c
okt 15°c
nov 9°c
dec 6°c

Alla resmål Frankrike

Nice

Mitt på Franska rivieran ligger Nice, en ”liten storstad” med många associationer. Vackert och dramatiskt landskap, små medeltida byar på fjälltopparna, trendiga badorter och ett häftigt jetsetliv är bara några av de saker man tänker på. Boka din resa till Nice med Apollo, boka flyg och hotell själv och var borta så länge du vill.

Korsika

Korsika – den gröna ön 17 mil sydost om Frankrike skiljer sig en del från övriga öar i Medelhavet. Öns inland består av höga skogsbeklädda berg och kusten består av både mjuk sandstrand och rosa klippor. Variationen på naturen gör det lätt att förstå varför fransmännen själva kallar Korsika för ”skönhetens ö”.