Tips på saker att göra i Paris, här Parc Monceau

Tips på saker att göra i Paris

I Paris finns det nya sevärdheter runt varje hörn. Vad du än bestämmer dig för att lägga tiden på under din resa till Paris finns det alltid mycket att göra och något nytt att se! Besök Louvren, spana in Triumfbågen eller ta mysiga promenader längs Seine.

Champs de Mars i Paris Champs de Mars i Paris

Kända sevärdheter som Eiffeltornet, Centre Pompidou, Notre Dame och Louvren är fyra måsten om det är första gången du besöker Paris. När du bockat av dem kan du fortsätta med något annat av våra tips på saker att göra i Paris!

Mysiga upptäcktsfärder i 7:e arrondissementet

Paris 7:e arrondissement är det ultimata området att bara ta sig tid till att strosa i. Längs kullerstensgatorna väntar små, charmiga restauranger, bagerier, ost-butiker och gatumarknader. Längs vägen hittar man också Champ de Mars, parken som hör till Eiffeltornet som ju ändå måste betraktas som Paris största sevärdhet. Passa på att ta en selfie med det mäktiga tornet i bakgrunden!

Vill du gå på museum ligger konstmuseérna Musée d’Orsay och Rodin Museum också här, sistnämnda med en trädgård och byggnad som huserar över 6000 skulpturer skapade av konstnären Auguste Rodin. Runt knuten från 7:e arrondissementet ligger Seine, slå dig ned vid floden och vila fötterna en stund!

Shopping i Paris, restips på Apollo.se

Shopping i Paris

Att parisarna är välklädda kanske inte kommer som en nyhet. Huvudstaden har verkligen satt Frankrike på kartan som ett modeland! Därför kan det vara extra kul att shoppa nya kläder i Paris. Shoppingtips till Paris skulle inte vara komplett utan att nämna Galeries Lafayette, den franska varuhuskedjan vars flagskeppsbutik ligger i nionde arrondissementet, på Boulevard Haussmann.

7:e arrondissementet är ett av Paris mest kända shoppingdistrikt. Här kan du handla ny design på små och excentriska butiker, billigare kläder på varuhus som Beaugrenelle eller spännande mat på matmarknaden Rue Cler.

I 8:e arrondissementet ligger Triangle d'Or, ett område som sträcker sig över gatorna Rue Francois 1er, Ave George V och Avenue Montaigne. Vill du köpa högklassiga märken från lyxiga flaggskeppsbutiker är det hit du ska bege dig – här ligger bland annat Chanel, Louis Vuitton och Celine.

Kyrkogård i Paris, Père Lachaise


Paris vackraste kyrkogård - Père-Lachaise

Paris största och mest kända kyrkogård är Père-Lachaise. Att besöka en kyrkogård på semestern kanske inte hör till vanligheterna, men faktum är att den här kyrkogården ofta toppar listan över saker att göra i Paris. Père-Lachaise invigdes 1804 och är 43 hektar stor. Kyrkogården är kanske mest känd för att sångaren Jim Morrison ligger begravd här, vilket lockar många fans från hela världen. Även celebriteter som författaren Oscar Wilde (vars grav är helt täckt av kyssmärken!) och sångerskan Édith Piaf ligger för sin sista vila här. 

På kyrkogården Père-Lachaise gör du bäst i att bara promenera omkring på de vackra kullerstensvägarna och insupa atmosfären, självklart med respekt. 

Champs-Elysées i Paris, restips på Apollo.se

Historiska sevärdheter i 8:e arrondissementet

Paris 8:e arrondissements höjdpunkt är en av världens mest kända gator, Champs-Elysées. Den drygt två kilometer långa boulevarden kantas av exklusiva butiker och caféer. I ena ändan av Champs-Elysées ligger även Triumfbågen, Arc de Triomphe. Triumfbågen ligger på Place Charles de Gaulle och började byggas redan 1806. Bortom Champs-Elysées och Triumfbågen finns det mycket mer att uppleva i 8:e arrondissementet:

·        Vila från folkmassorna i den prunkiga parken Parc Monceau. När parken konstruerades i slutet av 1700-talet förgyllde arkitekten den med ett romerskt tempel, en pagoda och en pyramid.

·        Besök det ståtliga palatset The Petit Palais, som namnet till trots inte är så litet. I palatset huserar konstmuseet Musée des Beaux-Arts. Det är gratis att besöka museet och du kan ta dig något gott att äta i vinterträdgården.

·        Spana på kyrkan Place de la Madeleine vars anor sträcker sig ända till 1789. Här begravdes kompositören Frédéric Chopin. Håll utkik – då och då anordnas konserter med vacker, klassisk musik.