Resor till Nice

  • Hit reser du på egen hand
  • En liten storstad
  • Vackra och dramatiska landskap

Mitt på Franska rivieran ligger Nice, en ”liten storstad” med många associationer. Vackert och dramatiskt landskap, små medeltida byar på fjälltopparna, trendiga badorter och ett häftigt jetsetliv är bara några av de saker man tänker på. Boka din resa till Nice med Apollo, boka flyg och hotell själv och var borta så länge du vill.Fakta om Nice

Tidsskillnad

Ingen.

Valuta

Euro (EUR).

Stränder

Stranden i Nice har klappersten, men de flesta andra stränder längs Rivieran har fina sandstränder.

Mer fakta

Väder

jan 7°c
feb 8°c
mar 11°c
apr 13°c
maj 18°c
jun 22°c
jul 24°c
aug 25°c
sep 21°c
okt 17°c
nov 11°c
dec 8°c

Alla resmål Frankrike

Korsika

Korsika – den gröna ön 17 mil sydost om Frankrike skiljer sig en del från övriga öar i Medelhavet. Öns inland består av höga skogsbeklädda berg och kusten består av både mjuk sandstrand och rosa klippor. Variationen på naturen gör det lätt att förstå varför fransmännen själva kallar Korsika för ”skönhetens ö”.

Provence

Det är lätt att förstå varför vykortsvackra Provence i södra Frankrike har lockat till sig såväl turister som konstnärer och författare i hundratals år. Landskapet är hänförande, det finns charmiga vingårdar, väldoftande lavendelodlingar, god mat, milt klimat och en behagligt franskt vardagsliv. Provence, eller Provence-Alpes-Côte d’Azur som det egentligen heter, är verkligen livsnjutarnas resmål.

Paris

En resa till Paris är en perfekt minisemester. På bara några få timmar är du framme i staden som erbjuder en rik historia, kultur för alla smaker, shopping i överflöd och restauranger i världsklass. Boka din weekendresa till Paris med Apollo, och välj bland flyg och hotell i olika prisklasser. Upplev Paris med vännerna, familjen eller din käresta.