Vieux_Nice_Gamla_stan

Gamla stan i Nice - Vieux Nice

Området mellan Slottskullen och centrum är det som utgör gamla stan i Nice. Vieux Nice, som gamla stan heter lokalt, är ett i stort sett orört område som bevarats sedan 1600-1700-tal. De färgglada husen kombinerat med de smala gränderna gör gamla stan i Nice till ett måste!

Gamla stan, Nice

Det första och bästa att göra i Nice är att tillåta sig själv att gå vilse. Strosa i krokiga gränder, titta upp på kläderna som hänger i torkstrecket mellan husen, smit in på någon av små butikerna, slå dig ned för en fika på en pittoresk uteservering inträngd i ett hörn och iaktta vardagslivet som pågår.

Marknad i gamla stan, Nice

Gillar du att fynda på marknad under din semester kommer Cours Saleya i Nice gamla delar inte att göra dig besviken. Cours Saleya är en gigantisk marknad, uppdelad i fyra, som tar plats under sommaren. På Cours Saleya trängs färgsprakande blomsterhav med färska grönsaker, mat och frukt. På måndagar är det en loppmarknad här. Nästan varje lördag erbjuds en annan marknad runt knuten från Cours Saleya, närmare bestämt på Place du Palais de Justice. Temat varvas mellan bokmarknad, hantverksmarknad och vykortsmarknad. 

 

Marknaden i Nice, Cours Saleya

Palais de Justice

På torget Palais de Justice hittar du små restauranger och fik, där du kan slå dig ned för att vila fötterna och titta på folk. Torget Palais de Justice har fått sitt namn efter domstolsbyggnaden med samma namn, som också ligger på torget. Palais de Justice byggdes för Nice domstol 1880.

Varför ska man besöka torget Palais de Justice under sin semester i Nice? Tja, det är en härlig mötesplats, omgivet av vackra ting att titta på. På torget står en mäktig fontän, trapporna till domstolsbyggnaden är ofta fulla med människor, och byggnaderna runtikring torget är byggda i härlig neoklassisk arkitektur.

Nice Katedral

Katedralen i Nice, eller Cathédrale Sainte-Réparate de Nice som den heter på franska, är en arkitektonisk skönhet i barock-stil. Katedralen i Nice byggdes från 1650 till 1699 och ligger mitt i gamla stan. Katedralen är den äldsta kyrkan i Nice. Redan på 1200-talet fanns en kyrka på den här platsen, som senare kom att lägga grunden till den vi ser idag. Byggnaden toppas av en kyrkklocka från 1800-talet.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Nice, hitta och boka en resa till Nice eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Nice

Vilka är Nice finaste stränder? Var hittar jag de bästa restaurangerna? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Nice!

Se alla våra restips för Nice

Nice, Frankrike

  • En liten storstad med trendiga badorter
  • Stort restaurangutbud
  • Vackra och dramatiska landskap
Se alla resor till Nice

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här