Strander_i_Nice

Stränder i Nice - våra bästa tips!

Både i och utanför Nice stadskärna finns det stränder att upptäcka för extra heta dagar. I centrala Nice är det främst klapperstenstränder som gäller, men om du tar dig en bit utanför Nice med till exempel lokalbuss, kan du snabbt komma till vackra vikar med sandstränder. Här är våra bästa tips på stränder i Nice.

Stranden på Promenade des Anglais

Längs med hela promenadstråket Promenade des Anglais i Nice finns det ett antal stränder, flera av dem allmänna. Släng handduken över axeln, ta med lite picknick och välj ut en härlig plats som passar dig. Vill du ha en riktigt lyxig dag på stranden kan du välja att betala för att ligga på någon av de privata stränderna med beach clubs längs Promenade des Anglais.

Sandstranden vid Villefranche-sur-Mer

Ungefär tio minuter från centrala Nice med buss ligger en gömd liten vik nära den lilla staden Villefranche-sur-Mer. Här väntar en lång sandstrand och det klarblåa havet. Du tar dig enkelt till stranden i Villefranche-sur-Mer med buss 100 från hamnen i Nice. Tröttnar du på att ligga på stranden är staden Villefranche-sur-Mer även den väl värd ett besök, med små hus och pittoreska gator.

Lugn och ro vid Eze-Sur-Mer

En kvart från Nice med tåg ligger den lilla staden Eze-Sur-Mer. Här ligger en lugn och genuin klapperstenstrand som är öppen för allmänheten. Det finns även två beach clubs som har en privat del av stranden som du kan betala för att ligga på. Här är vattnet långgrunt och klart.