Simresa med Team Snabbare

20-27 september 2021 har du chansen att hänga med på en härlig simresa till Sivota Retreat – powered by Playitas  i Grekland, med Ulf Hausmann och Pål Török som simledare. Du kan även yoga en hel del om du vill, eftersom vi samtidigt ordnar en yogaresa till samma ställe. En del yoga för simmare ingår på schemat för simresan, men du kan välja som du vill varje dag. En del swimrun har du också chansen att vara med på, i kristallklart varmt vatten, till, runt, över och under (!) närbelägna öar.

Öppet vatten, öppet sinne

Vi förlänger Öppet vatten-säsongen med denna OW-simvecka på Sivota Retreat – powered by Playitas, på grekiska fastlandet. Det blir en njutningsfull och upptäckarglad simsemester. Vi bor i den pittoreska byn Sivota och simmar under veckan i varmt, kristallklart vatten. Det finns fina kustremsor åt båda hållen som vi kommer att utforska. Temperaturen är behaglig (räkna med ca 25 grader i både luft och vatten).

Veckans simningar

Vi simmar både ut till och runt de tre öar som finns i direkt anslutning till Sivota: Mourtemeno, Agios Nikolaus och Mavro Oros. Vi kommer att få uppleva den spektakulära typografin och simma i tunnlar och grottor. Vi simmar en eller två gånger per dag. Inför varje pass blir det teknikgenomgång av viktiga saker att tänka på när du simmar i öppet vatten.

Vi ledare är vid längre pass med på SUP/kajak eller själva med och simmar och du väljer själv om du vill simma med fenor, paddlar, dolme eller utan. Samt om du vill ha våtdräkt eller inte.

Vem kan delta?

Du är trygg i vattnet och kan simma längre sträckor (1000 m.).

Vill din partner med? Inga problem! Här kan även din partner följa med, även om man inte är med och simmar. Det finns massor av träningsmöjligheter på Sivota Retreat – powered by Playitas som padel, tennis, cykel (MTB, Gravel, Landsväg), gruppträning, WOD Box, stort nybyggt gym. Eller varför inte paddla med i en kajak eller på en SUP under en simtur? Och möjligheterna till vandring och löpning är stora. Dessutom ordnar vi ju en yogaresa samtidigt, och som deltagare mixar du själv vilka yogapass respektive simpass du vill vara med på.

Om vi simmar till havs finns oftast en på SUP/kajak. Annars simmar vi tillsammans i mindre/större grupper. Och vi parar ihop oss så att vi alltid har en simkompis som vi har koll på och blir kollade av.

Ta med:

 • Badkläder & simglasögon. Eventuellt våtdräkt, men vattentemperaturen är hög (ca 25 grader) så det är verkligen inte något måste.
 • Löparskor som du även kan simma i. Vi kommer att testa swimrun och behöver skorna även på simsafarin
 • Energikakor, gels eller liknande näring
 • Simboj som du kan dra efter dig i vattnet, både som säkerhet och för att kunna ta med vatten, energi och skor
 • Solkräm
 • Träningskläder för yoga (shorts/tights och t-shirt/linne
 • Något lite finare att ha på dig till middagarna
 • Eventuellt kläder/skor för andra aktiviteter - hotellet erbjuder massor!

f

Öppet köp
Fri ombokning
Vi återbetalar din resa inom 7 dagar
Boka nu, vänta med att slutbetala

Pris från:
1 vecka  11 998 :- 

Avresedatum: 20-27 september 2021

Hotell: Sivota Retreat - powered by Playitas

Avreseort: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Flygtider: Se flygtiderna här

I priset ingår:

 • Flyg tur/retur inkl bagage
 • Transfer
 • Mat på flyget
 • Del i dubbelrum
 • Halvpension (frukost & middag)
 • Yoga och/eller simning, att mixa själv varje dag
 • En massa annan träning på hotellet 

​​​​* Enkelrumstillägg 3 000:-

Bra att veta om Apollos gruppresor

Boka

Begränsat antal platser!

Kontakta oss: 
Mejl: [email protected]
Telefon: 08-519 307 07
Öppettider: måndag-fredag 9.00-16.00Vi följer med

Pål Török

Pål Török (Simning, swimrun & yoga)
Som certifierad yogalärare hjälper han både yogis på olika nivåer, samt lite stelare och mer otränade människor att bli mer som yogis, och uthållighetstränande människor (som just därför ofta både är stela och obalanserade i sin styrka) att också bli lite mer som yogis. Alltså smidiga, starka, lugna och fokuserade. Och kanske rent av lite gladare. Pål började med triathlon för drygt 30 år sedan, och har varit en av initiativtagarna och pådrivarna till att både klubbar, tävlingar, professionella träningstjänster och attraktiva träningsresor utvecklats till det de är idag i Sverige. Han tränar och tävlar själv, mest för glädjen i det, men hjälper framför allt andra att nå sina mål. Oavsett om det är att hitta rätt i en ny sport, hålla sig skadefria och må bättre eller bli så bra de kan bli efter sina personliga förutsättningar. Detta inom såväl simning, cykel, löpning, triathlon, yoga, coaching och träningsplanering.

Ulf Hausmann

Ulf Hausmann (Simning & swimrun)
Ulf är Team Snabbares huvudcoach och huvudtränare för simning. Han har en karriär som elitsimmare i tyska landslaget bakom sig med favoritdistansen 400 medley. Idag tävlar han för glädjens skull inom swimrun, simning och triathlon. De senaste åren har Ulf riktat in sig på att hjälpa alla som har börjat med simning senare i livet, samt dem som vill ha coachhjälp för att nå sina mål inom triathlon och swimrun. Hans filosofi är att alla har olika förutsättningar vilket innebär att inte alla ska och kan simma på samma sätt. Grundläggande tekniska detaljer ligger till grund för varje träning och kurs som han håller. Det gäller att hitta det som ger bäst resultat för varje simmare. Ulf vill inspirera och skapa glädje för alla som vill utvecklas inom simning, triathlon och swimrun.

Marika Török

Marika Török (yoga & vandring)
Marika är yogalärare, personlig tränare med inriktning på yoga samt styrka och rörlighet för en stark och smidig kropp för vardagligt liv och specifik idrottsutövning. Hon är också gruppträningsintruktör med lång erfarenhet av olika träningsformer.
Marika är uppskattad för att hon får alla att känna sig bra som de är och har ett lekfullt sätt och mycket humor, samtidigt som hon är mycket precis och har sinne för detaljer och stor kunskap om kroppens olika strukturer och funktioner.
Hon integrerar olika teman i sin undervisning, både biomekaniska och filosofiska för att varje klass ska kännas värdefull -det kan vara nya saker eller bara påminnelser om sånt du redan vet men behöver bli påmind om.


 


Om hotellet

Sivota Retreat - powered by Playitas

Sivota Retreat – powered by Playitas är ett nyrenoverat och unikt hotell beläget i Sivota på grekiska fastlandet. Hotellet passar dig som vill kombinera avkoppling i natursköna och orörda omgivningar med ett mångsidigt utbud av sport och träning. Cykla eller ta en löptur i bergen, spela padel eller tennis, eller besöka gymmet som är utrustat enligt olympisk standard. Om du inte vill vara kvar på land kan du paddla kajak, vada till Bella Vraka-stranden eller upptäcka öar och grottor från din stand-up paddleboard eller en båt. Varje dag har du också tillgång till hotellets olika gruppträningspass och yoga.

Läs mer om Sivota Retreat - powered by Playitas