MTB-vecka med Aktivitus

Monte Feliz, Gran Canaria

Häng med till Gran Canaria och upplev en cykelresa utöver det vanliga! Med erfarna coacher från Aktivitus och lokala experter tar vi det bästa av MTB-cyklingen på Gran Canaria. I nära samarbete med lokala Life on 2 wheels erbjuder vi en fullmatad vecka, med Gran Canarias bästa MTB-cykling över hela ön


Om resan 

Vi utlovar fin, varierad och många gånger utmanande cykling med storslagna vyer och upplevelser! Givetvis med gemenskap, fikastopp, trevliga middagar och boende i toppklass. MTB-veckan kör vi samtidigt som vår landsvägsvecka. Mer information om landsvägsveckan hittar du här. Vi bor på samma hotell och delar middagar, föreläsningar etc. .

Aktivitus cykelveckor på Gran Canaria arrangerar vi för åttonde året i rad.


Veckans program 

Program presenteras här inom kort 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmets innehåll och tider.
Fullständigt program erhålls 2 veckor innan avresa


Vem kan delta?

Resan riktar sig först och främst till dig som är van MTB-cyklist och cyklar mountainbike regelbundet. Vi använder oss av flera gruppindelningar så att du kommer att hamna rätt på din nivå. 
Långloppscyklisten kommer att få bra med träning och utmanas tekniskt (ej okontrollerat). Gillar man enduroliknande cykling så kommer du att bli glad! Du kommer sannolikt att bli utmanad fysiskt. 

 • Alla deltagare på resan kan genomföra ett Avancerat tröskeltest till 50% hos Aktivitus innan avresa. Det är inget måste att genomföra tester hos Aktivitus, men träningsstyrning och gruppindelning kommer att ge dig mer. 
 • Är du Membershipkund hos Aktivitus har du tester inom ramen för ditt träningsupplägg. Som Membershipkund har du rabatt på resan.
 • Tränare och coacher från Aktivitus ser till att du får en träningsvecka i toppklass.

Cykel - Tag med egen eller hyra? 

MTB-cyklingen på Gran Canaria är fantastisk om än i regel ”grövre” än de flesta plaster hemma i Sverige. Vi rekommenderar att du hyr MTB på plats av vår samarbetspartner Life on 2 wheels – www.lifeon2wheels.eu

Det går givetvis att ta med egen cykel. Det bör då vara en heldämpad MTB med generösare slaglängd. Välj grövre däck med bra punkaskydd. Heldämpad XC kommer att fungera utmärkt. 
Vi kommer att cykla allt från grövre stigar utför och uppför, köra ihållande klättringar och lättrullade grusvägar/stigar. Life on 2 wheels samt andra uthyrare har valt Merida One Twenty och liknande modeller för att de cyklarna passar terrängen. Hyrcyklar är i regel utrustade med tubeless punkteringsförstärkta däck samt airliner i backdäcket.

Att ta med cykel

Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg.

Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garantera platstillgång på flygen!

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350–400 sek beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på din bokning via ”Min resa” på Apollo.se. Du loggar in med ditt bokningsnummer och efternamn, klickar dig vidare till fliken ”tillval” och sedan scrollar du längst ner på den sidan.

Tryck på rutan ”Förboka sittplats och specialbagage” så länkas du vidare till aktuellt flygbolag där du enkelt kan boka på och betala för cykeln genom att klicka på fliken ”extra bagage”.

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.

Pris från 16 498: -

Datum: 1-8 februari 2025

Hotell: Monte Feliz

Avresa från: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Flygtider: Se flygtider här genom att välja aktuellt datum & avreseort i kalendervyn.

Det här ingår

 • Flyg tur & retur 
 • Mat ombord på flyget
 • Bagage + handbagage 
 • Tranfser tur & retur (eventuell cykeltransfer tillkommer) 
 • Boende i delad lägenhet på Monte Feliz
 • Halvpension (frukost & middag) 
 • Träning enligt program, fälttester (frivilligt) samt föreläsningar
 • Bästa MTB-cyklingen över hela ön
 • All transport under veckan 
 • Tester hos Aktivitus till 50% innan avresa. (Aktivitus Membership genomför tester inom ramen för sitt träningsupplägg. Som Membershipkund har du rabatt på denna resa.)

*Enkelrumstillägg 4500:-

Bra att veta om Apollos gruppresor.

BOKA
Sista dag för bokning 18 jan 2025, eller tidigare vid fullbokat event.

Kontakta oss: [email protected]


Om instruktörerna


 

Om Aktivitus

Aktivitus är Sveriges ledande företag för konditionstester och coaching och har i 12 års tid effektiviserat sina kunders konditionsträning. Aktivitus arbetar med fysiologiska tester, träningsprogram, teknikanalyser, individuell PT samt träning i grupp och vänder sig till elitmotionärer, motionärer, idrottsklubbar och företag. Genom årens lopp har Aktivitus genomfört mer än 12 000 fysiologiska tester och skrivit över 5 000 individuellt anpassade träningsprogram för nybörjare till elit. Aktivitus har många år erfarenhet av att arrangera träningsresor och sätter stor vikt vid att alla deltagare ska få bra träning utifrån sin egen nivå. Träningsresor i världsklass. 


Om hotellet


 

Monte Feliz

Beläget på en höjd i Bahia Feliz på södra delen av ön öppnar Monte Feliz med helt nybyggda sportfaciliteter och utrustning i toppklass; gym, WOD box, yoga, gruppträning, tennis, padel, pooler och cykelcenter samt vattensport. Läget på höjden i Bahia Feliz är utomordentligt och träningsmöjligheterna i grupp eller individuellt är omfattande – både på land och till havs. Precis som på alla våra Apollo Sports-hotell garanteras en hög nivå på allt från service till sportinfrastruktur, träning och hälsosam mat.

Läs mer om hotellet Monte Feliz