Dance & Movement Week

Teresia Björkqvist

Under några specifika veckor gästar solstrålen Teresia Björkqvist oss på våra Playitas hotell. Teresias största passion i livet är dans och gruppträning i alla dess olika former. När Teresia gästar oss så får du ta del av massor med dans - ösiga dansklasser i träningsformat och danslektioner i olika stilar på nybörjarnivå. Men det kan även hända att andra gruppträningspass dyker upp i schemat. 

Teresias pass är för ALLA, alla kan delta oavsett tidigare träning/dansbakgrund. Välkommen att dela dansgläde, rörelseglädje och energi med Teresia! 


Klassbeskrivning

Danspass/Danslektioner däribland 80-tals Dansaerobic, AfHo (en träningsklass där vi bygger ihop en längre enkel koreografi inspirerat av dansstilarna Afro och House), BoyBand/GirlBand fun class (dansa orginalrörelserna till throwback låtar såsom ex Backstreet Boys och Spice Girls). Hiphop nybörjarlektion (lär dig dansa Old School Hiphop), Broadway Jazz nybörjarlektion (lär dig dansa ShowJazz till låtarna från musikalklassiker), LES MILLS BODYJAM (en utmanande dansklass i träningsformat inspirerat av Hiphop och House där vi bygger ihop en längre koreografi), LES MILLS DANCE (en träningsklass med enkla coola dansmoves till senaste musiken, varje låt ger en egen koreografi), Barndans. 

LES MILLS CORE är ett effektivt pass till häftig musik med fokus på att stärka din Core. Vi tränar mage, rygg, säte/höfter, axlar/skuldror under passet för att stärka din hållning, förebygga skador i vardagen och göra dig stark till annan träning. Du använder din egna kroppsvikt, gummiband och viktplattor som redskap. Du anpassar intensiteten och övningsnivån utifrån dina egna behov.

LES MILLS SHAPES är ett "low impact" träningspass där vi jobbar i flertalet repetitioner med låg belastning i intervaller. Passet är inspirerat av Pilates, Barre & Power Yoga. Du förbättrar din uthållighetsstyrka genom att hitta din så kallade "hot spot" under klassen dvs den brännande känslan i musklerna. Du använder din egna kroppsvikt, gummiband och viktplattor som redskap. Du anpassar intensiteten och övningsnivån utifrån dina egna behov.

LES MILLS BODYATTACK är ett högintensivt konditionspass inspirerat av sport, aerobic och styrka. Allt sker till energifull musik. Du utmanar din uthållighetsstyrka och kondition med hjälp av atletiska aerobic-inspirerade rörelser, sportinspirerade rörelser och vanliga övningar såsom knäböj, utfall, armhävningar m.m. Du anpassar intensiteten och övningsnivån utifrån dina egna behov.

LES MILLS BODYBALANCE är en blandning av Yoga, Tai Chi och Pilates. Noggrant strukturerade serier av rörelser och positioner till modern musik. Klassen ger dig förbättrad flexibilitet, rörlighet, balans och styrka. Passet börjar med en Tai Chi uppvärmning, följt av flertalet olika yogalåtar, pilateslåtarna sker i mitten av passet och passet avslutas sen med en avslappning/meditation. 

Step MRL är ett pass som varvar kondition och styrka, innehåller 3 konditionsblock där vi jobbar kondition med hjälp av traditionella step-up rörelser på stepbrädan och 3 styrkeblock som fokuserar på MRL (Mage/Rumpa/Lår). Upplägget är enkelt och lätt att hänga med på från start. Du anpassar intensiteten och övningsnivån utifrån dina egna behov.


Program  

Gästinstruktören håller 2-3 klasser varje dag, med undantag för ankomst och avresedag. Programmet presenteras på plats på respektive hotell


Vem kan delta?

Alla kan delta i de olika klasserna, oavsett  tidigare nivå. Alla klasser hålls på engelska. Utöver gästinstruktörens pass kan du även delta i hotellets ordinarie utbud av sport och aktiviteter.​


Hur bokar jag och vad kostar det?

All träning med våra gästinstruktörer är kostnadsfri för dig som bor på aktuellt hotell under den aktuella veckan för gästspelet.*
För att boka så klickar du på bokningslänken till höger och går till det aktuellt datumet för träningsveckan, sedan är det bara att boka din resa som vanligt. Ingen föranmälan behövs för att delta på passen.  

* Vissa av passen med aktuell gästinstruktör på Playitas Resort kan vara mot en extra kostnad, enligt Playitas ordinarie program. 

Info om veckan

Pris: All träning under veckan är kostnadsfri och ingår i priset när du bokar en träningsresa till det aktuella hotellet denna vecka.*

* Vissa av passen med aktuell gästinstruktör på Playitas Resort kan vara mot en extra kostnad, enligt Playitas ordinarie program.

Datum & hotell:
21-28 feb 2025, Playitas Resort

Avresa från: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Det här ingår:                    

  • All träning under veckan med gästinstruktör Teresia Björkqvist*
  • Hotell & träningsanläggning i toppklass

Boka Playitas Resort

Kontakta oss: [email protected]


Teresia Björkqvist

Teresia 27 år, är en tjej med mycket energi som är född och uppvuxen på Gotland men bor för närvarande i Stockholm där hon idag instruerar pass på STC Training Club. Teresia har en bakgrund som dansare där hon bl.a representerat Sverige på världsmästerskapen i Hiphop och utbildat sig på Broadway Dance Center i New York. Teresia har genomgått flertalet utbildningar inom träning, bland annat från Aerobicweekends, The Academy, Improve Educations, Procedos och Les Mills. Teresia har även jobbat som gruppträningsansvarig över flertalet gym i Stockholm City och varit med och utvecklat flertalet olika gruppträningskoncept på stora gymkedjor i Sverige. År 2020 och 2022 blev Teresia nominerad till ”Årets Gruppträningsinstruktör” i Fitnessfestivalens tävling Guldhjärtat. Vi är så glada att Teresia kommer gästa oss, du vill inte missa att ta del av Teresias glädje, energi och passion som hon sprider på sina pass!


Om hotellen

Playitas Resort

Välkomna till Playitas Resort – ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Här finns över en miljon kvadratmeter fyllda av träningsmöjligheter och passar såväl aktiva familjer så som par eller singelresenär, gammal eller ung. Vad sägs om Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, cykelcenter med de senaste modellerna, olympisk 50-meters pool, en 18-håls golfbana och massor med ledarledda träningspass.

Läs mer om Playitas Resort