Movement Week
Eva Niklasson

Välkommen till en vecka fylld med rörelseglädje tillsammans med Eva Niklasson.
Under veckan jobbar vi med kroppen som en helhet med allt från konditionspass till styrkepass. Vi träna hela kroppen eller mer specifikt core/kärnan i kroppen. Träna rörlighet, smidighet samt avsluta med avslappning. Träningen är lättillgänglig och till för alla oavsett nivå, förutsättningar och tidigare erfarenheter. 


Klassbeskrivningar

Les Mills CORE® är ett tufft, funktionellt och effektivt pass som fokuserar på bålen och slingmusklerna som förbinder överkropp med underkropp. Du bygger styrka, stabilitet och uthållighet i musklerna som stöder din core, förbättrar balansen, hjälper till att förebygga skador. Du tränar med gummiband och viktplattor vilket gör det möjligt att anpassa belastningen och samtidigt utmana kroppen maximalt.
Passet är ca 30-45 min

Les Mills BODYBALANCE® är en perfekt blandning av Yoga, Tai chi och Pilates som bygger upp din funktionella styrka, ökar din rörlighet och lämnar dig i harmoni och balans. Bodybalance är ett fantastiskt komplement till annan träning, du får en möjlighet att sträcka ut dina muskler och jobba med rörlighet. Passet är 45 eller 55 min.

Les Mills Shapes® är träningen du aldrig visste att du behövde. Med en uppfriskande blandning av Pilats, barre och power yoga med små kontrollerade övningar formar vi och stärker små som större muskelgrupper. Passet är intervallbaserat men utan hopp. Passet är 45 min.

Step up är en kardiovaskulär träningsform, du stärker ditt hjärta och blodomlopp samt ökar din fysiska uthållighet. Step up utövas på en step up bräda där du går upp och ner i olika koordinationsövningar.
Du tränar även dina ben och säte, samt balans, en helkroppsträning.
Passet avslutas med stretch och är 45 min.

Step up / styrka. I detta pass tränar du intervallbaserat med inslag av muskelövningar för överkroppen (se informationen under step up).
Du varvar step upp samt muskelövningar. Passet avslutas med stretch och är 45 min.

Aerobics är ett samlingsnamn på olika typer av aerob träning, träning med tillgång till syre, konditionsträning.
Detta aerobicspass kan vara Hi/Lo, med eller utan hopp och passet bygger på stegkombinationer till glad musik. Passet avslutas med kortare stretch och  är 45 min.

Tabata är ett högintensivt intervallpass där du tränar både kondition och muskelstyrka. Intervallerna innebär arbete i 20 sek och vila i 10 sek, detta repeteras 8 ggr/block.
Redskap som stepbräda’, snoddar, viktplatta eller  egen kroppsvikt kan användas.Variationerna är oändliga. Alla kan delta på egen nivå. Passet avslutas med stretch och är 45 min.

Muskelpass, är övningar för hela kroppen med ett gummiband som redskap samt egen kroppsvikt. Funktionell träning där vi arbetar igenom hela kroppen, ben, säte, rygg, mage, armar samt axlar. Passet passar alla och övningarna gå att skala upp eller ner. Passet är 45 min.

HIIT är ett högintensivt intervallträningspass. Kombination av 8 stationer av styrke- och konditionsövningar. Passets upplägg är 50 sek arbete samt 30 sek vila, 3 ggr på varje station. Man besöker varje station endast 1 gång. Passet avslutas med stretch och är 45 min.

Core pass är ett lite lugnare funktionellt och effektivt pass som fokuserar på bålen och slingmuskler som förbinder överkropp med underkropp. Du bygger styrka, stabilitet och uthållighet i musklerna som stöder din core, förbättrar balansen och förebygger skador.
Vi tränar i huvudsak med egen kroppsvikt och möjligheten finns att anpassa övningen eftersom vi arbetar i ett lugnare tempo. Passet är 45 min.

Stretch & relax är ett lugnt pass där du fokuserar på att sträcka ut och mjuka upp muskler och leder, ligament. Klassen kan vara yoga-inspirerad eller helt fokuserad på stretch allt för att kroppen skall återhämta sig eller förbereda sig inför kommande pass.  Passet är 45 min.


Veckans upplägg  

Gästinstruktören håller 2–3 klasser varje dag, med undantag för ankomst och avresedag. Programmet presenteras på plats på respektive hotell


Vem kan delta?

Våra Apollo Sports-hotell passar alla som gillar en aktiv livsstil och om du reser ensam kommer du aldrig att vara ensam. På ett sporthotell är det alltid lätt att hitta nya träningskompisar och likasinnade. Följ med på en träningsresa med ett fullspäckat program och du deltar i det du vill. Alla kan delta i de olika passen, oavsett nivå och du bestämmer själv tempot längs vägen. Från 15 år.


Hur bokar jag och vad kostar det?

All träning med våra gästinstruktörer är kostnadsfri för dig som bor på aktuellt hotell under den aktuella veckan för gästspelet. För att boka så klickar du på bokningslänken till höger och går till det aktuella datumet för träningsveckan, sedan är det bara att boka din resa som vanligt. Ingen föranmälan behövs för att delta på passen.  

Info om veckan

Pris: All träning under veckan är kostnadsfri och ingår i priset när du bokar en träningsresa till det aktuella hotellet denna vecka. 

Avresa från: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn. 

Flygtider: Se flygtider genom att välja aktuellt datum & avreseort i kalendervyn inne på hotellets sida här nedan.

Datum & hotell: 
28 apr - 5 maj 2024, Levante - powered by Playitas
27 aug - 3 sept 2024, Playitas Resort
27 okt - 3 nov 2024, Levante - powered by Playitas

Det här ingår: 

  • All träning under veckan med gästinstruktör Eva Niklasson   
  • Hotell & träningsanläggning i toppklass 

Boka Aqua Vista - powered by Playitas

Boka Playitas Resort

Boka Levante - powered by Playitas

Kontakta oss: [email protected] 


Om instruktören


 

Eva Niklasson

Eva har arbetat i träningsbranschen i 35 år, instruerar gruppträning och styrketräning samt arbetar som personlig tränare. Eva brinner för att lära ut träning och se den glädje som sprids när effekten av fysisk aktivitet uppnås. Eva tror att alla kan delta i någon typ av träning bara man hittar sin egen nivå och vågar vara modig. Tillsammans blir vi starka!


Om hotellet


 

Levante – powered by Playitas

Levante - powered by Playitas är ett nytillskott i vår Playitas-familj, ett sporthotell med fokus på en aktiv semester för familjen, par, singelresenärer och högpresterande hobbymotionärer. Här väljer du tempot och kan träna så mycket eller så lite du vill, och det bästa är att de flesta aktiviteterna ingår i resans pris, i vad vi kallas Sports Inclusive. Levante – powered by Playitas på Rhodos östkust ligger perfekt i lugna omgivningar, direkt på Afandou-stranden. Med ett svårslaget utbud av sport- och träningsmöjligheter, härlig sandstrand, hög hotellkomfort och generösa poolområden finns allt du behöver för en lyckad träningsresa eller aktiv semester.

Läs mer om Levante - powered by Playitas

Aqua Vista - powered by Playitas

Apollo Sports-hotellet Aqua Vista – powered by Playitas erbjuder allt du kan önska dig av en komplett sol- och träningssemester där hälsa och välmående är i fokus. På hotellet finns flera nybyggda träningsytor och Afrikas största hotellgym med all den senaste utrustningen. Delta i ledarledda gruppträningspass varje dag, träna på serven på tennisbanan, spela populära padel, utveckla din löpteknik på den nya sprintbanan eller utmana dig själv tillsammans med andra i vår crossfitbox.

Läs mer om Aqua Vista - powered by Playitas

La Pared - powered by Playitas

La Pared – powered by Playitas är hotellet för dig som gillar en aktiv semester och som samtidigt vill ha en lugn och rofylld semester vid havet. Hotellet ligger naturskönt i lugna omgivningar nära den vackra sandstranden La Pared som lockar nybörjarsurfare från hela världen. Surfcentret, som även har uthyrning, erbjuder dagligen kurser i vågsurfing. Omgivningarna är perfekta för vandring, löpning och cykling och det finns många gruppträningspass och aktiviteter att välja på för den som vill.

Läs mer om La Pared - powered by Playitas

Playitas Resort

Välkomna till Playitas Resort – ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Här finns över en miljon kvadratmeter fyllda av träningsmöjligheter och passar såväl aktiva familjer så som par eller singelresenär, gammal eller ung. Vad sägs om Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, cykelcenter med de senaste modellerna, olympisk 50-meters pool, en 18-håls golfbana och massor med ledarledda träningspass.

Läs mer om Playitas Resort