MTB-resa med Calle Friberg

Monte Feliz, Gran Canaria

Ta chansen och upplev cykelparadiset Gran Canaria under en vecka tillsammans med en av Sveriges mest rutinerade & meriterade MTB-cyklister Calle Friberg. Vi kommer tillsammans Calle & hans erfarna hjälpcoacher köra fina rundor och dessutom en av dagarna besöka öns norrsida med de lokala guiderna på Life On 2 Wheels, där vi kör öns okända pärlor.


Om resan

Under denna vecka kan du förvänta dig fina långturer i bergen med storslagna vyer och allt från tekniska stigar till fina grusvägar med lägliga och passande fikastopp längs vägen. Under lägret kommer vi även ta chansen att träna teknik med Calle och övriga coacher. Detta brukar alltid vara uppskattat och välbehövligt när man kommer från ett vintrigt Sverige.

En av dagarna kommer vi tillsammans med lokala guiderna Life on 2 Wheels transportera oss till öns norrsida för en dags cyklande på för många okända stigar och vägar.

Vi bor bra och äter gott på Apollo Sports nya sporthotell Monte Feliz i Bahia Feliz.

Här kommer vi även ha föreläsningar och kvälls-snack med frågestunder om material, träning, energi, teknik och mycket mer.


Veckans program

Vi lägger upp detta program på siten som pdf. Eventuellt också passbeskrivningar

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmets innehåll och tider.
Fullständigt program erhålls 2 veckor innan avresa.


Vem kan delta

Du bör träna cykel och MTB regelbundet och vara van vid stigcykling för att veckan ska bli så njutbar som möjligt. Gran Canaria är en kuperad ö så vi delar givetvis upp gruppen efter nivå och bakgrund. Är du osäker på din nivå så hör gärna av dig på [email protected]


Att ta med:

Det är vanligtvis stabilt och varmt väder ca 20-25 grader och få regndagar. Dock kan det vara kallt uppe i bergen. 

 
 • Egen välservad xc-cykel. Fräscha däck, helst med extra tjocka sidor. Om du tar med dig egen cykel bokar du in den på flygbolagets hemsida (ca 800 kr tur och retur)
 • Multiverktyg
 • Tubeless-däck rekommenderas
 • Extra slang
 • Pump
 • Regnjacka
 • Vindväst
 • Arm & benvärmare 
 • Energi (sportdryck, bars etc)

Att ta med egen cykel

Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg.

 

Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garantera platstillgång på flygen!

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350–400 sek beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på din bokning via ”Min resa” på Apollo.se. Du loggar in med ditt bokningsnummer och efternamn, klickar dig vidare till fliken ”tillval” och sedan scrollar du längst ner på den sidan.

Tryck på rutan ”Förboka sittplats och specialbagage” så länkas du vidare till aktuellt flygbolag där du enkelt kan boka på och betala för cykeln genom att klicka på fliken ”extra bagage”.

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.

Pris från 15 998:-

Datum:
30 nov - 7 dec 2024
15-22 februari 2025

Hotell: Monte Feliz

Avresa från: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Flygtider: Se flygtider här genom att välja aktuellt datum & avreseort i kalendervyn.

Detta ingår:                                             

 • Flyg tur & retur
 • Mat ombord på flyget
 • Bagage + handbagage
 • Transfer tur & retur (eventuell cykeltransfer tillkommer)
 • Boende i delad lägenhet på Monte Feliz
 • Halvpension (frukost & middag)
 • Ledarledd träning enligt program med Calle Friberg
 • Hotell och träningsfaciliteter i toppklass

* Enkelrumstillägg: 4500:-

Bra att veta om Apollos gruppresor.

Boka december 2024
Sista dag för bokning 17 nov 2024, eller tidigare vid fullbokat event.

Boka februari 2025
Sista dag för bokning 2 feb 2025, eller tidigare vid fullbokat event

Kontakta oss: [email protected]


Om ledaren


 

Calle Friberg

Calle har varit MTB-proffs i över 10 år och flerfaldig svensk mästare. Nu senast i cross country 2015 och landslagsman i MTB Cross Country. Han började tävla 1992 och blev proffs år 2000.


Om hotellet


 

Monte Feliz

Beläget på en höjd i Bahia Feliz på södra delen av ön öppnar Monte Feliz med helt nybyggda sportfaciliteter och utrustning i toppklass; gym, WOD box, yoga, gruppträning, tennis, padel, pooler och cykelcenter samt vattensport. Läget på höjden i Bahia Feliz är utomordentligt och träningsmöjligheterna i grupp eller individuellt är omfattande – både på land och till havs. Precis som på alla våra Apollo Sports-hotell garanteras en hög nivå på allt från service till sportinfrastruktur, träning och hälsosam mat.

Läs mer om hotellet Monte Feliz