Mythos Beach Resort

apollo mondo family

 • Renoveras till 2023
 • Simskola och barnklubb
 • Barnens måltider är inkluderade
 • Juniorsviter med privat pool

CUSTOMER CHOICE AWARD

Hotellet har fått utmärkelsen inom sin klass och kategori baserat på våra egna gästers kundnöjdhet.

Mythos Beach Resort på Rhodos är ett av våra mest populära och omtyckta Apollo Mondo Family-hotell. Detta flaggskepp bjuder på en riktig familjesemester med flera poolområden, barnklubben Club Polly & Mino och träningspass med Apollos egna instruktörer. I restaurangerna serveras välkomponerade rätter och barnen har en egen buffé att plocka från. Nära hotellets strand finns ett trädäckat poolområde med en relaxpool där vuxna kan slappna av. Till sommaren 2023 kommer dessutom hela hotellet inklusive rummen/lägenheterna att genomgå en renovering för en ännu härligare semesterupplevelse.

När vuxna köper till måltider äter barn under 12 år utan kostnad på alla våra Apollo Mondo Family-hotell i sommar. (Gäller endast nybokningar.)

Travelife-certifierat hotell

Hotellet har en väl utvecklat fokus på hållbarhet. Det uppmuntrar underleverantörer och andra i samhället att agera etiskt och hållbart. Det söker ständigt efter nya saker att förbättra och arbetar för att inspirera andra att göra likadant.


Rumstyper

Dubbelrum för 1-2 personer/1-3 personer/1-4 personer, varav 1 barn. Tillgänglighetsanpassade dubbelrum för 1-2 personer. Juniorsviter för 1-2 personer/1-3 personer. Juniorsviter med privat pool för 1-2 personer/1-4 personer. Enrumslägenheter för 1-3 personer. Större enrumslägenheter för 1-3 personer. Tvårumslägenheter för 1-4 personer. Trerumslägenheter för 4-6 personer.

Läs om våra rumstyper och se bilder

Våra gästers betyg

Gästerna gillar

Närheten till havet
Se alla omdömen

Omdömen TripAdvisor

Baserat på 712 omdömen
© TripAdvisor

Fakta och faciliteter

Till stranden: 0 m
Till centrum: 1,8 km
Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Wifi på rummet
Gym
Mer fakta

Om hotellet

Mythos Beach Resort är ett omtyckt familjehotell precis vid stranden i Kolymbia på Rhodos. Strax bortom hotellet ligger centrum i den lilla orten Kolymbia med sin eukalyptuskantade huvudgata. Ett trevligt utflyktsmål är Rhodos stad som bjuder på trendigt stadsliv varvat med stränder.

Poolområde och strand
Det finns tre poolområden på Mythos Beach Resort, varav ett av dem har två pooler där en är en aktivitetspool som är uppvärmd. Vid det separata barnpoolen finns en vattenrutschkana för yngre barn och vid hotellets framsida finns en ny pool. Inomhus finns, ytterligare två uppvärmda pooler, varav en är en liten pool för barn. Mellan hotellet och stranden finns även ett trädäckat poolområde med en relaxpool som är avsedd för vuxna, samt en liten jacuzzisektion. Både vid poolerna och stranden erbjuds solstolar, parasoller och handdukar som kan bytas ut 2 gånger/vecka.

Barnklubb och simskola
För barnen finns ett brett aktivitetsprogram på Apollos egen barnklubb Club Polly & Mino. Kloka och busiga Polly & Mino är barnens favoriter som dyker upp lite varstans på hotellet. Du kan även överraska barnen genom att boka ett besök på rummet av våra charmiga vänner! Här kan du läsa mer om Polly & Mino. På Swim School by Apollo lär sig barnen att simma enligt Svenska Simförbundets pedagogik med skandinavisktalande personal och simlärare, och kan ta simmärken som Baddaren och Simborgarmärket.

Restauranger och barer
Välj mellan flera restauranger och barer på Mythos Beach Resort. I restaurangen Amalthia serveras rikliga bufféer till frukost, lunch och middag. Här finns en egen barnbuffé och mikrovågsugn om något behöver värmas. I baren Ariadne Lounge Bar & Terrace kan du ta en god drink och lyssna på musik.

Baristakaffe på Mondo Café
På kaffe- och juicebaren Mondo Café, vid relaxpoolen, kan du köpa cappuccino, espresso, specialkaffe, flera olika sorters nypressade juicer, lokala bakverk och glass med tillbehör – allt av högsta kvalitet!

Här kan du läsa mer om mat och dryck på hotellet.

Gym och gruppträning
Hotell Mythos Beach Resort erbjuder gym och fyra träningspass om dagen, som leds av skandinavisktalande instruktörer. Här erbjuds även sportaktiviteter som tennis, minigolf, löparbanor och mountainbikeslingor. Läs mer om sport och träning på Mythos Beach Resort. Passa även på att unna dig en skön behandling i hotellet spa.

Läs mer om våra Apollo Mondo Family-hotell.

Renovering till 2023
Till sommaren 2023 kommer hela hotellet att få en uppfräschning med nya möbler, nya ytskikt på många ställen, en allmän uppdatering helt enkelt. Alla populära inslag som de dignande bufféerna kommer bli kvar men serveras i en renoverad restaurang. Solstolarna vid poolerna byts ut och rummen uppdateras för att motsvara dagens krav, i alla avseenden. Varmt välkomna till ett nytt och uppdaterat Mythos Beach Resort 2023!

Ingår i Apollo Mondo Family på Mythos Beach Resort

 • Gym
 • Fyra träningspass om dagen
 • Solstolar, parasoller och handdukar vid poolerna och stranden
 • Tennis innan kl. 19:00
 • Minigolf
 • Wifi på hela hotellområdet

Mot avgift

 • Club Polly & Mino
 • Swim School by Apollo
 • Mondo Café
 • Tennis efter kl. 19:00
 • Spabehandlingar
 • Tvättservice

Måltider

Ingår:

 • Frukostbuffé för alla dubbelrum, juniorsviter samt vissa enrumslägenheter.

Mot tillägg:

 • Frukostbuffé för vissa enrumslägenheter samt alla två- och trerumslägenheter.
 • Halvpension (frukost- och middagsbuffé) för alla rumstyper.
 • All Inclusive för alla rumstyper.

När vuxna köper till måltider hemifrån äter barn under 12 år utan kostnad.

Bra att veta

 • De uppvärmda poolerna är uppvärmda till minst 20 grader från den 13/4–20/5 och 15/9–6/11. Pooltemperaturen kan sjunka några grader på morgnar, kvällar och vid dåligt väder.
 • Stranden vid Mythos Beach Resort är en klapperstensstrand med inslag av sand. Det förekommer småsten på stranden och i vattnet. Badskor rekommenderas.
 • Hiss finns endast i huvudbyggnaden. Boende i lägenheter har alltså inte tillgång till hiss, detta gäller även vissa av dubbelrummen.
 • Begränsad lokal trafik i området kring hotellet.
 • Mythos Beach Resort har fått utmärkelsen "Certificate of Excellence" så många år i rad att de även fått Tripadvisors utmärkelse "Hall of fame".
 • Tack vare sitt miljöengagemang antogs Mythos Beach Resort 2016 som "Platinum Level Green Leader" i Tripadvisors Green Leader-program.
 • Mythos Beach Resort är Travelife gold certifierade.
 • Hotellet är även certifierat enligt ISO 22000:2005. Certifieringen handlar om livsmedelssäkerhet, och att säkerställa hantering och produktion i alla led, ända fram till gästen vid bordet i restaurangerna.

Säsongsinformation

Till sommaren 2023 kommer hotellet och rummen/lägenheterna att genomgå en renovering. Allt som redan är omtyckt och populärt på Mythos Beach Resort kommer bli ännu bättre – uppdaterat och modernt. Poolerna kommer kantas av nya solstolar och du kommer sitta bekvämt vid de nya borden i restaurangerna. Och vem vill inte ha fler uttag att ladda sina devices vid i rummen?

Till sommaren 2023 gäller följande:

 • Möjligt att bo max två personer i enrumslägenheterna
 • Större enrumslägenheter för 1-3 personer tillkommer som ny rumstyp
 • Trerumslägenheterna utgår

Observera att alla bilder visar hotellet före renoveringen. (Arkitektskisser på renoveringen väntas i början av oktober.)

Apollo Mondo Family
 • Club Polly & Mino för barnen
 • Apollo Swim School
 • Barnens måltider är alltid inkluderade
 • Mondo Food & Beverage
 • Gruppträning och gym ingår
 • Direkttransfer
 • Kostnadsfritt wifi 

Direkttransfer till hotellet

Som gäst på Mythos Beach kan du boka direkttransfer till och från flygplatsen. Det betyder att transferbussens första stopp alltid är vid Mythos Beach och vid avresa är det alltid sista stoppet innan flygplatsen. Förboka transfern i samband med att du beställer din resa på apollo.se eller ring oss på 0771-37 37 37. Har du redan bokat en resa kan du lägga till transfer via Min bokning.

Boka vårt barnpaket

För en smidigare resa kan du förboka vårt barnpaket med sulky, barnstol och spjäl-/resesäng i samband med att du beställer resan. Du kan också lägga till barnpaketet efteråt genom att logga in på Min bokning. Vill du endast boka sulky, barnstol eller barnsäng går det också bra.

Alla hotell, Afandou & Kolymbia

Lutania Beach

Välkommen till Lutania Beach, ett trevligt All Inclusive-hotell beläget direkt på stranden i Kolymbia. Här finns ett fint poolområde med en härlig utsikt över havet.

Kolymbia Star

Kolymbia star är ett familjevänligt hotell där All Inclusive ingår. På hotellet finns flera härliga poolområden och vattenrutschkanor för både stora och små. Här bor du i moderna rum i lugna omgivningar och med gångavstånd till stranden.

Levante – powered by Playitas

Sporthotellet Levante – powered by Playitas på Rhodos östkust ligger perfekt i lugna omgivningar, direkt på Afandou-stranden. Med ett svårslaget utbud av sport- och träningsmöjligheter, hög hotellkomfort och generösa poolområden finns allt du behöver för en lyckad träningsresa eller aktiv semester.

Sentido Asterias Beach Resort

Välkommen till Sentido Asterias Beach Resort, ett fint hotell med hög komfort och faciliteter för både par och familjer. Detta är ett modernt hotell i lugna omgivningar, direkt på den härliga Afandoustranden på Rhodos östkust. Här väntar ett härligt poolområde och lugna dagar i solen.

St George Resort

På hotell St George Resort i Archangelos bor du i rymliga och bekväma dubbelrum. Hotellet har ett härligt poolområde i trädgården och vid poolbaren kan du ta en kaffe i skuggan. Välkommen till ett hotell bortom turiststråken!