Hållbarhetsarbete på Mythos Beach Resort

Hållbarhet

på Mythos Beach Resort

På Mythos Beach Resort genomförs årligen åtgärder för att minimera hotellets miljöpåverkan. Målet är att erbjuda tjänster av hög kvalitet enligt principerna för hållbar utveckling. Arbetet mot målen utförs i nära samarbete med olika intressenter och alltid med respekt för lokalsamhället.

I barnklubben kan barnen få lära sig mer om hållbar utveckling

Tillsammans för miljön

På Mythos Beach Resort finns en önskan om att öka medvetenheten kring miljöfrågor, både internt och externt. Hotellpersonalen deltar i olika utbildningssessioner, som bland annat täcker återvinning, allmänna miljöfrågor och metoder för att minska el- och vattenförbrukningen. Personalen har en nyckelroll när det gäller att bemöta miljöutmaningarna samt leverera högkvalitativ service. Relevant kommunikation och utbildning har motiverat personalen att engagera sig i att främja en mer ansvarsfull verksamhet. På Mythos Beach tror man på att erbjuda högkvalitativ service i en ren och säker miljö, anpassa tjänster enligt nya miljöstandarder och kundkrav, samt kontinuerlig utbildning av personalen.

I hotellets kök används lokala råvaror

Lokal handling

Mythos Beach Resort tar hänsyn till det lokala samhället i verksamheten. Hotellet stödjer lokalsamhället och kulturen, här serveras lokalproducerat kaffe och grekisk frukost varje vecka, det finns dansföreställningar och aktiviteter baserade på öns lokala traditioner. Mythos Beach Resort använder lokalt producerade varor så långt det är möjligt. Gästerna uppmuntras också att stödja det lokala samhället genom att välja lokala produkter och tjänster.

Varje år anordnas Clean the Beach Day då stranden vid Mythos Beach Resort städas upp i samarbete med lokala föreningar, där även gäster är välkomna att delta. Syftet med dagen är att främja medvetenheten om att hålla stranden ren och fri från skräp samt för att öka miljömedvetenheten i stort.
 

Barnens trivsel och intressen står i fokus på hotellet

Visste du att....

  • Hotellet har åtagit sig att följa principerna om jämlikhet och skapa en inkluderande och välkomnande miljö
  • Mythos Beach Resort har en egen örtagård
  • Alla hotellrum har ett automatiskt system som stänger av både luftkonditioneringen och belysningen när du lämnar rummet
  • Under sommarmånaderna värms vattnet upp med energin som produceras av luftkonditioneringen och vattnet i poolerna värms upp med hjälp av solenergi
  • Med hjälp av noggranna beställningsplaner jobbar de mot att minska eller eliminera svinn. I slutet av säsongen skänks eventuella överblivna obrutna förpackningar till välgörande ändamål

Mer om hållbarhet

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete, få tips på vad du kan göra under semestern för att bidra till en hållbar turism eller ...

Hållbart resande

Tillsammans med resenärer och partners vill vi lägga grunden för ett hållbart resande.

Läs mer om hur vi reser hållbart

Tips på hur du kan resa mer hållbart

Vill du veta hur du som resenär kan bidra till en mer hållbar turism? Här hittar du tips på vad du kan göra under semestern.

Läs mer

Hållbara hotell

Vill du bo lite grönare och lämna ett mindre avtryck? Välj ett hotell som är hållbarhetscertifierat av Travelife eller miljömärkt av Green Key.

Se alla hållbara hotell