Surf & Yoga Retreat med Surfakademin - Santa Teresa, Costa Rica

Nyhet! Surf & Yoga Retreat i Santa Teresa i samarbete med Surfakademin! Vi bor alla tillsammans på den härliga djungellodgen Griss ett par stenkast från en av världens vackraste stränder, Playa Santa Teresa. Tillsammans med Surfakademin bjuder vi in dig till en unik upplevelse i tropikerna med surf, yoga, meditation, breathwork och långa härliga middagar på agendan. Surf- & yogaretreatet är både för dig som aldrig surfat eller yogat tidigare och för dig som vill utveckla din surfing och din head stand. Surfcoachingen sker i små grupper, två-tre deltagare per instruktör. Vi lever efter det hawaiianska ordspråket "Den bästa surfaren är den surfare med störst smajl”.


Rumstyper

Delat dubbelrum

Läs om våra rumstyper och se bilder


Fakta och faciliteter

Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Wifi på rummet
Gym
Mer fakta

Om hotellet

Surfing är långt ifrån en sport snarare en livsstil men framförallt en lek. Precis som ett surf & yoga retreat med Surfakademin inte bara är en surfkurs, surfskola eller surfcamp utan en totalupplevelse - en resa du aldrig glömmer. För att alla ska få ut så mycket som möjligt av resan delas ibland gruppen av för att alla ska pushas precis på det sättet som passar bäst.

Om surfen & yogan
Varje dag är unik i Santa Teresa, men oftast går vi upp i gryningen och ser soluppgången ifrån vattnet. Efter en morgonsurf väntar Latinamerikas läckraste brunch på ranchen och sen är det bra läge för en god bok i hängmattan eller häng vid poolen eller på stranden.

När solen har gått ner landar vi i kroppen och sträcker ut med vår egen yogini. Ibland yoga, ibland meditation.

Samarbete med lokala hjältar och Surfakademin-teamet
Vi samarbetar med lokala hjältar. Lorena som varit en viktig del av utvecklingen kring coaching i Santa Teresa dem senaste 20 åren, Nacho som jobbar framförallt med att coacha inom longboarding, också han med 20-årig erfarenhet inom coaching på alla nivåer, samt James som framförallt coachar nybörjare. Max tre surfare på en coach, så väldigt personligt anpassad coaching.

Surfakademins grundare och Sveriges erfarna surfcoacher Peter Sahlberg och Jens Holmer håller i pep-talks och i film & foto-feedback. Med på resan är även Surfakademins yogainstruktör Gabriella och vår social host Tilde.

Bara för att du är en nybörjare, behöver du inte se ut som en
För att du hela tiden ska se hur du utvecklas och korrigera saker du kan göra bättre, filmar och fotograferar vi ett par surfsessions varje vecka som vi sedan tittar på tillsammans i en gemensam filmfeedback. Det blir även teori kring hur du ska agera i olika situationer och allmän vattensäkerhet. Vi går även igenom surfteori och historia - allt från hur vågor bildas till de vassaste stilknepen. Bara för att du är en nybörjare, behöver du inte se ut som en.

Bo i en djungellodge
Djungellodgen Griss Lodge & Villas ligger precis vid en av Centralamerikas läckraste surfstränder - Playa Santa Teresa. Här bor man i gränslandet mellan djungeln och stranden och vi hör hela tiden hur vågorna möter sanden, samtidigt som vrålaporna sjunger i kör uppe i palmkronorna. En stor härlig pool är den givna mötesplatsen när vi inte surfar eller kör yoga. Det finns även ett gym.

Om Surfakademien
Surfakademin kurerar sedan 2006 härliga surf & yoga retreats världen över, året om: Biarritz, Costa Rica, Kalifornien & Hemmavid. Idén till Surfakademin föddes på legendariska North Shore på Hawaii i mitten på 90-talet när grundarna Jens Holmer och Peter Sahlberg lämnat Sverige för att leva med surfen. Surfakademin har i nästan tjugo år lärt över 20.000 skandinaver att dansa fram på vågorna. Alla i Surfakademins instruktörsteam är internationellt certifierade livräddare och surfinstruktörer, enligt International Surfing Association.

Ingår:

  • Flyg tur & retur inkl. ett incheckat bagage
  • Första och sista natten på hotell Robeldal i San José
  • Sju nätter på Griss Lodge & Villas i Santa Teresa
  • En instruktörsledd surflektion per dag
  • Utrustning (surfbräda och rashguard)
  • Fri tillgång till surfbrädor mellan sessions
  • Ett yoga och meditationspass om dagen (yogamatta finns att låna)

Måltider

Ingår:

  • Frukost på hotell Robledal i San José (första och sista morgonen)
  • Brunch på Griss Lodge & Villas i Santa Teresa

Maten
Vår kock heter Melva och bjuder på en härlig närodlad brunch med fin variation, men innehåller alltid tropiska frukter, olika juicer, bananpannkakor och Costa Ricas nationalrätt, Gaia Pinto. Santa Teresa har ett otroligt härligt restaurangutbud, både lokalt och fusion. Det är många passionerade kockar från världens alla hörn som slagit sig ner här. Då havet bjuder på nyfångat varje dag är sushi vår absoluta favorit.

Bra att veta

Transfer

Transfer mellan flygplatsen i San José och hotell Robledal ingår.

Mot tillägg
Surfakademins chartrade transfer hämtar upp gästerna på Hotel Robledal kl. 9.30 på lördagen, framme i Santa Teresa vid kl. 15.30, på hemvägen så lämnar transfern Santa Teresa vid kl. 15.30 och är tillbaka på hotellet i San José vid kl. 22.30.

Det tar ca 6-6,5h mellan San José och Santa Teresa.