Surfretreat med Surfakademin - Kalifornien, USA

NYHET! Surfretreat i Kalifornien

Datum: 12-20 Oktober 2024

Avreseorter: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn

Pris: 21 498:-

Boka Surfretreat

Nyhet! En unik surfupplevelse i Kalifornien i samarbete med Surfakademin! Södra Kalifornien är världens surfmecka - en fantastisk plats att få uppleva allt surf handlar om, hänget, surfen, roadtrips, fish tacos, besök hos shapers (brädbyggare) & magiska soldnedgångar.


Rumstyper

Delat dubbelrum.

Läs om våra rumstyper och se bilder


Fakta och faciliteter

Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Wifi på rummet
Gym
Mer fakta

Om hotellet

Välkommen till en av årets mest magiska surfveckor där vi tillsammans med Surfakademin bjuder in till en drömvecka. Vi bor alla tillsammans i ett beachhouse i den smått legendariska surforten Encinitas i södra Kalifornien.

Det som karaktiserar vågorna i södra Kalifornien är att dem är snälla, lekfulla och långa - vårt surfretreat lämpar sig därför för både dig som aldrig tidigare surfat och för dig som vill utveckla din surfing.

Om surfen
Under hösten är surfförhållandena som mest optimala. Det är vågsäkert, varmt i vattnet men utan sommarträngsel. Vi har allt som oftast härliga peelers precis utanför villan, men vi är såklart även mobila - vi surfar dagens bästa vågor varje dag.

Vi surfar minst två sessions per dag från Cardiff Reef, Swamis, precis utanför huset i Beacons till San Onofre, Trestles och Malibu i norr - 300 meter långa peelers med sauna-tempererad offshore mesta hela dagen, varje dag.

Att patrullera i gryningen är essensen av den Kaliforniska surfupplevelsen. Vi trotsar den tidiga morgonen och paddlar ut i legendariska San Onofre i soluppgången. Dagens första våg upptäcks i horisonten och när den kommer närmare vänder vi unisont brädorna om, tar två paddeltag, hoppar upp och glider tillsammans hela vägen till stranden.

Klassisk stil
Surfakademins grundare, tillika tidigare landslagssurfare och Sveriges mest erfarna surfcoacher Peter Sahlberg och Jens Holmer som båda bott i södra Kalifornien i flera år är våra guider under veckan. De bjuder in oss till sin kaliforniska vardag med allt vad det innebär.

Bara för att du är en nybörjare, behöver du inte se ut som en
För att du hela tiden ska se hur du utvecklas och korrigera saker du kan göra bättre, filmar och fotograferar vi ett par surfsessions varje vecka som vi sedan tittar på tillsammans i en gemensam filmfeedback. Det blir även teori kring hur du ska agera i olika situationer och allmän vattensäkerhet. Vi går även igenom surfteori & historia - allt från hur vågor bildas till de vassaste stilknepen. Bara för att du är en nybörjare, behöver du inte se ut som en.

Bo i klassiska Encinitas
Vår bas är den lilla klassiska beachcommunityn Encinitas som ligger strax norr om San Diego. Här bor vi i ett mysigt beach house har har vågorna utanför dörren. Pool inomhus.

Om surfakademin
Surfakademin arrangerar sedan 2006 surf & yoga retreats världen över, året om: Biarritz, Costa Rica, Kalifornien & hemmavid. Idén till Surfakademin föddes på legendariska North Shore på Hawaii i mitten på 90-talet när grundarna Jens Holmer och Peter Sahlberg lämnat Sverige för att leva med surfen. Surfakademin har i nästan tjugo år lärt över 20.000 skandinaver att dansa fram på vågorna. Alla i Surfakademins instruktörsteam är internationellt certifierade livräddare och surfinstruktörer, enligt International Surfing Association.

Ingår:

  • Flyg tur & retur inkl. ett incheckat bagage
  • 7 nätters boende i ett beachhouse i Encinitas
  • 9 x surflektioner, 3 av dagarna kör vi dubbla pass
  • 3 x surfteori-lektioner
  • Utrustning (surfbräda & våtdräkt)
  • Dagsutflykter runt om i södra Kalifornien. Exempelvis besök hos brädbyggare i San Clemente och klassiska surfbutiker.

Måltider

Ingår:

  • Frukost

Maten
Frukost ingår på boendet. Lunch äts på restauranger runt om i byn innan eller efter surfen (ingår ej). Ett par av veckans middagar lagas tillsammans i villan, andra ute på byn (ingår ej).

Bra att veta

Transfer
Transfer på egen hand med taxi eller hyrbil. Från Los Angeles ca 2 timmar och från San Diego ca 30-50 minuter.

ESTA – inresetillstånd till USA
För att resa in i USA krävs inget visum för nordiska medborgare, däremot behövs ett inresetillstånd. Detta tillstånd får du genom ESTA (Electronic System for Travel Authorization) och måste ansökas av alla resenärer som ska flyga in i USA, även svenska medborgare.