Nyhet! Skills & Play Pro Camp by SvFA - för spelare födda 2005-2007

Vi öppnar upp för ett Fotbollsläger med Svenska Fotbollsakademin på Playitas Resort, ett av Europas största sporthotell. En unik utbildande vecka för ungdomar i åldern 14-16 år födda 2005 – 2007 som satsar lite extra på fotbollen och vill känna av hur det är att träna som ett proffs under en vecka. Här får de ledning av professionella instruktörer från SvFA i en fantastisk miljö med optimala förutsättningar för fotbollsträning och fys under veckan. Tillsammans med SvFA erbjuder Apollo Sports en möjlighet att få det bästa lägret och lovet ever!


Om veckans upplägg

Lägret är specialanpassat för spelare födda 2005 – 2007 och som bor på Playitas Resort. Du kan resa själv (med målsmans intyg) eller tillsammans med din familj eller familjemedlem.

Upplägget under veckan bygger på Svenska Fotbollsakademins koncept för spelarutbildning och är speciellt framtaget för spelare födda 2005 – 2007. Träningen leds av skickliga och erfarna tränare från SvFA och spelarna utbildas i tekniska och taktiska färdigheter som förfinas i och för spelet.

Träningen utgår från konceptet Skills & Play – ett koncept som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare. 


Vem kan delta

Lägret är för fotbollsintresserade ungdomar (killar och tjejer) mellan 14-16 år. Du skall spela i en klubb med hög träningsnärvaro och du skall brinna för fotboll generellt. Du som deltar skall vara mogen till åldern och kunna klara dig själv vissa tider under dagen. Vår resledning finns alltid på plats men vi erbjuder ingen fritids- eller barnpassning. Att du kan passa tider, och ta dig från A till B är en självklarhet.


Om Svenska Fotbollsakademin

Svenska Fotbollsakademin är ett oberoende fotbollsföretag som erbjuder träning för barn på alla nivåer. Vi genomför camper/fotbollskolor på alla lovdagar, öppna träningstillfällen för barn från olika klubbar och på alla nivåer, hyr ut tränare till föreningar och utbildar tränare.

Vår identitet är fotbollsglädje och lärande för alla. Vår verksamhet präglas av att dessa två, glädje och lärande sitter ihop och är förutsättningar för varandra.

Vi står för ordning och reda, trygghet, lärande och glädje. Genom tilltalande paketering, genomarbetade koncept och ett förhållningssätt där vi sätter barnets upplevelse i centrum skapar vi aktiviteter som är kul att delta i – och kul att titta på.

Tränarna är utbildade inom vårt koncept Skills & Play – ett koncept som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare. Vår uppgift är att skapa en lärande träningsmiljö där varje barn känner trygghet och blir sedd för sin insats, oavsett förkunskaper.

 

f

Öppet köp
Fri ombokning
Vi återbetalar din resa inom 7 dagar
Boka nu, vänta med att slutbetala

Pris från: 5 000:-

Datum: 17-24 juni 2021

Avreseorter: Stockholm & Köpenhamn

Hotell: Playitas Resort

Flygtider: se flygtider här

Detta ingår:

 • Flyg t/r från Stockholm & Köpenhamn
 • Mat ombord på flyget, incheckat bagage
 • Transfer till och från Playitas
 • Del i rum på Playitas Aparthotel
 • Helpension inkl. måltidsdryck (vatten)
 • All ledarledd träning samt ordinarie aktiviteter i sportprogrammet
 • PCR-test innan avresa

Begränsat antal platser: max 30 deltagare.

 


Frågor om Fotbollscampet? Maila oss!

Träningsprogram dag för dag

Träningsprogram – dag för dag

Träningarna genomförs kl. 09:00 – 10:30 alternativt  kl. 10:30 – 12:00.
Vissa dagar innefattar även träning på eftermiddagen som genomförs kl. 17:00 – 18:30.

Dag 1 – Det första tillslaget

Den första dagen tränar vi på bollbehandling och specifikt det första tillslaget. Det första tillslaget är helt utslagsgivande för spelarens förmåga att med boll skapa och ta vara på tid och yta för sig själv eller för sina medspelare. I träningen kommer vi arbeta med spelarnas intagningar, mottagningar och medtagningar.

Dag 2 – Utmana 1 v 1

Pass 1: Vi tränar på spelarnas förmåga att passera försvararen 1 mot 1 när försvararen pressar framifrån och från sidan och bakifrån. Träningen kommer innehålla olika typer av finter och riktningsförändringar och omvandlas i skarpa 1 mot 1-situationer.

Pass 2: Internt matchspel alternativ extra träningspass

Dag 3 – Passningsspel

Vi tränar på beslutsfattande och kopplar detta till passningsspel och relationer till sina medspelare utifrån olika situationer och lägen i anfallsspelet.

Dag 4 – Försvarsspel

Denna träningsdag är inriktad på försvarsspel och mer specifikt presspel och täckning. Vi kommer att arbeta med spelarnas pressteknik och taktiska beslutsfattning kopplat till det kollektiva försvarsspel.

Dag 5 – Skott och tillslag

Pass 1: Tillslag och olika skottekniker i fokus och vi tränar på att hitta ett snabbt och effektivt tillslag som kräver minimal yta på planen. Dessutom kommer vi koppla tekniken och taktiken till olika avslutssituationer i spelet.

Pass 2: Internt matchspel alternativt extra träningspass

Dag 6 – Play by SvFA

Den sista dagen är mer spelinriktad och vi kommer att omsätta veckans träningsinnehåll iolika spelsituationer.


Tryggt och säkert på resan

 • Säkerheten är central. För oss är det viktigt att du som förälder känner dig trygg i att skicka din ungdom på läger utomlands.
 • Alla ungdomar bor två och två på Playitas Aparthotel, killar för sig och tjejer för sig.
 • Våra ledare ansvarar för gruppen men eget ansvar på plats gäller.
 • Ledarna äter med deltagarna på fasta tider.
 • Ledarna tränar ungdomarna på fasta tider.
 • Apollo service finns tillgänglig dygnet runt med specialutbildad och engagerad personal.
 • Badvakter finns på hotellområdet under poolernas öppettider.
 • Playitas erbjuder en säker och trygg miljö. Inget nattliv, tryggt isolerat område.
 • Detaljerade ordningsregler kommuniceras och undertecknas av berörda: personal, föräldrar och deltagare.
 • Givetvis är denna resa alkohol- och tobaksfri med nolltolerans.

Läkare på plats

 • Läkare finns att tillgå på lägret. Närhet till sjukhus. Direkta möjligheter att ta hand om skrubbsår, stukningar och andra sportrelaterade skador.
 • Svensktalande sjuksköterska på plats dygnet runt.
 • Playitas hotelledning och personal är engagerad och dedikerad för att bidra till en fortsatt säker och trygg miljö.

Försäkring, regler och intyg

 • Detaljerade säkerhetsföreskrifter och ordningsregler kommuniceras och undertecknas av personal, föräldrar och deltagare före resan.
 • Fullvärdig reseförsäkring ska visas upp före resan. Här kan du läsa mer om Gouda reseförsäkring (ingår ej).

 Vill du som förälder följa med på resan?

 • Lägret är till för era ungdomar, men givetvis får du som förälder följa med. Passa på att träna på egen hand under tiden som vi tar hand om ditt barn.
 • Vill du följa med bokar du in dig/er i ordinarie boenden på Playitas Resort.

Frågor om Covid 19

Just nu får vi många frågor kring resrtiktioner, hur det fungerar att resa och vad som krävs. Det kan verka kångligt men funkar i praktiken ganska smärtfritt. Vi följer givetvis paketreselagen till punkt och pricka och har dessutom lagt till en mängd möjligheter för ett flexibelt resande, så att du och alla andra som reser med oss ska känna er helt trygga med att planera, boka och resa. Läs mer om det trygga valet här

Just nu gäller följande för resa till Kanarieöarna:

 • Negativt PCR-test innan avresa som får vara max 72 timmar gammalt vid ankomst till Spanien. Barn under 6 år är undantagna regeln. Skall uppvisas på papper eller digitalt vid incheckning.
 • Inreseformulär ifyllt 48 h före avresa (uppvisas vid incheckning samt vid ankomst)
 • Reser du själv och är under 18 skall du ha ett målsmans intyg som du finner här


Vi på Apollo erbjuder dig ett PCR-test innan avresa där Apollo står för den största kostnaden och du betalar endast 500 kronor per test vid testtillfället. Testet kan göras i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

 • Cirka 7 dagar innan avresan får du mejl med detaljerad information om hur du går tillväga för att registrera dig och boka en tid för ditt test.
 • Du skall fylla i ett inreseformulär, som kan slutföras och skickas in först 48h innan avresa.
  All information om resa till Spanien kan du läsa om här - har du frågor, tveka inte att höra av er till oss!

Om hotellet

Playitas Resort

Välkomna till Playitas Resort – ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Här finns över en miljon kvadratmeter fyllda av träningsmöjligheter och passar såväl aktiva familjer så som par eller singelresenär, gammal eller ung. Vad sägs om Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, cykelcenter med de senaste modellerna, olympisk 50-meters pool, en 18-håls golfbana och massor med ledarledda träningspass.

Läs mer om Playitas Resort