Den här resan är fullbokad. Men det kommer fler spännande träningsresor, se alla våra kommande träningsresor här!

Cykelläger med Calle Friberg och Lisa Nordén

Häng med på landsvägsläger till Gran Canaria med proffsen Calle Friberg och Lisa Nordén. Nu finns en unik möjlighet till ett fåtal lyckliga att hänga med på en unik vecka för att cykla och inspireras två av Sveriges främsta cyklister. Båda två väldigt starka cyklister och båda under uppbyggnad för säsongen 2018, så förbered dig på många mil under veckan.

Calle och Lisa har genom åren spenderat många veckor på träningsläger och vet hur en optimal träningsvecka och lägervistelse ska se ut. Allt från boende, mat och återhämtning till rundor och fikastopp. Du som hänger med erbjuds en utmanade vecka med proffssmak. Tanken är att du ska lämna lägret som en bättre cyklist med både starkare ben och fler tekniska färdigheter. Nivån anpassas självklart till var och en så att alla får cykla till sin fulla potential och ingen blir lämnad ensam ute på rundan.

Vem kan delta? 

Denna resa vänder sig till motionären som vill få en veckas cykelben i banken och en boost innan vårens och sommarens lopp. Gran Canaria är en backig ö och otroligt fin ö för landsvägscykling och beroende på deltagarnas nivå delar vi vid behov upp oss i två grupper för allas bästa. Är du triathlet finns det optimala möjligheter att hänga med Lisa till poolen/löpspåret flera gånger under veckan.

En grundnivå krävs för att maximalt kunna tillgodogöra sig upplägget. Är ni osäkra eller ha frågor tveka inte på att höra av er, men generellt gäller:

 • Du har tränat cykel kontinuerligt under vintern.
 • Du har koll på det grundläggande och räds inte hårdkörning.
 • Du söker en motiverande och utmanade vecka där vi känner på våra gränser och samtidigt får en inblick i hur proffs som Lisa & Calle tränar. 
   

Programmet

Veckan kommer innehålla långturer på upp mot 5 timmar, backintervaller, teknikträning men också lugnare turer där vi stannar för en kaffe. Det blir dessutom klungkörning, cykelvett och etikett, teknik, cykelvård, Q & A med Lisa & Calle. Utöver cykelträning kommer även simning, löpning ev gym / corepass erbjudas. Dessa pass är dock en bonus och schemaläggs på plats efter tid och önskemål.

Program 3-10 mars 2018 

Vi reserverar oss för eventuella justeringar i programmet

Pris från: 12 498:-

Datum: 3–10 mars 2018

Den här resan är fullbokad

I priset ingår:

 • Flyg tur och retur samt mat på flyget
 • Del i rum på Lopesan Baoab Resort, Meloneras
 • Träning enligt program
 • Halvpension (frukost och middag)
 • Transfer till och från flygplatsen (cykeltransfer tillkommer)
 • Lunch äter vi till självkostnadspris ute på cykelrundorna
 • Begränsat antal platser

Boka en annan träningsresar


Bra att veta

Smått och gott som är bra att veta inför resan.


Cykel – tag med egen eller hyra?

 • Egen cykel rekommenderas. Skall du ta med egen cykel bokar du busstransporten på Gran Canaria med oss (350 kr). Detta anger du vid bokning. Därefter bokar du själv på cykelfrakt på flyget. Från Stockholm reser vi med Novair och från Köpenhamn och Göteborg med SAS Charter. Du använder ditt bokningsnummer och betalar direkt på respektive site (ca 700 kr tur och retur). Om du hyr cykel på plats bokas det direkt med FreeMotion i Playa Ingles.Egen cykel rekommenderas men det finns cykel att hyra på plats på hotellet (i bokningsformuläret finns en ruta där man kan klicka i om man tar med egen eller vill hyra)

Boende

 • Vi bor på förstaklassiga Lopesan Baobab Resort i Meloneras. Hotellet är utmärkt för träning och det finns både ett välutrustat gym och flera gruppträningsklasser att delta i. På Lopesan Baobab finns sju vuxenpooler som är uppvärmda till minst 20 grader. Boende på hotellet kan även nyttja spaanläggningarna på systerhotellen Lopesan Villa del Conde Resort och Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa till reducerade priser. Läs mer om sport och träning på Lopesan Baobab Resort. Enligt erfarenhet från tidigare år går det bra att kombinera cyklingen med lite egna utflykter och måltider. Räkna med att 4 timmar effektiv cykeltid på schemat tar lite längre tid i praktiken. Enkelrumstillägg tillkommer om man vill bo själv. Det går bra att dela boende med annan resenär. Vi ombesörjer då att du får dela med annan av samma kön. Välj då detta alternativ vid bokning. 

Vi följer med som ledare

Lisa Nordén är den folkkära triathleten och OS-silvermedaljören som vunnit OS-silver i London, VM guld i Auckland 2012 (silver -09/brons -10), VM-guld (Sprint) Lausanne. Bragdguld, Jerringpris, Sveriges kvinnliga idrottare och Årets prestation 2012.

Calle Friberg har varit MTB-proffs i över 10 år och flerfaldig svensk mästare. Nu senast i cross country 2015 och landslagsman i MTB Cross Country. Han började tävla 1992 och blev proffs år 2000.