Mountainbikeläger med Calle Friberg | jan 2022

Följ med två av Sveriges bästa mountainbikescyklister på en veckas rolig och givande mountainbikecykling på Fuerteventura. Vi bor på sporthotellet La Pared, en bra bas för en cyklist på denna karga ö med närhet till fina vägar, stigar och backar.


Nivå: För den erfarne cyklisten

Det här lägret vänder sig till den lite mer erfarna cyklisten som är van att träna och troligtvis har tävlat i till exempel en del långlopp och cross country. Du behöver inte vara supersnabb men har tränat kontinuerligt under vintern och behöver en bra träningsvecka för att boosta din vinterträning med ett gäng bra pass i solen och bergen. Vi blandar 3-5 timmars långpass med både teknik- och intervallpass.


Programmet

Under veckan kör vi distansträning, teknikträning och intervaller. Vi cyklar vägar stigar och backar. Fuerteventuras karga lavalandskap bjuder upp till både långa sköna åk, tekniska partier och spektakulära platser. Distanspassen lägger vi på 3-5 timmar inklusive stopp. Vi kommer köra core-övningar för cyklister i Playitas gym och vi kommer gå igenom nutrition, material, tips & trix med mer. 

Preliminärt program

28 jan 2022 - Resdag. Montering av cyklar. Lätt/kort pass efter resan.
29 jan 2022 - Distanspass: 4 timmar 
30 jan 2022 - Distanspass: 4-5 timmar med inslag av teknikövningar. Inklusive fikastopp vid behov. 
31 jan 2022 - Förmiddag: Teknikpass: 1,5 timmar Eftermiddag: Core-pass i gymmet med Calle.
1 feb 2022 - Intervallpass 
2 feb 2022 - Distanspass. Eftermiddag: Gym/core 
3 feb 2022 - Distanspass
4 feb 2022 - Resdag hem


Terräng

Blandad asfalt och grusväg samt stigar av stenig/grusig karaktär och kanske någon sandstrand. Fuerteventura är perfekt för dig som älskar berg, utmanande terräng och backar. Utanför dörren väntar grusvägar, öken, bergspass och långa, sköna rundor med crosscountrycykel. 


Ta med

 • Egen välservad xc-cykel. Fräscha däck, helst med extra tjocka sidor. Om du tar med dig egen cykel bokar du in den på flygbolagets hemsida (ca 800 kr tur och retur)
 • Multiverktyg
 • Slang
 • Pump
 • Regnjacka
 • Vindväst
 • Arm & benvärmare 

Cykel - Ta med egen

Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg.
Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garanters platstillgången på flygen!

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350-400 sek beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på respektive flygbolags sida med hjälp av ditt bokningsnummer (vilket flygbolag du flyger med ser du på bekräftelsen) och där köpa till cykelfrakten på flyget. Se respektive flygbolags bokningssidor samt priser nedan.

Novair:
400 sek enkel väg/800 sek tur/retur. Max vikt 30 kg. Boka här

SAS:
350 sek enkel väg/700 sek tur/retur. Max vikt 25 kg. Boka här

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.

Cykel finns att hyra på La Pared för dig som inte tar med egen. Boka din cykel här.

f

Uppdaterad information
Vi återbetalar din resa inom 7 dagar
Boka nu, vänta med att slutbetala

Pris från 9998:-

Datum & avreseorter:
28 jan - 4 feb 2022

Avreseort
Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Hotell: La Pared - powered by Playitas

Flygtider: Se flygtiderna här. 

I priset ingår:

 • Flyg tur/retur, inkl bagage
 • Mat på flyget
 • Transfer till och från flygplatsen (cykeltransfer tillkommer) 
 • Del i lägenhet/dubbelrum på La Pared 
 • 6 dagars cykelpass enligt program 
 • Helpension

​​​​* Enkelrumstillägg 2000:-

Begränsat antal platser. 

Bra att veta om Apollos gruppresor.


Kontakta oss:
Mejl: [email protected]

Om ledarna

Veckan leds av Calle Friberg med sidekick.

Calle Friberg

Calle har varit MTB-proffs i över 10 år och flerfaldig svensk mästare. Nu senast i cross country 2015 och landslagsman i MTB Cross Country. Han började tävla 1992 och blev proffs år 2000.

Tommy Johansson

Tommy ”Cross-Tompa” Johansson är en legend inom svensk mtb och var med när allt började på tidigt 90-tal. Han är även f.d lärare på Cykelgymnasiet i Vansbro och har både EM och VM-silver i Downhill på meritlistan. Numera är han bäst i Sverige på att bygga MTB-banor och pump tracks, vilket han gör på heltid.


Om hotellet

La Pared - powered by Playitas

La Pared – powered by Playitas är hotellet för dig som gillar en aktiv semester och som samtidigt vill ha en lugn och rofylld semester vid havet. Hotellet ligger naturskönt i lugna omgivningar nära den vackra sandstranden La Pared som lockar nybörjarsurfare från hela världen. Surfcentret, som även har uthyrning, erbjuder dagligen kurser i vågsurfing. Omgivningarna är perfekta för vandring, löpning och cykling och det finns många gruppträningspass och aktiviteter att välja på för den som vill.

Läs mer om La Pared - powered by Playitas