Yoga & Meditation

Frida Wirsén

Omtyckta yogaläraren Frida Wirsén gästar flera av Apollo Sports Powered by Playitas hotell och bjuder på både härlig dynamisk yoga i olika tempo och svårighetsgrad men också lugnande yinyoga, pranayama och meditation. Du ges möjlighet att testa på olika yogaformer och det spelar ingen roll om du är en erfaren yogi eller aldrig har testat yoga tidigare. Huvudfokuset är att må bra i både kropp och själ och inte att prestera. 

Alla nedan yogakoncept är utformade för att ge dig en stark och uthållig kropp, leverera mycket glädje och energi. Samtidigt som du får möjlighet till en harmonisk själ, förbättrad rörlighet och att reducera eventuell stress och förbättra din sömn.


Om yogan / Klassbeskrivning

Sunrise yoga är en mjuk, härlig start för din kropp och själ. Tillåtande för att starta dagen på bästa vis så yogar vi till solens uppgång och gör även några fina tacksamhetsövningar som vi kan bära med oss resten av dagen. Här får du möjlighet att starta i gång kroppen i underbara solhälsningar och landa mjukt i några fina meditativa övningar. En viktig klass för att infinna sig i en god balans och lugn resten av dagen. Sköna positioner som sträcker ut kroppen och mjuka flöden som startar i gång din energi.

Meditation är en kroppsskanning och andra meditativa övningar för att stilla sinnet. Det finns många olika meditationstekniker som hjälper till att blicka inåt, stärka sinnet och skapa mer närvaro i kroppen och du kommer att få med viktiga verktyg under denna klass för att sänka stressnivån, landa i en mer kroppslig och mental avslappning. Här får du utrymme att bli mer fokuserad och eventuellt få klarhet och perspektiv på saker och ting.

Yoga Nidra är en guidad meditationsteknik för att din kropp ska få slappna av på djupet. Fördelar är att den bidrar till att lösa upp mentala och fysiska spänningar. Liknande en kroppsscanning där ditt medvetande flyttas runt i din kropp kommer jag guida dig genom min röst och du ligger avslappnad i Shavasana (med ryggen och baksida lår, förankrad i din yogamatta). Nidra betyder på sanskrit ”sömn”, det är en kraftfull möjlighet att hitta in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn. En yogisk sömn där du mentalt är medveten och uppmärksam på hur kroppen förankrar sig mer i en djup avslappning.

Yin Yoga är en av de lugnaste yogaformerna med sittande och liggande positioner. Yinyoga är magi för kroppen som äntligen kan hinna med en mjuk och lugn återhämtning. Fokus i yinyoga är nämligen att tillåta hela kroppen att slappna av för att lossa på eventuella spänningar i leder och bindväv. Varje position hålls flera minuter för att stimulera kroppen. Eftersom du ska landa i positionerna mellan 3-5 minuter är det till din fördel att ligga bekvämt och skönt. Fördelar med yinyogan är att den är enkel att utöva, du stillar både kropp och sinne, minskar stress och oro.

Hatha yoga är en yoga med fokus på positioner, där du smälter ihop med positionen långsamt och smidigt. För dig som vill utöka rörligheten och lära med om underbara yogapositioner. Här möter du stående, sittande och liggande positioner som hålls i långa mjuka andetag. Hathayoga är en förening av kropp, själ och sinne och även en balans mellan aktivitet och vila.

Vinyasa Yoga där vi förflyttar vi oss mellan positioner genom ditt andetag som leder vägen, ett flöde som ger dig värme. Klassen byggs upp utifrån ett tema och det finns inslag av lekfullhet och utmaning för den som vill. Du får möta härliga andningsövningar, starka positioner och flöden som ger dig värme inifrån och ut. En yogastund som kommer att ge dig känsla av styrka, balans och skön, härlig, kraftfull energi.

Vinyasa Healing är en dynamisk, fysisk och kraftfull form av yoga. En flödande stark vinyasa för att öka blodcirkulationen och ditt andetag. Avslutningsvis landar du tryggt i en längre avslappning där healing och massage ingår. Vid denna praktik ökar du smidighet, styrka och får större förståelse för kroppen och knoppen.

DanceEnergyYoga där du följer ditt hjärtats slag och dina andetags rytm, från början till slut. Frigörande dans, kombinerat med synkronisering av ditt andetag och yogapositioner. Smälter ner i yogans magiska värld och låter våra skratt och andetag leda våra kroppar i underbara rörelser. Energifylld flödande klass.


Program

Gästinstruktören håller 2-3 klasser varje dag, med undantag för ankomst och avresedag. Programmet presenteras på plats på respektive hotell


Vem kan delta?

Alla kan delta i de olika klasserna, oavsett  tidigare nivå. Alla klasser hålls på engelska. Utöver gästinstruktörens pass kan du även delta i hotellets ordinarie utbud av sport och aktiviteter.​


Hur bokar jag och vad kostar det?

All träning med våra gästinstruktörer är kostnadsfri för dig som bor på Levante - powered by Playitas och La Pared - powered by Playitas under den aktuella veckan för gästspelet. För att boka så klickar du på bokningslänken till höger och går till det aktuellt datumet för träningsveckan, sedan är det bara att boka din resa som vanligt. Ingen föranmälan behövs för att delta på passen.  

* För dig som bor på Playitas Resort under den aktuella veckan kommer vissa av klasserna med en extra avgift, enligt Playitas ordinarie program. Minst en klass per dag med gästinstruktören är kostnadsfri. Anmälan sker i sportreceptionen en dag i förväg. Var uppmärksam på att det är begränsat antal platser på klasserna. 


 

Info om veckan

Pris: All träning under veckan är kostnadsfri och ingår i priset när du bokar en resa till det aktuella hotellet denna vecka.

* Vissa av passen med aktuell gästinstruktör på Playitas Resort kan vara mot en extra kostnad, enligt Playitas ordinarie program.

Datum & hotell:
2-9 juli 2024, Playitas Resort

26 aug - 2 sept 2024, Sivota Retreat - powered by Playitas

Avresa från: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn 

Det här ingår:

  • All träning under veckan med gästinstruktör Frida Wirsén*
  • Hotell & träningsanläggning i toppklass.

Boka Playitas ResortBoka Sivota Retreat- powered by Playitas

Kontakta oss: [email protected]


Om instruktören

Frida Wirsén

Frida Wirsén @yogabyfrida

Frida har praktiserat yoga i mer än 20 år och har undervisat i mer än 12 år. Som den erfarna yogaläraren hon är lär hon ut yogapraktiker som Hatha, YinYoga, Yoga Nidra och Vinyasa. Eftersom dansen har varit en stor del av Fridas liv, så har hon skapat underbara koncept som DansYoga, DanceEnergyYoga och VinyasaHealing som ger dig en underbar kombination av härliga Yoga positioner och Dans koreografier. En blandning av Yin och Yang, Lugn och Energi, Stillhet och Rörlighet. Hon är en av Sveriges främsta yogalärare och vill alltid leverera yoga med glädje. Tre år i rad har hon varit nominerad som årets förebild och årets gruppträningsinstruktör till guldhjärtat. Med en fot inom yogans filosofi blandar hon sina koncept med vetenskaplig förankring. Frida är hälsovetare och har skrivit en studie om ”Kan yoga minska stress och motivera till ökad fysisk aktivitet? : En intervjustudie om MediYoga” inom medicin och idrottsvetenskap.

Med hennes företag ”YogaByFrida” etablerar hon koncept runt omkring i hela världen genom workshops, yogaretreat och yogaevent. Som hälsoinspiratör skriver hon artiklar om yoga och hur du kan leva ett mer holistiskt hälsosamt liv. Som den glädjespridare hon är vill hon inspirera dig till en mer holistisk helhetshälsa. Läs mer om Frida här: @yogabyfrida


Om hotellen

Playitas Resort

Välkomna till Playitas Resort – ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Här finns över en miljon kvadratmeter fyllda av träningsmöjligheter och passar såväl aktiva familjer så som par eller singelresenär, gammal eller ung. Vad sägs om Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, cykelcenter med de senaste modellerna, olympisk 50-meters pool, en 18-håls golfbana och massor med ledarledda träningspass.

Läs mer om Playitas Resort

Sivota Retreat - powered by Playitas

Sivota Retreat – powered by Playitas är ett unikt hotell beläget i Sivota på grekiska fastlandet. Hotellet passar dig som vill kombinera avkoppling i natursköna och orörda omgivningar med ett mångsidigt utbud av sport och träning. Cykla eller ta en löptur i bergen, spela padel eller tennis, eller besöka gymmet som är utrustat enligt olympisk standard. Om du inte vill vara kvar på land kan du paddla kajak, vada till Bella Vraka-stranden eller upptäcka öar och grottor från din stand-up paddleboard eller en båt. Varje dag har du också tillgång till hotellets olika gruppträningspass och yoga.

Läs mer om Sivota Retreat - powered by Playitas