Yogaweekend i Kappadokien med Isabelle

Välkommen på en fantastik yogaweekend till spektakulära Kappadokien! Tillsammans med vår yoga- instruktör Isabelle, tar vi dig till en annorlunda weekend i lilla byn Üçhisar, Kappadokien. Här yogar vi som i en saga, med historia och kultur runt varje hörn.

De tidiga morgonflygningarna med varmluftsballong och det makalösa landskapet skapar en unik och mystisk atmosfär i Kappadokien-området som är svår att förklara – det måste bara upplevas! Under resan bor vi på mysiga Kistar Hotel och har hela hotellet för oss själva. Hotellet präglas av lokal, unik interiör, och mysfaktor hundra utlovas!


Om yogan

Vår mycket uppskattade yogainstruktör Isabelle Moberg håller i yogapassen under resan. Vi tränar Hatha Yoga, Ashtanga Yoga och Vinyasa yoga. Alla pass ingår och du deltar i de du vill. Resterande tid utöver yogan är fritid och du gör vad du själv önskar. Vi erbjuder två tillfällen med lokalgudie som visar er runt det spektakulära området. Det finns även möjlighet till ballongflyg (mot avgift), egna vandringar, Hamam och andra aktiviteter för den nyfikne. Vill du kan du bara sitt på ett fik och njuta av det ljumna vädret.

Pranayama = Andningsträning
Hatha yoga =  En mjukare form av yoga med mål att hitta en balans mellan fysisk och psykisk hälsa.
Vinyasa yoga = En dynamisk form av yoga där positionerna övergår genom ett flöde, det bidrar till ökad blodcirkulation, flexibilitet och kroppskontroll.
Ashtanga yoga = En fysisk och dynamisk form av yoga som ökar smidighet och styrka. Avancerade yoga positioner utövas för att stärka koncentrationen och öka kroppskontroll.


Vem kan delta

Denna resa är för dig som gillar att yoga. Du behöver inte vara jättevan men du bör ha kört yoga tidigare.


Om programmet

Här ser du veckans program. Programmet är preliminärt och tiderna kan komma att justeras på plats för att passa väder och lokaler. Mellan passen har du all möjlighet att utforska det vackra området runt Göreme (Kappadokien), gå promenader, bada Hamam, äta god mat och bara strosa i denna sagolika plats. De två vandringar vi har planerat på schemat är med lokalguide. Vi jobbar med erfarna lokalguider som känner varje hörn i området. Dessa pratar engelska.

   Program

Pris från 9 498:-

Datum: 13-17 oktober 2021 

Avreseort: Stockholm & Köpenhamn 

Hotell: Kistar Hotel

I priset ingår:

 • Flyg tur/retur (via Istanbul) med måltid eller snack
 • 30 kg incheckat bagage
 • Transfer till och från hotell
 • Del i dubbelrum på Hotell Kistar 4 nätter
 • Yoga enligt program       
 • Frukost, lunch och middag dag 2-4. Frukost även dag 5

​​​* Enkelrumstillägg 3200:-

Bra att veta om Apollos gruppresor med reguljärflyg

Boka Yogaweekend

Begränsat antal platser!

Kontakta oss: 
Mejl: [email protected]

Flygtider, pass, visum

Flygtider:

Arlanda-Istanbul                        11.05-15.35

Istanbul-Kayseri                         17.45-19.05

Kayseri-Istanbul                         08.55-10.25

Istanbul-Arlanda                        14.05-16.45 

 

Köpenhamn-Istanbul                  11.15-15.30

Istanbul-Kayseri                         17.45-19.15

Kayseri-Istanbul                         08.55-10.25

Istanbul-Köpenhamn                 15.20-17.35

 

Visum behövs EJ för svenska medborgare. Pass skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.  

Packlista

 • En gnutta nyfikenhet
 • Pengar till dryck och dricks
 • Yogamatta
 • Träningskläder för varmt väder
 • Träningskläder för svalt väder
 • Träningskläder för tidiga morgnar
 • Skor för vandring

Se vad tidigare deltagare tyckt om resan

"Bra guide o Isabell var väldigt lyhörd för våra behov. Vi fick alltid den tid vi behövde för återhämtning o vila mellan aktiviteter."

"Instruktör, boende, mat, natur, aktiviteter – rubbet var bäst!"

"Isabelle var fantastisk. Allt var uppstyrt och organiserat. Perfekt."

"Allt var bra!"

"Bra balans mellan yoga och vandring, fantastiska miljöer och vandringen gick i lagom takt."

"Att tiden utnyttjades helt. Var så skönt att allt var fixat. Bara att följa med i ett flow."

"Går inte att välja en specifik sak. Det var allt tillsammans som gjorde upplevelsen perfekt!"

"Har varit så inspirerad och uppfylld efter hemkomsten!"


Om Kappadokien

Det spektakulära landskapet i Kappadokien bildades för miljontals år sedan. Erodering skapat av sjöar och vattendrag, vind, regn och snö, formade berget till spektakulära pelare där människan i sin tur karvat ut hus, boningar, kyrkor och kloster under tusentals år. Bergens erodering tillsammans med människans påverkan av landskapet har gjort Kappadokien till den saga den är idag. Och det är till den här vyn som vi yogar morgon, lunch och kväll.


Om boendet Kistar Hotel

Hotellet har 10 rum och ligger i den lilla byn Üçhisar med spektakulär utsikt över Pigeon Valley och grannbyn Göreme. Varje rum är inrett i egen unik stil och är rena, fräscha och bekväma. Vi yogar i grottsalen och utomhus på terassen. Vi tar oss också ut till platser dagtid för att yoga i spektakulär miljö. Vi njuter av god frukost och goda middagar. Lunch och middagar intas ibland på olika restauranger i Göreme, allt är förbokat, bekvämt och ordnat. Alla rum har dusch, wc. Wifi finns i allmänna utrymmen.

Maten

Den lokala maten är en resa i sig och både frukost, lunch och middag ger smaklökarna en kulinarisk resa. Vi äter klassisk turkisk frukost med ostar, ägg, oliver, färsk frukt och grönsaker. Till lunch äter vi på lokala restauranger, alla med sina lokala specialiteter och på kvällen äter vi lokal gourmetmat. Det finns ingen risk att du kommer gå hem hungrig. Även maten är världsklass.


 

Om Isabelle Moberg

Isabelle Moberg är utbildad yogalärare med en certifierad 200h yoga alliance-utbildning från San Francisco. Hon började som balettlärare 2008 och har sedan dess lett många olika former av träning bland annat löpning, cirkelträning och bootcamp. Yoga är den träningsformen som fastnade och ligger närmast om hjärtat eftersom den alltid går att anpassa och utveckla.

Isabelle delar med sig av en stark och utmanande yoga som leder till mer energi och bättre meditation. Hon tycker att det fina med yogan är att föra samman kropp, sinne och själ vilket bidrar till en bättre hälsa och ökad livsglädje.

Läs mer om Isabelle här