Löparveckan

La Pared - powered by Playitas, Fuerteventura

ULTRASUCCÉN ÄR TILLBAKA! Häng med och spring lite längre, lite lugnare och ha det lite roligare!

Under veckan kommer det att erbjudas olika typer av pass (berg, öken, kort eller långt) där du själv bestämmer vilka du vill vara med på". Du kommer att få du lära dig hur tränar inför ett ultralopp och hur ultralöparens mentala träning ser ut tillsammans med ultralegendaren och anekdotmaskinen Rune Larsson, löparen och äventyraren Mia Thomsen.


Om resan

Häng med på en löparvecka med ultrafokus på vårt mysiga Apollo Sports-hotell – La Pared - powered by Playitas. Oavsett om du är en rutinerad ultralöpare eller aldrig tidigare har sprungit ultralångt, är du varmt välkommen till Löparveckan på La Pared. Hotellet ligger makalöst vackert vid hav och berg med sanddynerna i söder, långa, platta löpterränger i öster, och bergen i norr.

 

Huvudledare för veckan är en av svensk ultralöpnings absolut största profiler – Rune Larsson tillsammans med ultralöparen och långdistanslöparen tillika äventyraren Mia Thomsen. Tillsammans bildar de en erfaren och rutinerad ledarduo för Löparveckan på Playitas.

Löparveckan utspelas på Fuerteventura – Kanarieöarnas näst största ö som bjuder på underbara stränder och ett dramatiskt vulkanlandskap. Klimatet är soligt och torrt, men hettan är aldrig plågsam och det blåser alltid uppfriskande vindar, vilket borgar för fantastiska löparupplevelser. 

Under veckan erbjuder vi ett spännande och varierat program bestående av träningspass och föreläsningar. Veckans höjdpunkt blir långpasset på över sex mil där vi springer till Playitas Resort för lunch och energipåfyllning, sedan tillbaka till La Pared. Glöm för allt i världen inte kameran för det här blir något att lägga upp på Instagram. Du kommer att få testa diverse övningar som är specifika för just ultralöpare. Under veckan kommer vi också att springa ett väglöst långpass på cirka tre mil i det exotiska landskapet.


Program

Vi garanterar en fullmatad vecka med massor av skratt, ny kunskap och härlig träning i glada vänners lag. Våra distanspass kommer främst att gå på grusvägar och stigar i en vacker och dramatisk vulkanmiljö. Förbered dig på magiska löpmiljöer, hisnande utsikt och drömska vyer.

Exempelprogram från tidigare resa

*Notera att programmet är preliminärt och att ändringar kan ske. 


Vem kan delta?

Vårt fokus under veckan är att samla distans och att vara i rörelse, vilket vi gör i lugnt tempo. Alla kan hänga med. Om vi behöver, så delar vi in oss i två grupper och ingen blir lämnad ensam. Ofta går vi uppförsbackarna. Det kommer alltså inte att vara några snabba distanser eller intervaller under veckan. Kan du springa en mil? Ja då fungerar det att hänga med på denna träningsvecka.

Det ultralånga passet går lugnt för samtliga och blir ett äventyr. Det finns gott om tid och möjligheter för egna pass i snabbare tempo mellan de ledarledda passen - omgivningarna bjuder in till egna strapatser.


Bra att ha med sig

 • Solskyddsfaktor
 • Löparglasögon eller keps
 • Vätskesystem (vätskebälte eller vätskeryggsäck)
 • Resorb eller vätskeersättning
 • Sportslick/Vaselin eller tejp för att förhindra skavsår

Pris från 14 998: -

Datum: 6–13 november 2023

Avresa från: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn

Hotell: La Pared - powered by Playitas

Detta ingår:

 • Flyg tur/retur  
 • Bagage
 • Transfer och mat på flyget
 • Del i dubbelrum
 • Halvpension
 • Ledarledd träning enligt program

​​​​* Enkelrumstillägg 3 500: -

 
Kontakta oss: [email protected]

Om ledarna

Rune Larsson sprang sitt första maraton bara 16 år gammal, men det var längre distanser som lockade mest. På hans meritlista finns bland annat en rodd över Atlanten och en löptur tvärs över USA. Dessutom har han tre segrar i Spartathlon, ett 24,6 mil långt ultralopp där endast en tredjedel av alla startande tar sig i mål under maxtiden på 36 timmar. Runes träningsfilosofi är att det ska vara roligt att springa och att man ska träna på ett sådant sätt att man alltid ser fram emot nästa pass.

Maria Thomsen bestämde sig för att tag i sin hälsa, gå ner i vikt och sluta röka. Den ena utmaningen avlöste den andra. När maratondistansen inte räckte lade hon till distans. Mia springer hellre långt än snabbt. I sin strävan för att bygga en evighetsmaskin tar hon träning, pannben, positiv energi och mat till hjälp. I somras sprang Mia Sveriges längsta lopp, Trans Sweden (54,5 mil) och har som enda svensk tagit sig i mål på Marathon des Sables Peru 250 kilometer. På sin fritid coachar hon löpare på olika distanser, och bloggar under namnet Marathonmia.

En dansk ledare kommer presenteras inom kort.


Om hotellet

La Pared - powered by Playitas

La Pared – powered by Playitas är hotellet för dig som gillar en aktiv semester och som samtidigt vill ha en lugn och rofylld semester vid havet. Hotellet ligger naturskönt i lugna omgivningar nära den vackra sandstranden La Pared som lockar nybörjarsurfare från hela världen. Surfcentret, som även har uthyrning, erbjuder dagligen kurser i vågsurfing. Omgivningarna är perfekta för vandring, löpning och cykling och det finns många gruppträningspass och aktiviteter att välja på för den som vill.

Läs mer om La Pared - powered by Playitas