Restauranger längs Makarskas riviera

Här har vi samlat några av Makarska rivierans bästa restauranger som du inte får missa under din semester i Kroatien.

 restaurang Panorama

Dinner with a view på Panorama

I Biokovobergen, ovanför Makarska, ligger trevliga restaurang Panorama som bjuder på bra service, traditionell vällagad mat och en otrolig utsikt! Solnedgången härifrån är magisk! Restaurangen erbjuder både hämtning ock lämning på ditt hotell.

Arta Larga by Gastro Diva

Några kvarter ovanför hamnen i Makarska ligger mysiga restaurang Arta Larga by Gasto Diva i lugna omgivningar. På menyn hittas både traditionella och mer moderna rätter. Boka gärna bord i förväg. Adress: Kalalarga 22. 

Konoba Kalalarga

Kalalarga är en traditionell kroatisk konoba med vällagad och rustik mat. Här finns ingen fast meny, utan de erbjuder helt enkelt dagens rätter på de råvaror de har just den dagen.

Kroatisk mat

Grabovac Winebar

Goda viner, gott tilltugg, trevlig personal och mysig atmosfär – Grabovac Winebar på torget vid kyrkan i Makarska är väl värt ett besök! Vill du lära dig mer om viner häng gärna med på vår utflykt vinprovning i byn Imotski där vi besöker familjen Grabovac vingård  och får lära oss allt om vinproduktion.
 


Restaurangtips i Baska Voda
 

Konoba Galinac

Uppe i bergen ovanför Brela ligger den lilla restaurangen konoba Galinac. Restaurangen har funnits sedan 1978 och har en fantastisk utsikt. Specialiserade på kött, men erbjuder ett brett urval av traditionella rätter.

Restaurant & Wine Bar Matrioška

Restaurant & Wine Bar Matrioška är en modern kroatisk restaurang med bra läge i Baska Voda. Här erbjuds mat och vin av högsta kvalitet och personalen gör allt för gästerna ska trivas.

Restaurangtips i Tucepi
 

Jeny

En av Kroatiens absolut bästa restauranger, som erbjuder det lilla extra när det gäller mat, service och atmosfär är restaurang Jeny. Restaurangen har både vunnit fina priser och blivit omnämnd i Guide Michelin. Är du ute efter något extra rekommenderar vi deras populära avsmakningsmeny.

Restaurang Freyja

På ett av våra mest omtyckte hotell på Makarska rivieran, hotell Tamaris, ligger restaurang Freyja med perfekt läge vid havet. Här erbjuds god mat och personalen är trevlig och serviceinriktad.

Olive Tree

Olive Tree är en liten och elegant restaurang i Tucepi som erbjuder "slow food" på lokala råvaror. Här finns även en vinkällare och vinbutik.

Restaurang Jeny, Kroatien

Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kroatien, hitta och boka en resa till Kroatien eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kroatien

Vill du veta vilken ort som passar dig bäst, vilka de bästa stränderna är eller kanske få tips på restauranger och utflykter? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Kroatien!

Se alla restips för Kroatien

Kroatien

  • Vykortsvacker natur och kristallklart vatten
  • Underbara Makarska rivieran med många mysiga orter 
  • Spännande utflyktsmål 
Se alla resor till Kroatien

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här