Kroatien – tips inför resan

Restips till Kroatien

Kroatien är känt för sina vackra, frodiga landskap, sköna stränder och sevärdheter som ringmuren i Dubrovnik och Diocletianus palats i Split. Här kan du ta del av några av våra tips och artiklar inför resan till Kroatien.

Hitta ditt Kroatien

Var i Kroatien ska man resa? Med mysiga badorter, små fiskebyar kilometerlånga klapperstensstränder och undangömda badvikar – att hitta rätt i Kroatien kan ibland vara svårt. Här har vi samlat lite tips kring de olika orterna så att du enklare ska hitta till just din semesteroas.

Läs mer

Kroatiens bästa stränder

Zlatni Rat är en av Europas finaste stränder. Den ligger på ön Brač utanför Split och ser ut som ett gyllene horn som sträcker sig ut i det Adriatiska havet. Den är en av våra favoritstränder längs Makarska rivieran. Läs om alla våra favoriter!

Läs mer

Mat och vin i Kroatien

Marknadsshoppa och ta en kaffe i Split, prova vin i Makarska och fiskgryta i Hvar – Kroatien fullkomligt flödar av matsensationer. Här kommer fyra tips inför resan till Kroatien för dig som är intresserad av kulinariska upplevelser.

Läs mer

Sevärdheter på Brac och Hvar

En semester på någon av öarna Brac och Hvar bjuder på sol och härliga bad i kristallklart vatten. Vill du göra mer än att njuta av de fina stränderna finns det gott om saker att göra och sevärdheter att upptäcka på både Brac och Hvar.

Läs mer

Restauranger på Makarska Rivieran

Små traditionella konobas och moderna restauranger som är omnämnda i Guide Michelin – längs Makarska rivieran finns ett brett utbud av bra restauranger. Här tipsar vi om några av våra favoriter!

Läs mer

Kroatiens fantastiska natur

Vackra sjöar, dramatiska bergstoppar och gröna dalar – naturen i Kroatien är ofta underbart vacker även i inlandet. Vi tipsar om fem härliga naturupplevelser, så passa på att se mer av det natursköna Kroatien under din semester!

Läs våra tips

Sevärda städer

Det finns många vackra städer och byar att upptäcka på din semester i Kroatien. Många av städerna har historiska anor och välbevarade medeltida stadskärnor som är en fröjd att uppleva. Vi tipsar om några höjdpunkter!

Läs våra tips

Restauranger på Brac och Hvar

Har du valt att spendera din semester på någon av öarna Brac och Hvar får du många bra restauranger att välja mellan. Vi tipsar om fem av de bästa restaurangerna på öarna som kan sätta en kulinarisk guldkant på din semester.

Läs våra tips

Sport i Kroatien

Kroatien har mycket att erbjuda för dig som vill vara aktiv på semestern, som fantastisk dykning och mängder av vandringsleder. Fotboll, tennis och det lite mer udda vattenpolo är också populära sporter i Kroatien.

Läs våra tips

Upptäck Istrien

Böljande gröna kullar, vingårdar, en romersk amfiteater och vackra medeltidsstäder – Istrien i norra Kroatien påminner mycket om grannen Italien på andra sidan Adriatiska havet, fast med lägre priser och färre besökare.

Läs våra tips

Upplev Bosnien

Se två länder under din semester i Kroatien – passa på att uppleva grannlandet Bosnien och några av dess främsta sevärdheter. Semestrar du på Makarska rivieran eller i Dubrovnik ligger gränsen till Bosnien endast några få mil in i landet.

Läs mer