Mysiga Omis i Kroatien

Sevärda städer i Kroatien

Det finns många vackra städer och byar att upptäcka på din semester i Kroatien. Många av städerna har historiska anor och välbevarade medeltida stadskärnor som är en fröjd att uppleva. Här tipsar vi om några höjdpunkter bland landets små och stora städer!

Dubrovnik Dubrovnik

Klis

Strax utanför Split ligger den lilla staden Klis, som har ungefär 2 500 invånare. Här är det vackert att gå runt bland ruinerna av det gamla bergsfortet. Ta med dig matsäck och tillbringa en skön eftermiddag med en mysig picknick.

Ston

Den mysiga byn Ston, på halvön Pelješac, är känd för sin 6 kilometer långa mur från 1400-talet som påminner om kinesiska muren. Här kan du även se hur man framställer salt på traditionellt vis och besöka en vingård. 

Dubrovnik

Denna lista är förstås inte komplett utan att nämna Dubrovnik med sin magnifika ringmur och gamla stad. Att strosa runt i de gamla gränderna är en upplevelse i sig, men vill du få en bättre överblick kan du ta linbanan upp till toppen av berget Srdj för den överlägset bästa utsikten över Dubrovnik med omnejd. Vill du hellre se staden från sjösidan kan du passa på att följa med en av de många utflyktsbåtarna. De flesta turer tar ungefär en timme och bjuder på många fina vyer och fototillfällen. 

Šibenik Šibenik

Trogir

Staden Trogir har anor från antiken, och ligger på en liten ö norr om Split. Redan år 380 f. Kr. byggdes de första husen här och tack vare de många historiska byggnaderna finns staden på Unescos världsarvslista.

Šibenik

Šibenik är en av Kroatiens många vackra kuststäder, med en mysig hamn och en fin gammal stadskärna. Den mäktiga St. James-katedralen är ett av stadens kännemärken.

Omiš

Omis är en liten, charmig by som ligger halvvägs längs kusten mellan Split och Makarska. Vandra upp till den gamla sjörövarborgen eller besök den lokala marknaden och köp med dig färsk frukt och grönsaker. Från Omiš kan du också ta båten en bit upp längs den natursköna Cetinafloden eller bada vid en av kustens få sandstränder. I Omiš finns också ett litet tivoli där barnen kan roa sig en stund. I augusti anordnas också en piratfestival i Omiš.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kroatien, hitta och boka en resa till Kroatien eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kroatien

Vill du veta vilken ort som passar dig bäst, vilka de bästa stränderna är eller kanske få tips på restauranger och utflykter? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Kroatien!

Se alla restips för Kroatien

Kroatien

  • Vykortsvacker natur och kristallklart vatten
  • Underbara Makarska rivieran med många mysiga orter 
  • Spännande utflyktsmål 
Se alla resor till Kroatien

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här