Nugal Beach när Makarska i Kroatien

Kroatiens finaste stränder

- våra 5 bästa tips!

Kroatien lockar med några av Europas bästa stränder – här väntar vackra klapperstenstränder och kristallklart vatten. Vi har samlat våra bästa tips på de bästa stränderna i Kroatien, som du inte får missa. Vilken blir din favorit?

Koppla av på en av Europas finaste stränder, Zlatni Rat på ön Brac!

Zlatni Rat på ön Brac

Zlatni Rat, som även kallas för Gyllene Hornet, är en av Europas vackraste stränder, och ligger på ön Brac strax utanför Split. Namnet kommer från att stranden ser ut just som ett gyllene horn som sträcker sig rakt ut i Adriatiska havet. Stranden består av vita, varma och runda småstenar som ligger omgiven av världens klaraste vatten. Strandens form bestäms av väder och vind – kommer du vid rätt tillfälle kan du bada i en naturligt formad pool längst ut på udden.

Tucepi, Kroatien Snorkla i kristallklart vatten i Tucepi på Makarska Rivieran

Tucepi längs Makarska Rivieran

I badorten Tucepi finns en kilometerlång klapperstensstrand med både badbryggor och solstolar. Längs stranden ligger flera restauranger, glassbarer och caféer där du kan hitta svalkande godsaker. Vill du ha skugga hittar du det under de vackra pinjeträden.

Osejava i Makarska

Bakom hotellet Osejava, vid ena änden av hamnpromenaden i Makarska ligger en mysig, liten stenstrand. Här hittar du naturliga solstolar i form av klippavsatser att sola i, och bredvid finns en bar insprängd i berget som på kvällen förvandlas till en av Makarskas hetaste nattklubbar.

Podgora, Kroatien Njut av strandhäng med magnifik utsikt i Podgora på Makarska Rivieran

Podgora

I badorten Podgora väntar en kilometerlång stenstrand med spektakulärt läge. Här kan du njuta av sköna dopp i Adriatiska havets kristallklara vatten eller promenera längs den palmkantade strandpromenaden där serveringarna ligger på rad.

Bacvice Beach – stadsstranden i Split

Splits fina citystrand Bacvice Beach är det perfekta stoppet efter efter en dags sightseeing. Stranden passar lika bra för en uppiggande simtur på morgonen eller som ett skönt kvällsdopp eller kvällens första drink.

 


Några av våra strandnära hotell i Kroatien

Välj bland våra fina hotell med bästa strandläge!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kroatien, hitta och boka en resa till Kroatien eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kroatien

Vill du veta vilken ort som passar dig bäst, vilka de bästa stränderna är eller kanske få tips på restauranger och utflykter? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Kroatien!

Se alla restips för Kroatien

Kroatien

  • Vykortsvacker natur och kristallklart vatten
  • Underbara Makarska rivieran med många mysiga orter 
  • Spännande utflyktsmål 
Se alla resor till Kroatien

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här