Zlatni Rat, Kroatien

Kroatiens stränder

Kroatiens har flera vackra stränder – många av dem med klapperstenstränder och kristallklart vatten. Här har vi samlat våra bästa tips på de bästa stränderna i Kroatien.

Zlatni Rat på Brac

Zlatni Rat, som även kallas för Gyllene Hornet, är en av Europas vackraste stränder, och ligger på ön Brac strax utanför Split. Namnet kommer från att stranden ser ut just som ett gyllene horn som sträcker sig rakt ut i Adriatiska havet. Stranden består av vita, varma och runda småstenar som ligger omgiven av världens klaraste vatten. Strandens form bestäms av väder och vind – kommer du vid rätt tillfälle kan du bada i en naturligt formad pool längst ut på udden.

Tucepi längs Makarska Rivieran

I badorten Tucepi finns en kilometerlång klapperstensstrand med både badbryggor och solstolar. Längs stranden ligger flera restauranger, glassbarer och caféer där du kan hitta svalkande godsaker. Vill du ha skugga hittar du det under pinjeträden.

Bacvice Beach – stadsstranden i Split

Splits fina citystrand Bacvice Beach är det perfekta stoppet efter efter en dags sightseeing. Stranden passar lika bra för en uppiggande simtur på morgonen eller som ett skönt kvällsdopp eller kvällens första drink.

Tucepi, Kroatien
Podgora, Kroatien

Osejava i Makarska

Bakom hotellet Osejava, vid ena änden av hamnpromenaden i Makarska ligger en mysig, liten stenstrand. Här hittar du naturliga solstolar i form av klippavsatser att sola i, och bredvid finns en bar insprängd i berget som på kvällen förvandlas till en av Makarskas hetaste nattklubbar.

Podgora

I badorten Podgora väntar en kilometerlång stenstrand med spektakulärt läge. Här kan du njuta av sköna dopp i Adriatiska havets kristallklara vatten eller promenera längs den palmkantade strandpromenaden där serveringarna ligger på rad.

Boka resa till Kroatien