Mostar Bosnien

Upptäck Bosnien och Herzegovina

Se två länder under din semester i Kroatien – passa på att uppleva grannlandet Bosnien och några av dess främsta sevärdheter. Semestrar du på Makarska rivieran eller i Dubrovnik ligger gränsen till Bosnien endast några få mil in i landet. Med Apollo kan du åka på flera spännande utflykter till Bosnien, eller hyra en bil och utforska det vackra landskapet på egen hand.

Hyr en bil eller ta tåget

Hyr en bil och se ett helt nytt land på semestern. Här är landskapet otroligt vackert och det märks snabbt på byar och städer att man har kommit in i ett annat land. Vi rekommenderar ett stopp vid de vackra forsarna i Buna, som med fördel kombineras med ett besök i vackra Mostar. Det natursköna området ligger inte långt från gränsen på väg till Mostar. Passa också på att äta lunch här vid foten av vattenfallen.

I det forna Jugoslavien var järnvägen det bästa sättet att ta sig från kusten in till Sarajevo. Det är en upplevelse utöver det vanliga att ta ett av de gamla tågen från Ploce till Mostar och Sarajevo.

Medugorje

Cirka 2 timmar från Makarska rivieran ligger byn Medugorje. År 1981 uppenbarade jungfru Maria sig här enligt de troende. Sedan dess har miljontals kristna vallfärdat till platsen för att känna den heliga kraft som råder där.

Sarajevo

Om du besöker Bosniens huvudstad Sarajevo, missa inte Tunnelmuseet. Det är en otroligt stark upplevelse att besöka tunneln som invånarna i Sarajevo byggde under kriget på 90-talet. Tunneln var stadens enda länk till omvärlden under den flera år långa belägringen, och genom denna försågs invånarna med mat och vatten.