Resor till Malta

Malta

  • Milt klimat året runt
  • Kristallklart vatten
  • Valletta - Europeisk Kulturhuvudstad 2018

Mitt i Medelhavet lockar ögruppen Malta med ett milt klimat året runt och mängder av sevärdheter. Här kopplar du av på någon av öns härliga semesterorter – alla med sin egen karaktär och stil. Vad sägs om festliga St. Julian, historiska Valetta eller shoppingvänliga Sliema? Boka flyg och hotell till Malta med Apollo och var borta så länge du vill.

Fakta om Malta

Tidsskillnad

Ingen.

Valuta

Euro (EUR)

Äta ute

Det är relativt billigt att äta ute på Malta. En måltid kan kosta från 100 - 250 kronor. En öl kostar cirka 20 kronor och en flaska vin från 40 - 90 kronor.

Transfer

Från Malaga International Airport kan du ta taxi, flygbuss eller använda dig av Maltas Hotell Shuttle Service. Det finns fyra flygbussar som går till och från flygplatsen: X1, X2, X3 och X4. Till Valetta tar det ungefär 15 minuter, Sliema 20-25 minuter och St Julian’s runt 35-40 minuter. Biljetter till bussen kan du köpa ombord (1.50 – 2 euro beroende på tid på året).

Stränder

Malta har främst klippor att bada ifrån, där du enkelt tar dig ett dopp genom att hoppa ned från en stege eller brygga. I Valletta har du minst badmöjligheter. I St Julian’s, St George’s Bay, finns en anlagd sandstrand. I Mellieha, ungefär 4 kilometer från Bugibba, ligger stranden Mellieha Bay, som räknas som en av de bästa stränderna på hela ön. Vid den Blå Lagunen på Comino finns både sandstensklippor och små stränder.

Mer fakta

Väder

jan 14°c
feb 14°c
mar 16°c
apr 18°c
maj 21°c
jun 26°c
jul 29°c
aug 29°c
sep 26°c
okt 23°c
nov 19°c
dec 15°c