Resor till Polen

  • Billigt resmål
  • Storstadspuls och sandstränder
  • Rik historia

Som semesterland är Polen ganska nytt för många, men landet har lockat allt fler besökare de senaste åren. Polen kan erbjuda såväl spännande cityweekends som aktiva resor med både stränder och skidåkning. Prisnivån är relativt låg, vilket gör Polen till en prisvärd destination som dessutom ligger nära Skandinavien. Med Apollo kan du boka din egen paketresa till Polen.

Populära resmål – Polen

Fakta om Polen

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

Valuta

Polska Zloty (PLN).

Äta ute

Maten i Polen är väldigt bastant. Polackerna själva äter frukost, andra frukost eller lunch, middag och kvällsmat. Vanliga rätter är pierogis, som liknar dumplings och ravioli, soppor av alla slag och kålgryta, så kallad bigos. Borsch är den kändaste soppan, ofta gjord på rödbetor. Bland sötsaker kan du vara säker på att se en ”Obwarzanek krakowski” eller två, den polska bageln som ofta kryddas med sesamfrön.

Att leva i Polen är relativt billigt jämfört med Skandinavien. En öl kostar runt 15 kronor och en middag ute kostar från 50 upp till 200 kronor beroende på standarden. Det myllrar av kaféer och ölstugor i Polen. Prova en varm choklad eller ta en polsk pilsner när du behöver vila fötterna.

Mer fakta