Resor till Krakow

  • Hit reser du på egen hand

Res till Krakow och upplev en gammal och vacker stad med mycket att erbjuda. Den mysiga medeltida stadskärnan är klassad som ett världsarv och lockar besökare från hela världen. En bidragande orsak till Krakows växande popularitet är den låga prisnivån. Boka flyg och hotell till Krakow med Apollo och njut av en prisvärd weekend i en av Europas trevligaste städer.

Just nu!

Nu erbjuder vi 6 månaders räntefri avbetalning via Klarna. Läs mer »Fakta om Krakow

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

Valuta

Polska Zloty (PLN).

Transfer

Krakow flygplats
Det officiella namnet på Krakows internationella flygplats är John Paul II International Airport Krakow-Balice. Den ligger som namnet antyder i Balice, en mindre ort 11 km väster om staden. Krakow-Balice är Polens näst största flygplats och har två terminaler.

Transport till och från Krakow-Balice flygplats
Från flygplatsen tar man sig enkelt in till centrala Krakow med tåg. Tåget går varje halvtimme och tar ca 20 minuter. Biljetter kan lösas vid Terminal 1, ombord eller på Krakows järnvägsstation. Det går en gratisbuss från terminalerna till tåget.

Det i särklass billigaste sättet att ta sig till och från flygplatsen är med lokalbuss, som tar ca 40 minuter. Taxi är ett lite dyrare alternativ, men ändå relativt billigt jämfört med många andra europeiska flygplatser.

Mer fakta

Väder

jan 3°c
feb 4°c
mar 9°c
apr 15°c
maj 20°c
jun 23°c
jul 25°c
aug 25°c
sep 20°c
okt 15°c
nov 9°c
dec 4°c
8,3 av 10 Krakow
Våra gästers betyg, baserat på 6 omdömen

Alla resmål Polen

Warszawa

Warszawa är en storstad som kommer att överraska dig. Här väntar spännande historia, massor av sevärdheter, museer och inte minst gamla stan som finns med på Unescos världsarvslista. Att du dessutom får mycket för pengarna gör Warszawa till ett perfekt resmål för en weekendresa!

Gdansk

Res till Gdansk på Östersjöns kust och upplev en riktig pärla. Du känner dig snabbt som hemma i den lilla staden med stort hjärta, där du kan äta, dricka, shoppa och gå på spa mycket billigare än hemma. Boka en resa till Gdansk med Apollo, och var borta så länge du vill.