Turkiet - restips

Turkiet är landet mellan öst och väst där du aldrig behöver leta länge efter spännande utflyktsmål. Lägg därtill några av våra härligaste All Inclusive-hotell, prisvärd shopping och skönt strandliv så får du en försmak av vad som väntar på resan till Turkiet. För ännu mer inspiration kan du ta del av våra restips om Turkiet.

Boka din resa till Turkiet

Süleymaniyemoskén i Istanbul

Städerna att besöka

Med sin intressanta historia och fantastiska natur har Turkiet flera intressanta städer som är väl värda ett besök. I metropolen Istanbul kan du besöka en basar med över 4000 butiker, upptäck den mysiga kustorter Çirali eller promenera genom Kemers apelsinlundar.

Läs fler stadstips här
Konyaalti-stranden

Turkiets vackraste stränder

Sol & bad är det bästa med semestern och Turkiet har självklart massvis med vackra stränder för det bästa strandhänget. Här finns allt från stora, lättillgängliga stränder som kända Kleopatra-stranden till mindre, avlägsna stränder som är populära bland lokalbefolkningen.

Läs mer om våra strandtips här!
Hamnen i Alanya

Kultur & nöjen

Vill man hitta på mer än att ligga på stranden så har Turkiet mycket att erbjuda. Här kan du slappna av på ett äkta turkiskt bad, gå på festival eller besöka Antalyas operahus för en trevlig föreställning och mycket mer.

Läs mer om våra kultur- och nöjestips här
Hamam i Turkiet

På hamam i Turkiet

Det finns många badhus i Turkiet – en del relativt enkla, andra med lite högre lyxfaktor. Vik ett par timmar av den första semesterdagen åt hamam, så får du en inblick i landets traditioner och sammetslen babyhy på köpet.

Läs mer om hamam här

Naturupplevelser

Turkiet är mycket mer än bara vita stränder och strålande sol. Passa på att upptäcka droppstensgrottor, djupa floddalar, utrotningshotade sköldpaddor och porlande vattenfall under semestern, då detta bara är några av de vackra naturupplevelser som Turkiet har att erbjuda.

Läs mer om våra tips för naturupplevelser här

Restauranger & Caféer

På semestern är det givet att man ska få äta och dricka gott, och i Turkiet är det inget undantag. Glass, härliga frukostar, lyxiga restauranger och mysiga små caféer, Turkiets restaurangutbud har något för alla!

Läs mer om restaurang- och cafétips här

En aktiv semester

Solsemestern behöver inte bara innehålla lata soldagar. I Turkiet finns massa fartfyllda aktiviteter att roa sig med. Spela golf i Belek, åk till vattenparken Aqua Park i Alanya eller spela tennis vid Kleopatra stranden. Det finns garanterat något för alla!

Läs våra tips för en aktiv semester här

Bästa shoppingen

I Turkiet finns det oanade möjligheter för shoppinglystna, inte minst i basarerna – och varje by med självaktning har minst en. Bland annat kan du köpa mattor, skinnprodukter, kläder och guldsmycken till fördelaktiga priser här.

Läs våra shoppingtips här
Ruinstaden Termessos

Historiska sevärdheter

Med sin långa och intressanta historia har Turkiet flera spännande historiska sevärdheter att upptäcka. Besök de antika städerna Olympos, Phasiles och Termessos, eller kika på världens bäst bevarade amfiteater i Aspendos. Missa heller inte det brinnande berget Yanartas för en magisk upplevelse.

Läs mer om Turkiets sevärdheter här

Turkiska smaker

Välkommen till Turkiet - kebabens hemland! Förutom denna välsmakande rätt finns det flera andra spännande smaker att upptäcka här. Varför inte testa Turkiets nationaldryck, chee köfte eller gözleme?

Läs våra tips på härliga smaker här