Turkiet - restips

Turkiet är landet mellan öst och väst där du aldrig behöver leta länge efter spännande utflyktsmål. Lägg därtill några av våra härligaste All Inclusive-hotell, prisvärd shopping och skönt strandliv så får du en försmak av vad som väntar på resan till Turkiet. För ännu mer inspiration kan du ta del av våra restips om Turkiet.

Boka din resa till Turkiet

5 anledningar att resa till Turkiet

Turkiet har länge varit ett de mest populära resmålen för sommarens semesterresor. Läs våra 5 anledningar till varför du ska resa till just Turkiet!

Läs mer

Turkiets vackraste stränder

Sol & bad är det bästa med semestern och Turkiet har självklart massvis med vackra stränder för det bästa strandhänget. 

Läs mer om våra strandtips här!

Restauranger i Turkiet

Turkiet är känt för sitt goda kök med kända rätter som kebab, köfte och baklava, som serveras på allt från lyxiga restauranger till små caféer. 

Läs mer om restaurang- och cafétips här

Städer i Turkiet

Besök den stora basaren i Istanbul, åk på ballongfärd i Kappadokien eller promenera genom Kemers söta apelsinlundar.

Läs fler stadstips här

På hamam i Turkiet

Turkiet är känt för sin fantastiska hamam, som inte bara bjuder på total avkoppling, utan även ger sammetslen babyhy på köpet

Läs mer om hamam här

Naturupplevelser i Turkiet

Turkiet är ett paradis för den naturintresserade med de grönskande Taurusbergen, droppstensgrottor, porlande vattenfall och sällsynta djur. 

Läs mer om våra tips för naturupplevelser här

Turkiets bästa shopping

I Turkiet finns det oanade möjligheter för shoppinglystna, inte minst i basarerna med sina mattor, skinnprodukter, kläder och guldsmycken.

Läs våra shoppingtips här

Kultur & nöjen i Turkiet

Slappna av på ett äkta turkiskt bad, gå på festival eller besöka Antalyas operahus för en trevlig föreställning och mycket mer.

Läs mer om våra kultur- och nöjestips här

Aktiva nöjen i Turkiet

 I Turkiet finns massa fartfyllda aktiviteter att roa sig med, som att spela golf i Belek, åka till vattenparken Aqua Park eller spela tennis vid Kleopatra stranden.

Läs våra tips för en aktiv semester här

Sevärdheter i Turkiet

Besök de antika städerna Olympos, Phasiles och Termessos, eller kika på världens bäst bevarade amfiteater i Aspendos. Missa heller inte det brinnande berget Yanartas för en magisk upplevelse.

Läs mer om Turkiets sevärdheter här

Turkiska smaker

Välkommen till Turkiet - kebabens hemland! Förutom denna välsmakande rätt finns det flera andra spännande smaker att upptäcka här. Varför inte testa Turkiets nationaldryck, chee köfte eller gözleme?

Läs våra tips på härliga smaker här

Golf i Turkiet

Åk på golfresa till Belek i solsäkra Turkiet, och spela golf på Turkiets bästa golfbanor! Här kan du läsa mer om golfsemester i Turkiet.

Läs mer