Vackra vyer över Antalya, Turkiet

Städer i Turkiet

Med sin intressanta historia och fantastiska natur har Turkiet flera intressanta städer som är väl värda ett besök. I metropolen Istanbul kan du besöka en basar med över 4000 butiker, upptäck den mysiga kustorter Çirali eller promenera genom Kemers apelsinlundar. Här kan du läsa våra tips om vackra städer att se i Turkiet!

Kappadokien, Turkiet Magiska Kappadokien i Turkiet

Sagolika Kappadokien

Vill du uppleva något annorlunda är en resa till Kappadokien att rekommendera. Under flera miljoner år har landskapet vuxit fram med hjälp av vind, regn, sjöar och vattendrag, vilket skapat vackra klippformationer och utmejslade berg. Landskapet symboliseras kanske mest av alla de färgglada varmluftsballongerna som sakta stiger i gryningen vilket skapar en sagolik utsikt, både från luften och nere på marken.

På senaste tiden har Kappadokien blivit en av Europas mest unika träningsdestinationer. Landskapet är perfekt för både vandring och mountainbike, och utsikterna och lugnet ger idealiska förutsättningar för ett härligt yogapass. Kolla in vår träningskalender!

Kvarteret Balat i Istanbul Färggranna kvarteret Balat i Istanbul är värt ett besök

En tur till Istanbul

Istanbul är metropolen där öst möter väst! Här finns mängder av saker att se och uppleva, och flera världskända sevärdheter. Den blå moskén med sin magnifika kupol och sina sex minareter är absolut ett av Istanbuls främsta dragplåster. Den grå utsidan är den totala motsatsen till moskéns vackra interiör med sitt blå kakel. Hagia Sofia var under flera århundraden världens största kyrka och omvandlades under 1500-talet  till moské. I dag är den ett museum där du kan titta på vacker mosaik och fina väggmålningar. Den stora basaren rymmer över 4 000 butiker och här får garanterat alla sitt lystmäte när det gäller shopping.Till Istanbul tar du dig enklast med inrikesflyg. Från Gazipasa och Antalya går det flera flyg om dagen.  

Kemer

Gillar du att promenera bland väldoftande apelsinlundar, grönskande olivplantager och pinjeklädda berg så är Kemer en ort väl värd ett besök. Det var tidigare en liten fiskeby som idag är en färgsprakande semesterort där lyxyachter, segelbåtar och välsmakande restauranger ligger om vart annat i den moderna marinan. Vill du se mer än bara Kemer så passa på att åka på en skärgårdskryssning runt om området.  Då får du bland annat se den antika staden Phaselis och berget Olympos med sig eviga låga.

Antalya, Turkiet Den vackra gamla stadsdelen Kaleici i Antalya

Antalyas gamla del

Ovanför Antalyas hamn hittar du de mysiga kvarteren i den gamla staden, som kallas Kaleici. Här kan du promenera längs de små gatorna där charmiga fik och restauranger varvas med butiker och utsiktsplatser. Slå dig ner på ett tehus och njut av en kopp och den fina utsikten över hamnen och havet.

Rofylld kustort

En liten slingrig väg tar dig ner mot havet och den charmiga lilla kustorten Çirali. Här råder lugnet och du befinner dig långt från turistorternas kommers. Byn har några få pensionat, enkla hyrstugor och ett fåtal genuina restauranger. Här finns också en lång stenstrand där du kan koppla av alldeles ostört. Om du vill se dig om ligger sevärdheterna Olympos och Yanartas på gångavstånd. Çirali ligger cirka 7 mil från Antalya och för att komma hit är det enklast att åka bil.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Turkiet, hitta och boka en resa till Turkiet eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Turkiet

Här hittar du våra bästa tips på de absolut finaste stränderna, bästa naturupplevelserna, mest prisvärda shoppingen och mycket mer!

Se alla våra restips för Turkiet

Turkiet

  • Fina stränder
  • Historiska sevärdheter
  • Prisvärda shoppingupplevelser
Se alla resor till Turkiet

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här