Resor till Istanbul

  • Hit reser du på egen hand

Det har blivit populärt att resa till Istanbul, och det är verkligen ett perfekt resmål för en weekend. Denna fantastiska storstad bjuder på en blandning av en asiatisk och europeisk kultur som du inte hittar någon annanstans. Beundra Blå moskén och Hagia Sofia och lyssna till de dagliga böneutropen. Shoppa loss på Grand Bazaar och ta en kaffepaus på något av de många caféerna.

Just nu!

Nu erbjuder vi 6 månaders räntefri avbetalning via Klarna. Läs mer »Fakta om Istanbul

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme.

Valuta

Turkiska nya lira (TRY).

Transfer

Taxi, flygbuss eller tunnelbana. 30-40 minuter till centrala Istanbul.

Mer fakta

Väder

jan 9°c
feb 10°c
mar 12°c
apr 16°c
maj 21°c
jun 26°c
jul 28°c
aug 29°c
sep 25°c
okt 20°c
nov 16°c
dec 12°c
6,3 av 10 Istanbul
Våra gästers betyg, baserat på 3 omdömen

Alla resmål Turkiet

Alanya

Populära Alanya är sydkustens största turistort, där sol- och badsemestern kombineras med pulsen från stadslivet. Här hittar du långa stränder, bra shopping, ett aktivt nattliv och god mat. Vill du unna dig något härligt finns här även ett stort utbud av hamam, frisörer och skönhetssalonger. I Alanya bestämmer du själv hur avslappnad eller aktiv semestern blir.

Erciyes

Erciyes i Kappadokien är en av Turkiets största skidorter. Erciyes skidsystem erbjuder en imponerande fallhöjd på 1 258 höjdmeter och ett toppmodernt liftsystem. Skidorten ligger nära flygplatsen, storstaden Kayseri och i utkanten av magiska Kappadokien dit turister från hela världen vallfärdar för de numer världsberömda ballongfärderna.

Kappadokien

Längtar du efter att få uppleva något helt annat? Res till Kappadokien i Turkiet! När de färgglada varmluftsballongerna sakta stiger i gryningen, med det makalösa landskapet i bakgrunden, är det lätt att tappa andan. I Kappadokien kan du vara aktiv i otroliga miljöer och uppleva en historisk del av Turkiet som skiljer sig från de klassiska sol- och badorterna.

Side

I Side väntar en charmerande semester i pittoreska miljöer. Här vimlar det av ruiner och kulturella sevärdheter, och i Gamla stan strosar du runt bland mysiga stenhus, restauranger och butiker. Under semestern i Side varvar du enkelt sol och bad vid de långa sandstränderna, med spännande upptäcktsfärder som påminner om en svunnen tid.