Shopping i Istanbul

Med ett överflöd av traditionella marknader och basarer, moderna gallerior, internationella kedjor och lokala designers är Istanbul en fantastisk shoppingstad. Priserna är ofta låga och det är lätt att fylla resväskan med alla fynd.

Grand Bazaar, Istanbul

Grand Bazaar

Grand Bazaar är den största och mest välkända marknaden, och ett besök här är nästan ett måste under en vistelse i Istanbul. Här finns det gott om smycken, kryddor, läderprodukter, textiler, mattor, porslin och billiga kopior av märkeskläder. Trängseln kan bli stor på denna färgstarka inomhusmarknad, men det är onekligen en upplevelse att promenera omkring här. Är man bra på att pruta kan man göra riktiga fynd. Marknaden är enorm, så det gäller att vara fokuserad för att inte fastna i diskussioner vid varje marknadsstånd.

Egyptiska basaren

Egyptiska basaren anses vara den bästa kryddmarknaden i staden. Överflödet av vackert upplagda kryddor, nötter och kaffe gör ett besök här till en upplevelse för både näsa och ögon. Vill man handla lokala matvaror rekommenderas Kadinlar pazari, kvinnornas marknad.

Shoppingstråket Istiklal

På den stora gågatan Istiklal i området Beyoglu trängs en mängd stora internationella klädbutiker med inhemska kedjor, kaféer och restauranger. Gatan sträcker sig från Taksimtorget till Galatatornet och lever upp på kvällarna. På smågatorna kring Istiklal finns många trevliga småbutiker med lokala designers som tillverkar kläder, smycken eller möbler. Nistantasi är stadens mest exklusiva shoppingområde, med ett stort utbud av lyxmärken.

Gallerior

Istanbuls invånare gillar att shoppa, vilket märks i överflödet av moderna shoppingcentrum. Öppettiderna tenderar att vara generösa, så ofta kan man shoppa långt in på kvällen. Cevahir är Europas största shoppingcentrum och ligger i stadsdelen Sisli, två tunnelbanestopp från Taksimtorget. Gallerian är hem till närmare 300 butiker, mängder av restauranger, biografer och en nöjespark.

Akmerkez är en mycket populär och prisbelönt galleria i stadsdelen Etiler med över 200 butiker. Andra populära shoppingcentrum är Kanyon, Mall of Istanbul och barnvänliga Istinye Park.

Bagdat Caddesu

På den asiatiska sidan av staden är Bagdat Caddesi den främsta shoppinggatan. Den populära och livliga avenyn kantas av träd, kaféer och restauranger. De flesta butikerna ligger vid den södra delen av gatan i stadsdelen Bostanci. Även här finns många stora kedjor representerade.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Istanbul, hitta och boka en resa till Istanbul eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Istanbul

Här hittar du våra bästa tips på de bästa sevärdheterna, sakerna att göra, mest prisvärda shoppingen och mycket mer!

Se alla våra restips för Istanbul

Turkiet

  • Fina stränder
  • Historiska sevärdheter
  • Prisvärda shoppingupplevelser
Se alla resor till Turkiet

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här