Konyaalti-stranden

Turkiets vackraste stränder

Sol & bad är det bästa med semestern och Turkiet har självklart massvis med vackra stränder för det bästa strandhänget. Här finns allt från stora, lättillgängliga stränder som kända Kleopatra-stranden till mindre, avlägsna stränder som är populära bland lokalbefolkningen. Här kan du läsa mer om alla våra strandtips!

Kaputasstranden

Sand mellan tårna i Incekum

Ungefär två och en halv mil väster om Alanya hittar du den fina stranden Incekum med mjuk sand och riktigt klart vatten. Här finns solstolar att hyra och serveringar där du kan köpa lunch eller svalkande glass. Ett perfekt utflyktsmål för en lat dag i solen.

Avsallar

Mellan Alanya och Side ligger den trivsamma badorten Avsallar med härliga långgrunda ständer, och det finns flera att välja mellan! Vill du bo direkt vid en av de fina sandstränderna i Avsallar ska du boka något av hotellen Apollo Mondo Selected Gold Island och Apollo Mondo Family Gold Island, som båda dessutom har en privat del av stranden. Från Gold Island är du även bara en kort biltur från stranden Incekum.

Kaputasstranden

På vägen mellan Kalkan och Kas ligger den vackra stranden Kaputas i en båge ut mot havet. Då man måste gå ner för en lång trappa för att komma till stranden så innebär det att det heller inte finns några faciliteter där, så glöm inte att ta med parasollet och du planerar att stanna länge. Avskildheten har gjort stranden populär bland lokalbefolkningen vilket ger en helt annan känsla än de vanligare, lättillgängliga stränderna.

Konyaaltistranden

Väster om Antalya hittar du Konyaalti-stranden som är flera kilometer lång. Här är det lätt att hitta en avskild plats i lugn och ro, men det finns också vattensporter, restauranger och caféer. Det är enklast att ta sig hit med buss, bil eller taxi. Du kan också ta spårvagnen från Antalyas centrum till Antalya Museum och sedan promenera tio minuter till stranden.

Gott om plats på Gazipasa

Gazipasa är en riktigt lång, grovkornig sandstrand som ligger drygt 3 mil öster om Alanya. Hit har inte så många turister hittat än så det finns gott om plats. Här finns bekvämligheter som solstolar, parasoller och restauranger. Lokalborna åker hit på söndagarna och stranden fylls då av picknicksugna badare. Till Gazipasa tar du dig med hyrbil eller buss. 

Kleopatrastranden

Kleopatrastranden

Den västra stranden i Alanya kallas för Kleopatrastranden och har fått sitt namn efter den egyptiska drottningen Kleopatra som fick denna strand i bröllopsgåva. Här har man dessutom en fin vy av Alanyas borg. Solstolar kan hyras längs med hela stranden och kostar cirka 5 turkiska lira. Många av Apollos hotell i Alanya ligger intill eller nära Kleopatrastranden.

Sides sköna stränder

I Side finns tre härliga stränder. Den som vill ha det lugnt och skönt bör ta sig till stranden som ligger i den lilla viken på östra sidan av gamla Side. Där tar man trapporna ner längs klipporna till stranden. Det finns ett fåtal solstolar och inga strandförsäljare. Här har du också utsikt över den östra stranden. Den östra och västra stranden är de två största och populäraste stränderna i Side med milslånga vyer. Den västra är långgrund och består av ljus sand. På östra stranden är sanden mjukare, men botten är bitvis stenig. Här blir det också fortare djupt. Vattensporter finns att tillgå på bägge stränderna. I Side ligger alla Apollos hotell nära stranden.

Härlig strandpromenad

Strandpromenaden i Side sträcker sig sju kilometer längs den västra stranden fram till gamla Side. Här samlas morgonjoggare och kvälls-flanörer, som också kan njuta av solnedgången bakom Kemers berg.

Mysiga Mermerlistranden

Precis bakom piren i Antalyas hamn ligger den mysiga Mermerlistranden med grovkornig sand. Här kan du spendera en skön dag med att bada från klipporna eller bara slappa i en solstol. Blir du hungrig finns det flera restauranger att välja mellan i området.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Turkiet, hitta och boka en resa till Turkiet eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Turkiet

Här hittar du våra bästa tips på de absolut finaste stränderna, bästa naturupplevelserna, mest prisvärda shoppingen och mycket mer!

Se alla våra restips för Turkiet

Turkiet

  • Fina stränder
  • Historiska sevärdheter
  • Prisvärda shoppingupplevelser
Se alla resor till Turkiet

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här