Golfresor i Turkiet

Golf i Turkiet

Åk på en golfresa till solsäkra och exotiska Turkiet! Här väntar spännande resmål att spela golf i, som Alanya, Side och Manavgat. Den golfintresserade gör dock rätt i att besöka Belek – Turkiets kanske mest populära destination för golf!

Golf i Belek

Golfparadiset Belek ligger strax öster om Antalya och är känt för sina rena, vita stränder och pinjeskogar. De högklassiga hotellen och golfbanorna, som är ritade av några av världens bästa golfbanedesigners, har gjort Belek till ett av de mest omtyckta destinationerna för golf bland golfare i Norden. Nästan alla banorna är parkbanor som slingrar sig fram genom skogarna längs Medelhavet.

Väder i Belek

Turkiet är ett solsäkert land med många soltimmar per år och milt väder året runt, och Belek är inget undantag. Vintern i Belek är som den svenska våren och du kan enkelt gå på en golfrunda i kortärmat eller en tunn jacka! Under sommarmånaderna kan det bli upp till 30 grader, men under april och maj ligger temperaturen på behagliga 18-20 grader.

Golf Plaisir och Out of Bounds

Med våra systerföretag Golf Plaisir och Out Of Bounds kan du åka på golfresa till Turkiet och Belek. Här väljer du mellan olika paket där flygresa, hotell, greenfee och mycket mer är inkluderat i priset.

Golf i Belek

Boka golfresa till Belek


Golfbanor i Belek

I Belek finns 14 golfbanor för både nybörjare och erfarna golfare, där vissa föredrar banor på resorter och andra föredrar mästerskapsbanor. Här tipsar vi om några av Turkiets bästa golfbanor!

Sueno Golf

Sueno Golf i Belek anses vara Turkiets bästa golfresort. Här väntar två 18-hålsbanor med hotellet precis intill, där parkbanorna är svagt kuperade och omfamnade av grönska. Den längsta banan heter ”Pines” och har välplacerade vattenhinder och spännande hål. ”Dunes” är det något kortare banan och kräver sylvass precision i slagen.

Carya Golf Club

En av Beleks toppbanor är Carya Golf Club. Omgivningarna är spektakulära med fairways kantade av pinjeträd. Banan är även belyst kvällstid vilket gör den unik bland Beleks alla golfbanor!

National Golf Club

National Golf Club National Golf Club är en av de äldsta banorna i Belek och har genom åren även blivit en av de mest uppskattade. Omgivningarna varierar mellan park och skog med bland annat pinje- och eukalyptusträd. Här väntar 27 hål och inte mindre än 10 sjöar att ta sig förbi.

Titanic Golf

Titanic Golf passar alla, där 27-hålsbanan ligger precis ovanför det högklassiga hotellet. Banan består av tre delar; the River, the Forest och the Mediterranean. The River är en 9-hålsbana som spelas längs floden Beşgöz, the Forest är lite smalare och omgiven av furuträd och the Mediterranean ligger vackert längs kusten.

The Montgomerie

På det nybyggda lyxhotellet Maxx Royal väntar en privat sandstrand och den utmärkta golfbanan The Montgomerie, designad av Colin Montgomerie själv. Trots att banan får genom pinjeskogen känns den härligt öppen med vackert inramade dammar och ett majestätiskt avslutningshål. 

Cornelia Golf Club

Cornelia Golf Club på hotell Cornelia Diamond är en golfbana i världsklass, designad av Nick Faldo. Banan består av tre 9-hålsslingor som tillsammans skapar en populär 18-hålsbana. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren så är banan både utmanande och underhållande, med vackra scenerier.